elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Disney on jälleen pukannut ilmoille ihan ehtaa luonnontuoetta ja tehnyt sen täysin häpeilemättä. Toki kun kyseessä on Disney, niin kohderyhmänä on automaattisesti perheen pienimmät,... Kilpajuoksu taikavuorelle

Disney on jälleen pukannut ilmoille ihan ehtaa luonnontuoetta ja tehnyt sen täysin häpeilemättä. Toki kun kyseessä on Disney, niin kohderyhmänä on automaattisesti perheen pienimmät, mutta pitäisi näistä elokuvista silti edes jonkinlainen punainenlanka löytyä että myös vanhemmat jaksaisivat istua sen elokuvan ääressä saamatta aivohalvausta. Toki silmäkarkkia ja muutamia ihan oikeasti hauskoja kohtauksia on eksynyt tähänkin teokseen, mutta jotenkin lopputuloksesta paistaa läpi armoton hosuminen.
Aiheena on jälleen ufot ja alkutekstien aikana näyetään lehtileikkeitä ja uutispätkiä mitä kummallisimmista ufo havainnoista joilla yritetään ilmeisesti saada aikaiseksi jotain realisitista taustatarinaa tälle elokuvalle, mutta kun elokuvan ensimmäinen oikea kohtaus tärähtää ruutuun karisevat nuo illuusiot taivaan tuuliin. Asiaa ei myöskään auta näyttelijävalinnat, sillä totuuden nimissä Dwayne ”The Rock”  Johnson ei edelleenkään ole mikään erityisen uskottava näyttelijä vaikka roolituksen kohdilleen sattuessa mies leiviskänsä hoitaakin kunnialla. Myöskään Sin Cityssä ja Watchmenissa piipahtanut Carla Cugino, joka kieltämättä on ihan näyttävä nainen, ei kaikesta yrityksestä huolimatta valloita ruutua odotetulla tavalla.

Myöskään ulkoavaruudesta tulleita teinejä näyttelevät AnnaSophia Robb ja Alexander Ludwig eivät vakuuta, ja tuntuukin että nämä nuoret ovat tulleet suoraan Mickey Mouse clubin harjoituksista tarjoamaan kiinnekohdan elokuvan kohdeyleisölle. Kun elokuvan pahiksena heiluu B-elokuvien ”pahistähti” Ciaran Hinds agentti Henry Burkena niin katsojalle tulee lähinnä mieleen yhdysvalloissa riehuva taantuma. Kun esimerkiksi edellisessä Disney Pirates-trilogiassa loistavat näyttelijävalinnat pelastivat paljon, niin tällä kertaa Disney vetää tyhjän arvan ja paska jää katsojien käteen.

The Rock esittää elokuvassa entistä nascar ajajaa ja rikollisliigan kuskia Jack Brunoa joka on kääntänyt elämässään uuden lehden ja on siirtynyt taksikuskin hommiin Vegasissa. Päivät kuluvat erilaisten hörhöjen ja innostuneiden turistien kuskailussa kunnes ulkoavaruuden teinit Sara ja Seth pöllähtävät miehen taksiin. Eipä siis aikaakaan kun hallituksen agentti Burke bongaa teineiltä näyttävät ET:t Brunon taksista ja ajojahti voi alkaa. Päälleliimatut taustatarinat suorastaan hyppäävät silmiin kun tämä nuhjuinen taksikuski pistää palasiksi muutaman hallituksen maasturin taksillaan ja muutenkin ajelee pakoon niin ulkoavaruuden palkkasotureita kuin muutakin virkavaltaa hoitaen samalla nyrkein ja kyytiläisten ET taidoilla vastustajat pois tieltä.Cuginon näyttelemä Alex Friedman pöllähtää noin puolessavälissä elokuvaan mukaan, mutta meno ei oikeastaan parane siitä yhtään.

Kun kaupantekijäisiksi lisätään sekin tieto että tämäkin elokuva on eräänlainen re-make niin soppa on todellakin hämmennetty valmiiksi. Vuonna -75 Disney teki Escape to Witch mountain ja -78 Return from Witch mountain jossa hieman erinimiset hahmot seikkailivat samoissa tunnelmissa, ja heitä jahtasi ahne miljonääri. Antaisinkin tässä ohjeen Disneylle ja muillekin elokuvayhtiöille: Elokuvat ovat oman aikansa tuotteita, niitä ei ole mitään järkeä tehdä uusiksi 20-30 vuoden jälkeen! Tämäkin teos todistaa että uudelleenkierrätyksestä ei saa kuin pään kipeäksi. Näyttävät tehosteet ja kaksi toimivaa vitsiä jaksoivat kantaa tämän elokuvan juuri ja juuri loppuun saakka, mutta siihen ne hyvät asiat jäivätkin.

Kilpajuoksu taikavuorelle
  • 35%
    Elokuva - 35%
35%

Poiminta

Genret: fantasia
Kesto: 98 min
Ohjaaja: Andy Fickman
Pääosissa: Alexander Ludwig,AnnaSophia Robb,Carla Gugino,Ciarán Hinds,Dwayne Johnson
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2009

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments