elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

En oikein jaksa ymmärtää näiden valkokantisten DVD-elokuvien viehätysvoimaa. Videovuokraamon komediahylly suorastaan pursuaa näitä välillä jopa vastenmielisiä elokuvia, joiden ainoa funktio on tuoda katsojalleen kevyt...

En oikein jaksa ymmärtää näiden valkokantisten DVD-elokuvien viehätysvoimaa. Videovuokraamon komediahylly suorastaan pursuaa näitä välillä jopa vastenmielisiä elokuvia, joiden ainoa funktio on tuoda katsojalleen kevyt hömppätunnelma. Vielä suurempaa ymmärtämättömyyttä osoitan sillä, että silti katson näitä tyhjänpäiväisiä elokuvia parempien elokuvien puutteessa. Tällä kertaa käteeni tarttui käsikirjoittajana paljon kokeneemman Jeff Lowellin ensimmäinen ohjaus, Haamumorsian (Over Her Dead Body), joka ei jaksa yllättää katsojaansa millään tasolla. Tuloksena onkin aivoton rakkaushömppä, jossa Eva Longoria Parker yrittää heittää kapuloita Paul Ruddin ja Lake Bellin rattaisiin. Ja jotta rakkaushömppä olisi täydellistä, on elokuvaan napattu mukaan piirakkaa kulkusiinsa hieronut Jason Biggs, joka ei tämän genren elokuvista näytä pääsevän millään irti.

Tällä kertaa sivuosassa oleva Biggs näyttelee väsynyttä hiirtä (joka ei ole kenellekään yllätys), joka toimii trendikkäänä homoystävänä Lake Bellin näyttelemälle meedio-kokille, Ashleylle. Ja jotta varsinainen hauskuus olisi taattua, tulee Paul Ruddin näyttelemä sympaattinen eläinlääkäri Henry meedion juttusille tavoitteenaan saada yhteys jääveistoksen alle jääneeseen morsiameensa, Kateen (Eva Longoria). Kaikki meneekin sitten hienosti, sillä Henry ihastuu Ashleyhin ja toisinpäin, mutta haamuksi joutunut Kate ei tästä pidä. Sitten onkin vuorossa vähän hassuttelua, humputtelua, ongelma ja suukot. Ja sitten katsoja haukottelee ja pistää television kiinni. Takana on puolitoistatuntia täysin ennalta-arvattavaa hömppää, joka ei naurata, saatika aiheuta minkäänlaisia säväytyksiä.

Koko elokuva onkin kuin yhtä tyhjän kanssa. Lowell ei ole onnistunut tuomaan käsikirjoituksestaan huolimatta elokuvaan mitään uutta. Tuloksena onkin tuotantoyhtiön kannalta varsin turvallinen, mutta samalla niin mielikuvitukseton elokuva, että oikein hirvittää. Eva Longorian näyttelemän Katen haamuiluistakin olisi saanut huomattavasti enemmän irti, mutta tällä kertaa Longorian hahmon moniulotteisuutta ja rajatonta liikkumista ei käytetä mitenkään hyväksi. Meininki on muutenkin niin väsynyttä, ettei suhteellisen uudesta/vanhasta (näkökanta…) ideasta huolimatta elokuva onnistu oikein missään. Tämä on valitettavaa, mutta samalla niin tavanomaista, sillä valkokantinen DVD ei tälläkään kertaa onnistu yllättämään yhtään ketään… Ei ainakaan tällä yrityksellä.

  • Haamumorsian
1.5

Summary

Genret: komedia,rakkaus
Kesto: 96 min
Ohjaaja: Jeff Lowell
Pääosissa: Lake Bell,Lindsay Sloane,Eva Longoria,Jason Biggs,Paul Rudd
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2008

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments