elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Welcome to the Jungle-nimistä elokuvaa mainostetaan DVD:n kannessa vuoden “kauhistuttavampana” elokuvana ja tätä adjektiivia tehostetaan verisillä pääkalloilla. Onkin sääli, ettei Jonathan Hensleighin käsikirjoittamalla ja...

Welcome to the Jungle-nimistä elokuvaa mainostetaan DVD:n kannessa vuoden “kauhistuttavampana” elokuvana ja tätä adjektiivia tehostetaan verisillä pääkalloilla. Onkin sääli, ettei Jonathan Hensleighin käsikirjoittamalla ja ohjaamalla elokuvalla ole korean kannen lisäksi yhtään mitään tarjottavaa, sillä koko elokuva on sanalla sanojen epäonnistunut ja tylsä. Muutenkin Hensleighin käsikirjoitus tarjoilee niin uuvuttavalta tuntuvan ja tyhmän tarinan, ettei paremmasta väliä: koko elokuva kertoo neljän nuoren joukosta, jotka lähtevät viidakkoon etsimään 40 vuotta sitten kadonnutta rikkaan suvun vesaa.

Kun nelikko lopulta lähtee tälle vaaralliselle matkalle, on Hensleigh unohtanut käsikirjoituksestaan kaiken terveen järjen. Katsoja saakin ihmetellä, kuinka rahaa vainuava nelikko matkustaa Papua-Uuteen-Guineaan purjeveneellä ja saa ohjeet reittilentäjältä käyttäen karttaa, jonka mittakaava on suurin piirtein 1:100000. Kas kun eivät samantien ota koordinaatteja karttapallosta… Perillä sitten nelikko syöksyy viidakkoon rajavartioiden ohi mahdollisimman ylimielisellä raivolla ja samanlainen perseily jatkuu viidakossakin. Ensimmäisenä päivänä nelikko vaeltaa vuoristoisessa viidakossa 25 kilometriä, jonka jälkeen toinen puoli nelikosta ryyppää seuraavat illat. Viinaa onkin mukana enemmän kuin tarpeeksi ja kun samaan syssyyn lasketaan varsinkin Nick Richeyn näyttelemän Mikeyn ylimielisyys, niin katsoja on järkisyistä jo raivon partaalla.

Toisekseen, Hensleighin elokuvaa mainostetaan kauhuksi, mutta kauhun “elementit” (joita ei käytännössä ole) ovat elokuvassa läsnä n. 1/5 ajasta. Kun tähän pisteeseen päästään, lyödään katsojan käteen irtojäseniä, verta ja muutama shokeeraava tehoste, muttei sentään mitään ennennäkemätöntä. Onkin käsittämätöntä, että jos italialaiset osasivat “kura-leffoissaan” tehdä saman kannibaali-meiningin paremmin jo 30 vuotta sitten, niin mikseivät amerikkalaiset pysty samaan vuonna 2007? Muutenkin koko elokuvan päänelikko on täysin yössä, eikä asiaa auta Hensleighin älynväläys kuvata elokuva kokonaan Blair Witch Projectin säännöillä.

Tämän tuloksena Welcome to the Jungle on täysin turha ja katsojaa aliarvioiva elokuva. Sen tarina on käsittämättömän kliseinen, sekä huono ja tunnelma suorastaan kammottavan unelias. Kannibaali-kauhukin on viilletty melko käsittämättömäksi sekasotkuksi, jonka huipentumana tuleva loppu on oikeastaan helpotus vain katsojalle. Hensleighin elokuvaa kannattaakin ehdottomasti vältellä kaikin keinoin, sillä elokuvaksi tästä tekeleestä ei ole ja kauhukin on viidakossa täysin hukassa.

  • 10%
    Welcome to the Jungle - 10%
10%

Poiminta

Genret: kauhu
Kesto: 83 min
Ohjaaja: Jonathan Hensleigh
Pääosissa: Callard Harris,Nick Richey,Sandy Gardiner,Veronica Sywak
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2007

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments