Against the Dark

Steven Seagal on erittäin kiireinen mies, joka tekee keskimäärin kolme elokuvaa vuodessa. Tämän lisäksi hän vielä yleensä käsikirjoittaa tähdittämänsä elokuvat, mutta onneksi tänä vuonna ilmestynyt Against the Dark on täysin toista maata, sillä miehen uusin häsläys on 27-vuotiaan Mathew Klicksteinin kynästä. Ja jälki on sen mukaista, sillä Richard Crudon esikoiselokuva on jälleen kerran sellaista seagalmaista perseilyä, ettei paremmasta väliä.

Voin käsi sydämellä kertoa, että kun näin jossain Against the Darkin trailerin, kuvittelin, että Steven tähdittäisi pitkästä aikaa jotain oikeaa elokuvaa. Valitettavasti olin erittäin väärässä, sillä Kill Switchissä ja varmaan tusinassa muussa elokuvassa nähty temmellys jatkuu yhä mystisemmällä tavalla. Tämä tapa on se, että yhä pöhöttyneemmäksi käyvä Steven näyttää aina vain “kovemmalta” ja hurjemmalta samalla puhuen yhtä tarmokkaasti kuin Kurt Russell  Paul W.S. Andersonin ohjaamassa Soldierissa.

Tällä kertaa kyse on tartunnan saaneista ihmisistä, jotka näyttävät jonkinlaisilta zombieilta (tai vampyyreilta), joilla näyttäisi olevan älykkyyttä tallella. Jos tarina kuulostaa tutulta (tai edes monista muista elokuvista johdetulta), niin ketään ei varmastikaan yllätä, että autioituneessa kaupungissa piileskelee normaaleja ihmisiä, jotka välttelevät syödyksi tulemista. Tähän väliin iskee myös Steven, joka johtaa pitkiin ja mustiin nahkatakkeihin pukeutuvia “metsästäjiä”. Kun mukaan soppaan isketään mukaan vielä jossain armeijan teltassa patsasteleva Keith David, niin todellinen wtf-elämys on jälleen kerran valmis. Monestakin syystä.

Ensinnäkin Against the Darkia markkinoillaan Stevenin naamalla, mutta asia on niin, ettei Steven-sedällä ole elokuvassa oikeastaan minkäänlaista roolia. Mies nimittäin ilmestyy milloin mistäkin kulman takaa huitomaan miekalla ja käsilläänkin ja hänen vanavedessä seuraava Tanoai Reed hoitaa ne pahimmat mätkimiset. Itse asiassa Against the Dark on siinä mielessä harvinainen elokuva, ettei elokuva pyöri koko aikaa Stevenin ympärillä, vaan se antaa enemmänkin tilaa infektiosta selvinneille, joista mieleenpainuvimman roolisuorituksen tekee joku never-heard Jenna Harrison.

Toiseksi elokuvan juoni on kuin tupakka-askin kyljestä napattu: kaikille on selvää, että Seppo tappaa kujalla ja puutarhassa, mutta sitten lähestulkoon kaikki muu onkin epäselvää. Samoja käytäviä kahlaavat selviytyneet tekevät elokuvassa kaikki mahdolliset kliseet, joita elokuvissa on nähty ja jossain vaiheessa katsoja toivoo aiheesta, että koko konkkaronkka pistettäisiin mahdollisimman nopeasti pataan.

Kolmanneksi elokuvan toteutus kaipaisi itsekritiikin puhdistavaa vaikutusta, sillä parhaimmillaankin Against the Dark onkin nippu todella irrallisia kohtauksia, joista osa on kuin Saturday Night Livestä ripattuja… Sillä erotuksella, ettei tästä totisesta vetistelystä ja apokalyptisesta meiningistä saa edes tahattomia nauruja. Välttäkää ihmeessä tätä(kin) Stevenin elokuvaa. Oikeasti.

  • 10%
    Against the Dark - 10%
10%

Poiminta

Genret: kauhu,toiminta
Kesto: 93 min
Ohjaaja: Richard Crudo
Pääosissa: Daniel Percival,Emma Catherwood,Jenna Harrison,Linden Ashby,Stephen Hagan,Tanoai Reed,Skye Bennett,Steven Seagal
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2009

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
RH
RH
15 years ago

Osuva arvostelu. Tosin kaveriporukan kanssa saatiin useat naurut elokuvan yleisestä urpoudesta. Leffasta saisi hyvän juomapelin, jos joka kerta kun kohtauksessa ei tapahdu mitään muuta kuin Seagal porukoineen kävelee ja joka kerta kun väläytetään sairaalan julkisivua pitäisi juoda. Erikoismaininta dvd:n takakannelle joka tuntuu puhuvan ihan eri elokuvasta.