elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Jared Hessin ohjaama ja käsikirjoittama komedia, Nacho Libre, on ehkä hieman Wes Andersonin teokselta maistuva elokuva munkista, joka tekee kuutamourakointia meksikolaisena vapaapainijana, "Luchadorina". Pelkkä...

Jared Hessin ohjaama ja käsikirjoittama komedia, Nacho Libre, on ehkä hieman Wes Andersonin teokselta maistuva elokuva munkista, joka tekee kuutamourakointia meksikolaisena vapaapainijana, "Luchadorina". Pelkkä synopsis (kuin myös DVD:n kansi) saa elokuvan vaikuttamaan sekopäiseltä kreisikomedialta, mutta sitä se ei onneksi ole, sillä nimiroolissa Nacho-nimistä munkkia näyttelevä Jack Black osoittautuu jälleen kerran monitaitoiseksi mieheksi. Hän järjestääkin Hessin ohjaamana katsojalle melkoisen viihdyttävän puolitoistatuntisen, jonka aikana nähdään niin absurdeja tilanteita kuin myös pientä rakkauttakin nunnaa näyttelevään Ana de la Requeraan.

Aivan aluksi on syytä kertoa, että oletettavasti Nacho Libre ei välttämättä sovi kaikille katsojille. Niille, jotka eivät halua nähdä Jack Blackin puhuvan englantia espanjalaisittain korostettuna, painivan möhömahansa kanssa painikehässä, sekä jakavan samaa mössöä orpokodin asukeille päivästä toiseen, niin Nacho Libre ei ole tarkoitettu sinulle. Sen sijaan jos haluat nähdä Blackin painivan yhdessä partnerinsa Esqueleton (loistava Héctor Jiménez) kanssa painikehässä melkoisen koomisin ottein, sekä pyydystävän edellämainittua miestä tortillasipsien avulla, sekä pidät elokuvista, jotka eivät alleviivaa kaikkia mahdollisia vitsejä, niin tämä elokuva on juuri sinulle.

Nacho Libre ei kuitenkaan ole missään nimessä maailman paras elokuva, mutta perusiltaan sopivaa viihdykettä se on pullollaan. Blackin hahmoa, Nachoa, vaivaama haave "paremmasta" elämästä ihailtuna Luchadorina saa isomman vaihteen silmään, kun mies alkaa painimaan kuutamourakointina. Seurauksena on tietenkin munkin kaavun alta pilkottava painiasu, sekä ensimmäiset hapuilevat otteet muuhunkin kuin munkin elämään. Ihastuminen viattomaan nunnaankin jaksaa hymyilyttää varsinkin, kun Ana de la Reguera ei vedä omaa rooliaan missään vaiheessa yli. Ja varsinainen pommi on sitten Héctor Jiménez, jonka rooli Nachon painipartnerina elävöittää ja vahvistaa Hessin elokuvaa todella mahtavalla tavalla.

Nacho Libre on perustavanlaatuista hömppää ja hyvän mielen elokuvaa keskinkertaisimmillaan. Nacho Libre ei tarjoa katsojalleen oikeastaan mitään, mutta samalla se ei myöskään vaadi mitään. Tuloksena on rento olotila ja meininki, jonka ansiosta Hessin elokuva menee helposti läpi niin yksinäiselle möllöttäjälle kuin kaverijoukollekin. Helposti lähestyttävä, hieman naurattava ja täysin Blackin ja Jiménezin varaan rakennettu Nacho Libre onkin perusvarma elokuva, jota ei kannattane sivuuttaa, mikäli komediagenrestä on edes hieman kiinnostunut.

3

Summary

Genret: komedia
Kesto: 94 min
Ohjaaja: Jared Hess
Pääosissa: Ana de la Requera,Héctor Jiménez,Jack Black
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2006

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments