elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

En tiedä teistä rakkaat lukijat, mutta minä muistan Ivan Reitmanin miehen ohjaamista Ghostbusters-elokuvista ja tietenkin jokaisena vuonna televisiosta tulevasta lämminhenkisestä komediasta, Davesta. Sen jälkeen...

En tiedä teistä rakkaat lukijat, mutta minä muistan Ivan Reitmanin miehen ohjaamista Ghostbusters-elokuvista ja tietenkin jokaisena vuonna televisiosta tulevasta lämminhenkisestä komediasta, Davesta. Sen jälkeen mies on tehnyt tasaista tahtia kohtuullisen huonoja elokuvia kuten Junior ja nyt on näemmä sitten seuraavan kohtalaisen lapsellisen ja huonon elokuvan aika. Kyse on tietysti Uma Thurmanin tähdittämästä My Super Ex-Girlfriendistä, jossa tuikitavallinen vässykkä-mies alkaa pelaamaan parisuhdepeliä salaista identiteettiään varjelevan supersankarin kanssa. Aika fantastista!

Tähän fantastiseen elokuvaan ovat eksyneet myös suhteellisen mielenkiintoiset näyttelijät. Pääroolissa, ikään kuin ansaitusti, velmuilee hiukset hulmuten Quentin Tarantinon suosikkinäyttelijätär, Uma Thurman, joka itseasiassa sopii neuroottisen, rakkautta kaipaavan ja salaisuuttaan varjelevan supersankarin kaksoisrooliin paremmin kuin elokuva antaa ymmärtää. Harmi vain, että elokuvan käsikirjoitus muuttaa Thurmanin “G-Girlin” lapselliseksi idiootiksi, joka aiheuttaa katsojalleen lähinnä myötähäpeää. Myös Wes Andersonin kanssa hienosti onnistunut Luke Wilson kieriskelee koko elokuvan läpi omassa tyhmyydessään ja saamattomuudessaan, sillä mies ei sovi tämänkaltaiseen hömppäkomediaan alkuunkaan. Toisin kuin Andersonin elokuvassa, My Super Ex:ssä Wilsonille jää typerä vässykkämiehen rooli, jonka avulla miehen pitäisi selvitä Thurmanin kanssa rakkauden kiemuroista. Vaikka kyse onkin hömppäkomediasta, katsoja saa väkisinkin ihmetellä Thurmanin ja Wilsonin kemian puutetta, joka loistaa yötaivaalla kirkkaan tähden tavoin. Sitä puutetta eivät korjaa “ilma-seksi” tai muut ihmeelliset ja huonosti tehdyt kekseliäisyydet.

Myös elokuvan muut näyttelijät ovat suurin piirtein samaa kauraa: elokuvan ennalta-arvattavasti käyttäytyvää typerys-pahista näyttelevä Eddie Izzard on oikeasti täysin pihalla (aivan kuin elokuvakin) ja Wilsonin näyttelemään Mattiin ihastunut Anna Farisin hahmo, Hanna, on yhtä heikko ja typerä kuin Scary Movie -sarjassa nähty Cindy. Jokainen voi päätellä, että onko moinen sitten hyvä vai huono asia.

Ivan Reitmanin ohjaamasta My Super Ex-Girlfriendistä olisi kenties voinut olla johonkin, sillä sen synopsis on hömppäkomedialle hyvä. Reitman on kuitenkin mennyt elokuvansa kanssa sieltä, mistä aita on matalin, ja tuloksena siitä on katsojan käsissä nolosti häröilevä ja sinne tänne suihkiva hömppä- tai oikeammin kreisikomedia, johon ei ole edes ympätty vastoin ennakko-odotuksia mitään opetusta. Rakkauden liekit tietenkin nuolevat “hassusti” jokaisen elokuvan hahmon reisiä, mutta pääpiirteissään elokuvan selvästi näkyvä Matt:iin kohdistuva homorakkaus ystävänsä Vaughnin (ärsyttävä Rainn Wilson) taholta ja toisaalta taas Hannahin osoittama kiinnostus aiheuttaa katsojassa turhautuneisuutta. Pahan professorin vaaniessa taustalla rakkauden kiemurat osoittautuvatkin erittäin lapsellisiksi ja turhiksi, joten tätä elokuvaa ei voi kenellekään puhtaalla omallatunnolla suositella, sillä nauraakaan tälle elokuvalle ei pysty.

1.5

Poiminta

Genret: komedia,toiminta
Kesto: 95 min
Ohjaaja: Ivan Reitman
Pääosissa: Uma Thurman,Luke Wilson,Anna Faris,Rainn Wilson,Eddie Izzard
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2006

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments