elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Jokainen tietää Adam Sandlerin tekevän suurten tilipussien viihteellistä roskakomediaa. Henkisen ja fyysisen rasituksen maksimoituessa niitä voi pitää jopa hetkellisesti viihteellisinä, mutta mestariteoksia niistä ei...

Jokainen tietää Adam Sandlerin tekevän suurten tilipussien viihteellistä roskakomediaa. Henkisen ja fyysisen rasituksen maksimoituessa niitä voi pitää jopa hetkellisesti viihteellisinä, mutta mestariteoksia niistä ei saa sätkäksi käärimälläkään. Joten onko Adam Sandler siis kuraa?

On. Lähes poikkeuksetta.

Sandler tuntuu laajentavan filmografiaansa myös vakavan draaman puolelle kuten Reign Over Me – Ystävyyden Voima sekä hieman kepeämpi Spanglish – Käännöskukkasia. Kumpikaan edellämainituista ei yllä edes samalle tähtikartalle Paul Thomas Andersonin Punch Drunk Loven kanssa, mutta ne juoruavat siitä, että kenties Sandler haluaa muuttua.

I Now Pronounce You Chuck And Larry viestii, ettei Sandler todellakaan yritä muuttua. Se ei taatusti kuulu tähän Sandlerin imagonmuutos-projektiin, vaan se on yllättäen sitä samaa homeista komediaa mitä häneltä on totuttu näkemään. Se yhdistää Sandlerin sekä televisiosarja Kellarin Kunkku –sarjan epähauskan vitsimörssärin, Kevin Jamesin. Elokuvassa he näyttelevät palomieskavereita, jotka menevät valtiota huijatakseen ja siltä tietysti rahaa nyhjätäkseen toistensa kanssa naimisiin. Pieni, aluksi yksinkertaiselta tuntunut, suunnitelma saa uusia ulottuvuuksia kaverusten asianajajaksi pestautuvan liian mukavan naislakimiehen (Jessica Biel) edesottamuksista, kaverusten työtovereiden aloittaman välttelyn sekä heidän kimppuun usutetun avioliittotutkijan (Steve Buscemi) vuoksi.

Mukamas niin hauskoja hetkiä revitään kaikkeen homoihin liittyvästä oheistoiminnasta. Välillä käydään homobileissä omenaksi pukeutuneena ja shoppaillaan mahdollisimman homoja tuotteita elintarvikemyymälöistä avioliittotutkijan hämäämiseksi. Toki myös Larryn kymmenvuotias poika omaa pelottavan hintahtavia piirteitä, joten hänellekin voi tarvittaessa hihitellä, jos tällainen sähellys muka oikeasti naurattaa. Tietysti homot ovatkin loppupelissä ihan oikeita ihmisiä, joilla on tunteet ja oikeudet siinä missä muillakin vapailla amerikkalaisilla.

Tottakai homoelokuvan mukahomot päähomot työskentelevät paloasemalla, amerikkalaisten sankarien keskuudessa yhtenä heistä. Kun hurraa-huudot palomiehille ovat laantuneet, onkin aika kehitellä jotain uutta mistä heitä voi ylistää. Tässä tapauksessa pääkaksikosta tehdään muiden silmissä iljettäviä kiiltokuvasankareita, joille voikin lopussa hurrata yhteen ääneen homojen oikeuksien puolesta puhujille, esimerkkiä näyttäneille palomiehille vaikka kaiken tarkoituksena olikin törkeä rahan huijaaminen.

Julkkislehtien puputyttö, näyttelijättärenä täysin epäkiinnostava Jessica Biel saa kekkuloida märissä alusvaatteissa ja kireissä nahka-asusteissa huomattavia aikoja, joka tiivistänee tämän homofarssin hengellisen tarjoilun melko tyhjentävästi. Tämä pinnallinen pilailu tuntuu ennätysmäisen väkinäiseltä ja haiskaltaa siltä, että näin halvasti tuottajat ovat saaneet edes muutaman aivokuolleen idiootin katsomaan tätä saastaa.

  • 10%
    Voitte suudella sulhasta - 10%
10%

Poiminta

Genret: komedia
Kesto: 118 min
Ohjaaja: Dennis Dugan
Pääosissa: Adam Sandler,Kevin James,Jessica Biel,Ving Rhames,Steve Buscemi,Dan Aykroyd
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2007

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments