elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Vuonna 2003 valmistui Pirates of the Caribbean: Curse of the Black Pearl –niminen merirosvoseikkailu perustuen Disney-huvipuiston vetonaulaan. Se oli siedettävä elokuva ja olen nähnyt...

Vuonna 2003 valmistui Pirates of the Caribbean: Curse of the Black Pearl –niminen merirosvoseikkailu perustuen Disney-huvipuiston vetonaulaan. Se oli siedettävä elokuva ja olen nähnyt sen miltei kolmesti. Vuonna 2006 valmistui tälle elokuvalle jatko-osa Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest. Se oli siedettävälle elokuvalle todella sietämätön jatko-osa. Se suorastaan ärsytti typeryydellään ja jouduin katsomaan sen monessa osassa, koska suurina määrinä sen nauttiminen oli maksalleni liikaa. Tämä jatko-osa teki Matrixit, eli jäi lapsellisesti kesken, jättäen onnettomat jatkoa kaipaavat katsojat odottamaan ja maksamaan lisää nähdäkseen tarinan lopun.

Vuonna 2007 merirosvofantasiaseikkailutoimintakomediaromanssin kolmas (ja toivottavasti viimeinen) osa, Pirates of the Caribbean: Ja Ketään Ei Kiinnosta saapui elokuvateattereihin. Se oli tietenkin suuri yleisömenestys ja sai lapset (huomaa sana: lapset) ympäri maailmaa vuodattamaan suuria kyyneliä ilosta ja surusta. Minut se sai itkemään (verta) tuskasta ja häpeästä.

En väitä, että katselin tämän kyhäelmän etsiäkseni siitä vikoja, joita voin listata ylös ja käyttää niitä sitä vastaan. Tarkoituksena oli viihtyä edes joissain määrin.

Joten mistä tämä helvetin pitkä ripulipirtelö siis kertoo? En aio tuhlata neliökilometreittäin palstatilaa tämän monumentaalisen hirvityksen perusteelliseen juonen selvittämiseen, koska tottapuhuen juonella ei ole tässä kokemuksessa mitään merkitystä. Kolmen tunnin kestoon on saatu ujutettua kolossaalinen määrä saippuaopperoista tuttua lässyttämistä ja rasittavaa pelleilyä. Will rakastaa Elisabethia, jolla on tunteita Jackia kohtaan, jonka hän jätti kuolemaan edellisessä osassa, joka leikkii muiden tunteilla saaden Willin epäilemään Elisabethin tunteita häntä itseään kohtaan tehden kaikesta todella sekavaa seurattavaa. Tosin näiden tunteiden vaihderikkaaseen ja väkinäiseen vaihteluun ei päästä käsiksi (harmi), koska jokainen elokuvassa vähänkin pyörähtävä ja ylihuonosti kirjoitettu roolihahmo pettää toisiaan yhtään valehtelematta yli puolentoista tunnin ajan putkeen kaikkien motiivien jäädessä ilmeisesti sinne maailman laidalle.

Juonessa on vähintään Atlantin valtameren kokoisia epäloogisuuksia, joita ei edes yritetä peitellä vaan kaikkea työnnetään katsojan kurkkuun nieltäväksi. Muunmuassa mustaa magiaa harjoittava hahmo, joka pystyy palauttamaan Kapteeni Barbosan kuolleesta ei tee sitä elokuvassa kenellekkään muulle, ruilukoi roolinsa läpi hermostuneesti, lässyttää helvetin ärsyttävästi mukahauskalla jamaika-aksentillaan jokaiseen väliin jotain käsittämätöntä ylipaskaa, paljastuukin lonkeronaama Davy Jonesin rakastajattareksi ja onkin ihmisen ruumiiseen vangittu jumala. Tämä loogisuus on vielä pientä haparointia verrattuna siihen riemuun mitä kuoren alta todellisuudessa paljastuu. Tässä kaikessa ei ole tosin mitään outoa kun projektia on alettu kuvaamaan ilman valmista käsikirjoitusta maineen ja mammonan kiilto silmissä.

Trailerin perusteella tässä soosissa räiskitään ja mätetään enemmän kuin Reaganin kaudella tuotetuissa elokuvissa yhteensä, mutta maailman kallein traileri johdattaa katsojansa harhaan, koska taisteluita nähdään vain muutama, jotka ovat kaikki nähty jo trailerissa. Joten miksi katsella tätä liikapitkää tekelettä? No mutta vastaushan on yksinkertainen. Kukapa ei haluaisin nähdä Johnny Deppin kammottavaa ylinäyttelemistä? Tai katsella botoxhuuliaan jokaisessa kuvassa typerästi vääntelevää Keira Knightleya? Tai nähdä täysin karismatonta idioottia; Orlando Bloomia lausumassa patrioottisia vuorosanoja pökkelömäisesti, joka kymmenes minuutti? Kuka ei haluaisi mennä elokuviin kysymään itseltään niinkin perusteellista kysymystä kuin: ”mitä vittua tässä tapahtuu?!”.

Näitä kysymyksiä pohdiskelin useaan kertaan kokemukseni aikana, koska aika oli se, jota minulle suotiin varmasti tarpeeksi. Kun kaikki on pettänyt toisiaan muutamaan kertaan ja uuden kierroksen voi aloittaa alusta, täytyy toki huojentaa tunnelmaa kypsällä ja kepeällä huumorilla, kuten laivan sisäseinästä kasvavan homeisen Jack Sparrow-kloonin (en jaksa selittää mikä vittu ja miksi vitussa) sanoessa muille klooneille, että ”varovasti, pudotin juuri aivoni”. Nämä niin sanotut vitsit ovat yhtä mätiä kuin koko odysseian iltakohtausten sisäkuvien vihreät värimääritykset. Paljon hehkutettu Keith Richards lausuu muutaman sanan ja soittaa kännissä kitaraa itselleen. Nolouden multihuipentuma.

Loppupuolella siinä miltei ainoassa ja luonnollisesti pitkitetyssä ja antikiinostavassa taistelukohtauksessa on luvassa erään sortin antikliimaksia kun Will tekee melko lopullisen peliliikkeen mielittynsä vuoksi. Se oli yksi lukuisista tätä raatoa meren pohjaan lasketuista ruosteen raiskaamista ankkureista.

En oikeasti usko, että kukaan on edes halunnut tehdä tätä paskakasaa. Enkä myöskään usko kenenkään täysijärkisen haluavan tuhlata kolmea tuntia nähdäkseen yhtä maailman huonoimmista filmiulosteista, joka epäonnistuu jopa niinkin yksinkertaisessa tehtävässä kuin yleisön viihdyttäminen. Tosin typeriä ja mielikuvituksettomia teiniurveloita löytyy joka lähtöön, joten kaipa tämäkin ripuli sielunveljiä löytää. Tästä syystä pitäisi kyllä jonkun pellen henki riistää mahdollisimman väkivaltaisesti. Ehkäpä tuottaja Jerry Bruckheimerin?

Ylilapsellinen rävellys epäkypsälle ja raivostuttavan pinnalliselle roskayleisölle, joka aiheuttaa suurta myötähäpeää. Oikeat elokuvantekijät aina Lumiéren veljeksistä lähtien häpeävät tämän tekeleen jokaista ruutua, koska se rikkoo oikeiden elokuvien tarkoitusta ja yli 100-vuotista perintöä.

  • 1%
    Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla - 1%
1%

Poiminta

Genret: fantasia,komedia,rakkaus,toiminta,seikkailu
Kesto: 170 min
Ohjaaja: Gore Verbinski
Pääosissa: Johnny Depp,Orlando Bloom,Keira Knightley,Geoffrey Rush,Chow Yun-Fat,Bill Nighy,Jonathan Pryce,Keith Richards,Tom Hollander
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2007

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

37 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
maisi<3
maisi<3
17 years ago

minun mielestä johnny depp ja orlando bloom mia on seinä täynnä niiden kuvia ja kaikki jaksot 1,2 3 on ollut maailman parhaita elokuvia olen käynnyt katsomassa kaikki ensi illassa kiitos sillejoka ontehnyt nämä elokuvat ja erityisesti kiitos johnny depille ja orlando bloomille

Anonymous
Anonymous
16 years ago

repesin.

jack graden
jack graden
16 years ago

Tämä on hyvä elokuva. Siihen on ehkä tuotu pikkuisen liikaa kaikkea uutta, mutta se kestää. Olen menossa tällä viikolla katsomaan sitä toista kertaa. Rainaa voisi mennä katsomaan ihan parin todella upeasti toteutetun kohdan takia pelkästään.(Joita ei tässä ilmeisesti saa kertoa)Mutta kun leffa on kokonaisuudessaan ihan loistava niin täydet pojot täytyy antaa. 5p

Jiwa
Jiwa
16 years ago

Todellakin viiden tähden arvoinen elokuva! Parempi kuin kakkonen, mutta yhtä hyvää tasoa ykkösen kanssa, ellei krafiikalta hieman parempikin. Pidän tästä todella paljon, sillä Johnny Deppin muutenkin loistava suoritus tuplaantuu, kun hän näkee näkyjä ja itsensä kaksoisolentoja. x) 5p

Blaizer
Blaizer
16 years ago

Välillä oli kyl sellanen olo, että ei pysty katsomaan loppuun, mutta kyllä se sitten tasottui loppua myöten jonkun verran, mutta kyseessä ei ollut mikään hyvä elokuva 2p

Anonymous
Anonymous
17 years ago

Hyvä.

MiA
MiA
16 years ago

Kävin eilen katsomassa kyseisen leffan ja olo on nyt hieman sekava. Mielestäni Pirates 3 oli kouluarvosanaltaan 8. Huonoina puolina oli se, että vihollisia oli liikaa eikä aina edes muistanut että kuka nyt on liittoutunut kenenkin kanssa ja kuka halusi mitäkin. Plussana oli Johnny Deppin ilmiömäinen taito pitää Jack Sparrow sopivan pöhkönä otuksena, mutta silti viedä roolia eteenpäin. Myös Orlando Bloom ja Keira Knightley olivat hyviä. Varsinkin Keira onnistui näyttämään lahjakkuutensa näyttelijänä, vaikka oli välillä hieman liiankin roisi kun mietitään että Elizabeth Swan on aikaisemmin ollut herkkä linnanneito. Leffa oli siis mielestäni ihan ok kamaa.

Alex Meinmitcher
Alex Meinmitcher
17 years ago

Tämä oli jotain uutta ja ihanaa. Osasin toki odottaa kolmososasta huikeaa, mutta tämän jälkeen meinasivat jo housut revetä. Keiran upea ulkonäkö on todella jotain upeaa, varsinkin siinä loppuosassa kun Will ja Elisabeth tapaavat viimeistä kertaa ennen kuin Will piip. Että todella kauniisti toteutettu elokuva. Menen ehdottomasti katsomaan vielä toisen kerran elokuvateattereihin.
tästä kommentista on poistettu spoileja t: toimitus

Anonymous
Anonymous
17 years ago

Repesin.

-damien-
-damien-
16 years ago

Mun mielestä tän leffasarjan suurin ongelma on on Orlando Bloom, jonka karisma ei vaan riitä Johnny Deppille ja muille näyttelijöille. Bloom on liian kiiltokuvapoika ollakseen merirosvo ja myöskin Will Turner on hahmona melko ärsyttävä. valitettavasti hänen roolinsa ei toimi ja parhaiten sen huomasi Willin ja Elisabethin romanssista. Olisin toivonut, että tässä leffassa olisi yritetty rakentaa romanssia Jackin ja Elisabethin välille, kuten kuolleen miehen kirstussa, koska heidän kemiansa toimivat paremmin ja hahmot ovat tarpeeksi erilaisia.

Anonymous
Anonymous
16 years ago

eeahhaheheah <3

Salmu
Salmu
16 years ago

No hyi vittu. 0p

muikku
muikku
15 years ago

Ei pahalla mutta minun mielestäni arvostelu oli täyttä roskaa suoraan sanoen. Arvostelen itsekin työkseni elokuvia ja tämä arvostelu ei pitänyt mielestäni ollenkaan paikkansa. 🙁

Anonymous
Anonymous
17 years ago

Vaikka tämä leffa onkin paska disneyn merirosvoelokuva,niin voisivatko arvoisat lukijat olla spoilaamatta elokuvaa.

Pekka
Pekka
16 years ago

Sekavaa Hollywood-tuubaa. 2p

Edwen
Edwen
17 years ago

Kiitos, tämä oli hyvä arvostelu ihan kaikin puolin. Muut Maailman laidalla-arvostelut ovat olleet melko murskaavia, mutta onneksi edes yhdeltä kriitikolta löytyy älliä tajuta, miten hieno elokuva Maailman laidalla on. Kiitos <3

jimmy
jimmy
17 years ago

Keira ja sen jalat oli parasta tässä elokuvassa. Kyllähän Keira muuten näytti näyttelijältä jo Ylpeydessä ja ennakkoluulossa.Monta Johnny Deppiä oli kyllä jo liikaa. Muutenkin kaikki hyvät näyttelijät hukkuivat tässä elokuvassa hirveän sekamelskan alle. Jos tämä elokuva olisi tunnin lyhyempänä sijoittunut kokonaan maailman laidalle ja kertonut Jack Sparrowin pelastamisesta, se olisi saattanut olla yhtä hyvä kuin kaksi edellistä osaa eli kohtalainen.

nappi
nappi
16 years ago

Olen samaa mieltä siitä että leffasta voidaan olla monta mieltä. Itse rakastuuin tähän leffaan päälakea myöten! Lavasteet ja efektit olivat upeita, eikä Johnny Deppin näyttelijän lahjoja voinut olla ihailematta. Ainoa miinus oli Keira, joka ei mielestäni kuulu koko leffaan ensinkään.

Anonymous
Anonymous
13 years ago

Ehdottomasti trilogian huonoin osa, jossa sanat juoni ja juoni ovat hukassa kaikilta ohjaajasta katsojaan saakka. Koko elokuva on kuin pitkä roska kuivumassa auringossa, jonka tahtiin katsoja voi käydä missä tahansa välissä jääkaapilla hakemassa ruokaa. Kun näyttelijät eivät elokuvaa pelasta, niin käsissä on vain hemmetin hyvältä näyttävä elokuva, jolla ei muuten ole mitään annettavaa oikeastaan kenellekään. 2/5p

TehTurk
TehTurk
16 years ago

MayheM <3

Vilzu
Vilzu
16 years ago

5/5 Täysin samaa mieltä

DYYD
DYYD
14 years ago

Tää on kyllä eittämättä huonoin caribbean saagasta. Parissa kohassa se huumori meni aivan överiks eikä naurattanu enää yhtään. Ihan jees päätös muuten hienolle elokuva sarjalle mutta olis sen paremminki voinu vetää. 3/5

Junecat
Junecat
17 years ago

Aivan uskomaton elokuva! 8D Tehosteissa ei näköjään pihistelty, ja taustatkin olivat huikaisevan upeat. Jack Sparrow hurmaa aina ilmestymisellään, vaikka hänen juonittelunsa onkin vähän mutkikasta. Geoffrey Rushin roolisuoritus oli mahtava, rakastan sitä pahamaineista naurua hengenlähdön hetkellä. Elokuvan juoni oli jossain vaiheessa aika monimutkainen. Mutta elokuva oli ehkä parempi kuin kaksi edeltäjäänsä yhteensä! Olen aivan samaa mieltä arvostelijan kanssa, haukkuivat muut sitten elokuvaa kuinka huonoksi tahansa, minä rakastuin elokuvaan ihan kaulaani myöten. <3 1p 1p 1p 1p 1p

Journeyman
Journeyman
16 years ago

Puhees Dawn haisee pahasti jarnalle. Ai Johnny Depp:kö paras näyttelijä mitä on?

Dawn
Dawn
16 years ago

Tässä on ainakin tullut esille se, että Pirates 3:sta ollaan vahvasti montaa mieltä. Itse kuulun niiden joukkoon jotka kehuvat leffan maasta taivaaseen. Henkilökohtaisesti arvostelisin jokaisen Piratesin viiden tähden arvoiseksi.Kolmososassa on aikaisempiin verrattuna hieman vähemmän huumoria, mutta ainakin minun käsitykseni mukaan sitä on pyydettykin vähentämään..? Näyttelijävalinnat ovat täydelliset, varsinkin Johnny Depp on pakko nostaa erityisesti esiin – ei taida mistään löytyä yhtä hyvää näyttelijää kuin hän. Tila ei riitä siihen, että voisin kehua parhaita kohtia, mutta Pirates of the Caribbean on ehkä ainut elokuvasarja, jonka jatko-osatkin ovat olleet mahtavia. 5p

Johnny Cash
Johnny Cash
17 years ago

arvostelija vei sanat suusta, olen täysin samaa mieltä. Koskaan ei ole kolme tuntia mennyt noin nopeata

Jarppe
Jarppe
16 years ago

Jokainen Pirates of the Caribbean on huono elokuva. Yäk!

Allath
Allath
17 years ago

5/5 ?? Huh. 😮

Orlando
Orlando
16 years ago

tää arvostelija ei oo varmaa ees kattonu tätä leffaa ku jos se ois nii ei se vois tällast kirjottaa!!! tää leffa oli täynnä huippui näyttelijäsuorituksii ja sit täs oli tunnelmaa tai mä ainaki itkin monta kertaa! ja efektitki oli taru sormusten herra tasoo!! paras leffa moneen vuoteen! 5p <3 <3

BreakOfDawn
BreakOfDawn
17 years ago

Itse tunteet oli aikas ristirootaiset tämän jälken. Pituutta oli liikaa ja käsikirjoitus olisi vaatinut työtä… samoin en tykkää kun tämä sarja on hiljalleen lähtenyt liusumaan puuduttavan toiminnan linjalle ja tässä osassa oli yritetty jotain tragediaakin ynkätä mukaan. Sarjan vejari-imago koki kyllä pahan kolauksen. Oikeastaan ainoa todellinen syy, miksi jaksoin Pirates 3 läpiasti katsoa oli Depp. Jackin sekoilut kaksoisolentojensa kanssa oli niin helmiä~

Jette
Jette
14 years ago

En ole nähnyt tätä viimeistä osaa, mutta arvostelu oli kyllä viihdyttävä! Näen silmissäni sen botox-huulten vääntelyn-hahaha, siis samaa skeidaa kun edellisessäkin jaksossa (ja se otti päähän jo siinäkin riittävästi)! Ehkäpä meikatun Deppin (aahh) näkemisen ilosta voisin katsoa.

Anonymous
Anonymous
16 years ago

Salmun jäätäville kommenteille straight outta london toki varaukseton peukku(ylöspäin). Itse leffasta: En uskalla edes katsoa tätä, koska edellisten osien, sekä arvostelujen perusteella tämä on niin karmivan haiseva kasa jätöksiä, että intin harjoitusalueiden paskahuussit jäävät auttamatta kakkoseksi(*tirsk*).

Anonymous
Anonymous
16 years ago

Huono.

Anonymous
Anonymous
17 years ago

Kenties sarkastisesti kirjoitettu? Jos ei, niin sitten meni ohi…

Salmu
Salmu
16 years ago

Pazfetin lapinakyvalle “jou, katsoin taman perati naisseurassa joten olen toki pelimies”-no homo-seivailulle merirosvokyynelia itkeva peukkuhymion irvikuva.

SimSonic
SimSonic
16 years ago

Huh huh, 5/5 ja äärimmäiset kehut. Harvoin olen ollut kriitikon kanssa näin vahvasti eri mieltä. Pirates 3 vesitti kaikki oivalliset asiat aiemmista elokuvista. Juoni oli sekava, sivujuonteita oli liikaa, Knightley ja Bloom olivat entistä tönkömpiä, Chow-Yun Fatilla ja Keith Richardsilla on mitätön rooli, lopputaistelu on puuduttava, elokuva on ylipitkä ja paketti ollaan kuorrutettu rasittavalla synkistelyllä.”…herättää muistoja kolmen vuoden takaisesta Kuninkaan paluusta.”Ei nyt ruveta sentään vertaamaan Peugeotia Ferrariin, jookosta? 2p / 5p