elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Jättinenäisen Steve Carellin tähti on huimassa nousussa. Comedy Centralin ja Konttori-sarjan kautta elokuviin ajautuneelle miehelle tämä on hänen tähän mennessä suurin elokuvansa. Valitettavasti. Muutaman...

Jättinenäisen Steve Carellin tähti on huimassa nousussa. Comedy Centralin ja Konttori-sarjan kautta elokuviin ajautuneelle miehelle tämä on hänen tähän mennessä suurin elokuvansa. Valitettavasti.

Muutaman vuoden takainen komediahitti Bruce Almighty jatkoi Jim Carreyn menestyksekästä uraa ja onnistui viihdyttämään katsojia ympäri maailmaa. Menestyksen nykyreseptiin kuuluu jalostaa välitön jatko-osa hittielokuvalle ja täten raapaista entistä suuremmat voitot kasaan.

Bruce Almighty esitteli meille Jim Carreyn hahmon Bruce Nolanin ohella hänen pahimman kilpailijansa, kylmän, ilmeettömän ja laskelmoivan Evan Baxterin. Jatko-osa ei jatka Brucen elämän tarkastelua vaan koko hahmo on jätetty tarinasta pois. Tämä tarina kertoo Evan Baxterista.

Evan jättää uutishommat ja aloittaa työnsä Yhdysvaltain kongressissa. Evanin mainoslauseena on ”muutetaan maailma” ja tämä saa uusia ulottuvuuksia kun Jumala (Morgan Freeman) antaa Evanille tehtävän rakentaa arkki.

Evan Baxterin (Steve Carell) elämä päivitetään elokuvan alussa melko pikaisesti ja saadaan luotua miehelle jonkinlainen hajanainen epähauska persoonallisuus.

Elokuva on puhdasta idiotismia. Mies joka ei välitä Jumalasta joutuukin tämän kanssa tekemisiin. Ensin kohelletaan ja ihmetellään Jumalan ilmestymistä ja todenperäisyyttä, sitten alistutaan Jumalan tahtoon ja tehdään niinkuin Hän haluaa. Tämä aiheuttaa oudoksuntaa hänen lähipiirissään. Vaimo ajattelee stressin vieneen hänen miehensä, lasten suunitelmat patikkaretkestä lykkääntyvät eli isä on tämän takia luonnollisesti aivan perseestä. Työkaverit eivät tiedä mitä ajatella ja uusi huipputyöpaikka on vaarassa. Evanista tulee kaikkien pilkan kohde. Lopuksi kaikki huomaavat että Evan on oikeassa ja hän pelastaa kaikki. Isä onkin huippujätkä! Jee.

Ympäristöaiheiden ollessa pinnalla on myös tämän lapsenomaisen samoilun teemana ympäristö. Syvällinen sanoma perheen tärkeydestä ja siitä kuinka elämä muutetaan yksi pieni hyve kerrallaan tuntuu todella väkisin väännetyltä ja meinasin rehellisesti sanottuna tukehtua siihen siirapin määrään jota tämä elokuva tahallaan katsojilleen syöttää.

Vitsien laadusta kertoo se että elokuvaan on sisällytetty lamaannuttava montaasi jossa Evan rakentaa lapsiensa kanssa arkkia ja jokainen vasaranisku osuu Evania peukaloon. Kuinka rikasta ja kekseliästä huumoria. Kaatuminen, kompastelu, kipu ja muu telomisriemuilu ovat tämän elokuvan mittakaavassa sitä hauskaa mille pitäisi nauraa.

Pisteenä koko tuskaiselle elokuvakokemukselle langetti Evanin toisen työkaverin Ritan (Wanda Sykes) sairaalloisen kammottava kuittaileminen jokaiseen mahdolliseen epärelevanttiin asiaan mitä Evan elokuvassa sanoo. Tämä hahmo on puhdasta antikliimaksia jokaista sanaa ja elettä myöten. ”Naiset ja lapset ensin” kuuluu vanha sananparsi. Minun rakentamastani arkista ei tulisi löytymään sille naiselle tilaa.

Saatanan huono elokuva.

  • 1%
    Evan - Taivaanlahja - 1%
1%

Poiminta

Genret: komedia
Kesto: 95 min
Ohjaaja: Tom Shadyac
Pääosissa: Steve Carell,Morgan Freeman,John Goodman,Lauren Graham,John Michael Higgins,Wanda Sykes
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2007

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments