elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Gibsonin Mel pitää viinasta, naisista ja rasistisesta läpänheitosta poliisipartiolle. Gibsonin Mel tykkää myös väkivallasta ja eritoten uskonnollisesta sellaisesta. Kun The Passion of the Christ...

Gibsonin Mel pitää viinasta, naisista ja rasistisesta läpänheitosta poliisipartiolle. Gibsonin Mel tykkää myös väkivallasta ja eritoten uskonnollisesta sellaisesta. Kun The Passion of the Christ oli lähempänä eksploitaatiota, kuin oikeaa, monipuolista elokuvaa, niin herran uusimmassakin ulostuksessa väkivalta tuntuu olevan mausteen sijasta itse tarkoitus.

Jaguaarin tassulla(Rudy Youngblood) on asiat paremmin, kuin hyvin. Päivät kuluvat metsästellessä tapiireja ja muuta riistaa sekä heittämällä läppää metsästyskavereiden kanssa. Illalla voi viettää aikaa kauniin
vaimon(Dalia Hernandez) kanssa bungalowissa lepäillen tai vaikkapa mennä kuuntelemaan kylän vanhimman tarinoita vuosien takaa nuotion ääreen, jonka ympärillä myös biletetään myöhään yöhön hyvän ruoan ja
kiihkeiden rytmien parissa. Mutta eihän kaikki voi elämässä aina mennä ihan putkeen. Yhtäkkiä aamuvarhaisella viidakosta hyökkää outoja väkivaltaisia inkkareita, jotka ottavat kaikki kylän miehet ja naiset vangiksi. Ne, jotka eivät alistu, alistetaan tai tapetaan. Onneksi Jaguaarin tassu on sen verran neuvokas kaveri, että ymmärtää piilottaa vaimonsa ja poikansa kuoppaan, etteivät pahikset pääse heihin käsiksi. Valitettavasti hässäkässä itse mies joutuu vangiksi. Vaimolle tehty lupaus pikaisesta paluusta kuitenkin painaa takaraivossa, kun vankeja kuljetetaan pahisten päämajaa, kaukaista
Maya-kaupunkia kohti.

Niin, Mel-setä on tehnyt historiallisen elokuvan, jossa pahat valloittajat riistävät viattomia ihmisiä, jotka haluavat vain asua rauhassa omalla kotiseudullaan vahingoittamatta ketään. Ja, kun riistäjät astuvat kuvioihin löytyy joukosta yksi mies, joka vastustaa tätä kaikkea. Kuulostaako
tutulta? Sitä se on. Kun tarinan sankari viimeisillä voimillaan juoksee kohti verenhimoista valloittajaa olisi kuviosta vain puuttunut huulilta irtoava huuto: “FREEDOOOOOOM!!!!”, jopa sankarin ihomaalit ovat samaa sarjaa. Mutta Braveheartiin verrattuna tämä Amazonin asukki on melkoinen ihmemies.
Nauroin epäuskoisena, kun elokuvan super-inkkari juoksee usean päivän ajan karkuun mm. jaguaaria ja kymmentä täysissä voimissa olevaa Maya-soturia muutaman päivän näännyttävän vaelluksen ja keihään
lävistämän vatsan jälkeen.

Pääosassa tässä elokuvassa on Jaguaarin tassun lisäksi erittäin graafinen väkivalta. Sydämen kaivaminen rinnasta ja naaman repiminen paloiksi näytetään mahdollisimman terävissä lähikuvissa, jotta katsojalle ei varmasti jää epäselväksi pieninkään yksityiskohta. Tällainen esitystapa on
ehkä perusteltua kauhuelokuvissa shokeerausefektinsä ansiosta, mutta miksi ihmeessä tätä pitää tunkea elokuvaan, jonka pitäisi olla seikkailua ja toimintaa täynnä oleva draama. Ehkä South Park oli oikeassa, Gibson on sairas paskiainen.

Kun kaikki visuaalisuus otetaan pois, niin huomaa, että jäljelle jäävä sisältö on pelkkä iso kasa haisevaa paskaa, jonka olemassaoloa ei voi oikeastaan perustella millään järkisyyllä. Juoni on typerä, henkilöhahmot ohuita ja lähes jokaisessa kohtauksessa on häiritseviä epäuskottavuuksia. Teknisesti
elokuva on toki hyvin tehty, mutta kun mikään muu ei toimi, niin katsojaa lähinnä vituttaa istua elokuvateatterissa ja ajatella, että meni oikeasti maksamaan rahaa tämän paskan näkemisestä. Suosittelen odottamaan televisioesitystä, sillä silloin voi ainakin vaihtaa kanavaa.

1

Poiminta

Genret: draama,toiminta,seikkailu
Kesto: 139 min
Ohjaaja: Mel Gibson
Pääosissa: Rudy Youngblood,Dalia Hernandez,Raoul Trujillo
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2006

Sending
User Review
0 (0 votes)

Janne Toivanen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Salmu
Salmu
17 years ago

Olipas tylsä ja mitäänsanomaton elokuva. 2p

Anonymous
Anonymous
17 years ago

Olisi ollut hyvä aihe elokuvalle, mutta huhuh miten voi mokata noin pahasti hyvän aiheen?

Saigo
Saigo
17 years ago

Leffan vahvuuden ovat sen omaperäisessä ja eksoottisessa aiheessa: amazonasin inkkarit ovat mielenkiintoinen teema. Lisäpisteet Gibsonin poppoolle vielä maya-murteen käytöstä kielenä ja loppuunkulutetun konkistadorikonfliktin rajaamisesta rainan ulkopuolelle (ainakin melkein). Heikko käsikirjoitus ja muutamat stereotyyppiset pahishahmot laskevat pojoja.Huonoksi elokuvaa ei voi missään tapauksessa luonnehtia. Ellei tunne vahvaa antipatiaa Gibsonia kohtaan. 3p

Anonymous
Anonymous
16 years ago

Uutuuselokuvista varmaankin taidokkaiten kuvattu kokonaisuus. Maalauksellisia kuvia. Elokuvana varsin toimiva ja turhaan mollattu. Gibson saa anteeksi. 3p

jep
jep
16 years ago

Hyvä jenna…eiku janne… epätodellisia juttuja toki on, mutta on niitä muuallakin 🙂

Anonymous
Anonymous
13 years ago

Joo, mitäpä tähän nyt sanoisi. Gibson tuntuu hukkuneen oman päänsä sisään, ja elokuvan graafinen väkivalta hakee vertaistaan miehen edellisestä Jeesustelusta. Positiivisena puolena visuaalinen anti, sillä maisemat ja tapahtumapaikat ovat ajoittain aika jumalaisen kauniita. Epäuskottava maratooni ja kliseinen juoni vievät armotta pisteitä tältä rainalta, ja viimeistään lopun kuoppa-episodi vie leuan lattiaan. Mayaintiaannit aiheena tuo toisen plussan, joten 2/5p

Iksa
Iksa
17 years ago

Pidin kovasti elokuvasta ja aihe on kiinnostanut aina hyvin paljon. 3.5p

Mephasto
Mephasto
16 years ago

aloin katsomaan elokuvaa arvostelun jälkeen odottaen että se on täysi floppi, mutta se yllätti, ei ole kauhean montaa elokuvaa missä puhuttaisiin muuta kuin englantia, Maya kieli toi todella tuntumaa elokuvaan. Ehdotan arvostelijalle että hyppää jätepuristimeen kun ei ideaa tajua… leffalle silti 4p

specu
specu
16 years ago

4p

öö
öö
17 years ago

Olipas paska arvostelu, leffalle 4p

Anonymous
Anonymous
17 years ago

Monin paikoin tylsä ja aivan liian pitkä elokuva. Viidakkomaratoniinkin alkaa kyllästyä siinä vaiheessa, kun elokuvan sankari on mystisesti parantunut osuneesta nuolesta ja juossut kilpaa jaguaarin kanssa. Uskottavuus, kuten aina Kibsonin leffoissa, on kovalla koetuksella. 😐 Historiallisesti tai edes kulttuurihistoriallisesti elokuva sen sijaan on melko kiinnostava kokonaisuus puhutun kielen, sekä mm. upeiden tatuointien ansiosta. Silti kaksi tähteä on tälle rainalle aivan tarpeeksi. 2/5p

Ranskis-elitisti
Ranskis-elitisti
16 years ago

On aika vitusti elokuvia joissa puhutaan muuta kuin englantia.

Anonymous
Anonymous
17 years ago

Olen erittäin samaa mieltä arvostelijan kanssa.

nakkikalamulk
nakkikalamulk
17 years ago

Itse luulin jostai teatterin ulkopuolismainoksesta meneväni katsomaan aivan erilaista leffaa kuin tulin näkemään.arvostelu liian tyly.Elokuva ei todellakaan ollut huono vaan mielestäni kelpo kuvaus elämästä inkamestoilla. 3p

Anonymous
Anonymous
17 years ago

Petteri, jos snuff-pätkät kiinnostaa niin tottakai rakastat tätä pätkää. Onhan tässä symboliikkaa, esimerkiksi Cortezin ja kumppaneiden kuvaaminen vapauttajina ja pelastajina on hyvin ilmeistä. Todellisuus taisi vain olla kuitenkin toinen…

GUEVARA
GUEVARA
16 years ago

Olet paska kun et ymmärtänyt ideaa ja sun pitäs osaa eläytyy ku minä,mä osana eläytyy leffan roleihin ja tunteisiin, elämyksiin ja niin edelleen. Sinulta puuttuu tuo taito 🙁 🙁 1p

Petteri
Petteri
17 years ago

Onpa kevyellä otteella tehty arvostelu, ikäänkuin arvostelija kertoisi sarjakuvasta. Tässä minun arvosteluni: “Gibsonin elokuvassa ohjaaja on näkemyksensä mukaisesti kuvannut tapahtumia intianiyhteisössä 600 vuotta sitten. Elokuvassa on yhtymäkohtia nykyiseen kulttuuriseen rappioon ja viihteellisyyteen. Elokuvassa on paljon symboliikkaa. Ohjaaja on itsenäisesti tuottanut oman elokuvan ilman rahoittajia ja tässä arvostelussa esitetyn tasoisia “pitsinnyplääjätason” arvostelijoita. Elokuva on äärettömän jännittävä, visuaalinen, autenttinen ja hyvin rytmitetty. Sen takaa-ajokohtaus viidakossa on parasta, mitä olen nähnyt, se on hengästyttävä. Apocalypso on oikea elokuva, mitä ei ole tehty suurille massoille, vaan toteuttaen ohjaajan tinkimätöntä visiota.” 4p

HerraHotActionCop
HerraHotActionCop
17 years ago

Aihe tosiaan kiinnostava. ja leffan katselee tylsistymättä välillä nauraen. loppu oli täysin typerä ja turhaa mässäilyä siinä kaiken juoksun välissä en käsittänyt. mutta viihdyttävyydestä ja ulkoasusta putoilee 2p . ellei jopa kolmekin tähteä.