elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Scary Moviet ovat edenneet jo neljänteen osaansa, mutta tällä kertaa suurennuslasin alle joutui koko nelikon aloittanut hullutteluosa, Wayansien veljesten käsikirjoittama ja ohjaama, Scary Movie....

Scary Moviet ovat edenneet jo neljänteen osaansa, mutta tällä kertaa suurennuslasin alle joutui koko nelikon aloittanut hullutteluosa, Wayansien veljesten käsikirjoittama ja ohjaama, Scary Movie. Tällä kertaa parodian kohteeksi joutuivat mm. Wes Cravenin teinislasher Scream, Jennifer Love Hewittin tähdittämä Tiedän mitä teit viime kesänä sekä esimerkiksi kaikkien varmasti tuntema Matrix. Otettiinpa elokuvaan mukaan vaikutteita Blair Witch Projectista kuin myös legendaarisesta Baywatchista. Voidaankin helposti sanoa, että tälläkin kertaa puitteet varteenotettavalle parodialle olivat kasassa, mutta samaan hengenvetoon on päräytettävä, että kaikki on ryssitty iloisesti, enkä ainakaan itse onnistunut löytämään tästä elokuvasta juurikaan naurettavaa. Ainoastaan naseva itsekritiikki ja muutama yksittäinen vitsi onnistuvat naurattamaan osan elokuvaa. Muuten elokuva onkin sitten tekohauskaa taaperrusta, joka ei kiinnosta ketään.

Pitäisi kyllä muistaa sananlaskut: “kolmas kerta toden sanoo” ja näin todella tapahtui. Scary Movie on kolmas näkemäni Keenen Ivory Wayansin elokuva ja mielikuvani koko miehestä ei ole kovinkaan ruusuinen. Toki taustalla ja käsikirjoittajina että näyttelijöinä hääräsivät velipojat, mutta tälläistä sohellusta en silti osannut pelätä näkeväni. Mitä hauskaa muka siinä on, että murhaajan maskin ilmeet vaihtuvat “hullunkurisesti” poltetun ruohon mukana?

Näyttelijätkin ovat pääosin ikävästi tuuliajolla. Sen sijaan Carmen Electran ironinen pikkurooli on mainio ja David Arquetten Screamin roolia pilkkaava konstaapeli Doofyn rooli Dave Sheridanin näyttelemänä on kerrassaan hulvaton. Muuten mennäänkin sitten lujaa metsään: Shawn Wayans on mitäänsanomaton paria homovitsiä lukuunottamatta, Marlon Wayans suorastaan ärsyttävä, Regina Hall pääosin hukassa, Jon Abrahams todella vaisu ja Shannon Elizabethissä päähuomio kiinnittyy pelkkään ulkonäköön. Scary Movie-sarjan perinteiset cameotkin loistavat miltei kokonaan poissaolollaan lukuunottamatta ohjaajan ja James Van Der Beekin hauskaa cameota.

Kaiken kaikkiaan Scary Movie on yllättävän suuri pettymys. Voisikin helposti ajatella, että peräti neljänteen osaan asti päässeen elokuva-sarjan ensimmäinen osa olisi ollut laadukkaampaa elokuvaa. Toisin kuitenkin kävi, sillä Scary Movien hauskoja hetkiä vaivaavat selkeät suvantovaiheet, joiden aikana elokuvan taso pomppii ylös ja alas. Scary Movie tuntuukin elokuvalta, joka on koottu irtonaisista ja itsenäisistä vitseistä, jotka on parsittu kokoon satunnaisessa järjestyksessä. Senpä takia Scary Movie toimiikin aika-ajoin 10 sekunnin ajan 20 minuutin välein.

1.5

Summary

Genret: komedia
Kesto: 88 min
Ohjaaja: Keenen Ivory Wayans
Pääosissa: Carmen Electra,Dave Sheridan,Anna Faris,Jon Abrahams,Regina Hall,Marlon Wayans,Shannon Elizabeth,Shawn Wayans,Cheri Oteri
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2000

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments