elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

70/80-luvun exploitaatioelokuvat voidaan karkealla kädellä jakaa kahteen kategoriaan: Häiritsevät ja huvittavat. Jako perustuu lähinnä elokuvien tarkasteluun modernista näkökulmasta, mikä on kestänyt aikaa ja mikä...

70/80-luvun exploitaatioelokuvat voidaan karkealla kädellä jakaa kahteen kategoriaan: Häiritsevät ja huvittavat. Jako perustuu lähinnä elokuvien tarkasteluun modernista näkökulmasta, mikä on kestänyt aikaa ja mikä ei. Kyse ei kuitenkaan ole pelkästään tehosteista, sillä elokuvien tunnelmat erottuvat yllättävän rajusti toisistaan.

Ilsa varaa lippunsa huvittavien puolelta. On vaikea kuvitella käsikirjoittajaa esittelemässä ylpeänä ideaansa studiopomoille. Elokuva kertoo nimittäin Ilsasta, (isotissinen nainen) natsileirin johtajasta joka tekee vangeilleen (isotissisiä naisia) omituisia kokeita, tavoitteenaan kolmannen valtakunnan etu. Ilsan apuna ovat sadistiset vartijat (isotissisiä naisia) ja vastapuolena miesvangit, joista hempeä vaaleaverikkö etsii yöseuraa. Prologissa epäonninen vanki laukeaa liian aikaisin, ja Ilsa leikkaa tältä ulokkeen pois. Suunnitelmat menevät kuitenkin sekaisin, kun Ilsan leirille tupsahtaa amerikkalainen, arjalaiset piirteet omistava vanki. Pirulainen osaa pidätellä kuin Ron Jeremy ikään, ja jenkkien ilmiömäinen seksuaalinen ylivertaisuus onnistuu lopulta lähes pelastamaan vangit.

Elokuva on tietysti väkivaltainen, mutta tuskin tämä enää nykyään ketään hätkäyttää. Kun suurin osa väkivallasta tapahtuu kaiken lisäksi kameran näkymättömissä, on lopputulos melko harmiton. Peniksen leikkaaminen, erinäisten esineiden tunkeminen vaginaan, hirttämiset, painekammiot ja elävältä keittämiset on toteutettu tavalla, joka on nykystandardeilla kaikkea muuta kuin järkyttävä. Ei tätä nyt lapsilleen kannata näyttää, mutta turtuneille gorehoundeille elokuva lienee lähinnä pitkästyttävä. Jos aiheesta tehdyt elokuvat kiinnostavat, tarjoaa Men behind the Sun huomattavasti brutaalimman vaihtoehdon.

Hauskan elokuvasta tekee premisen lisäksi dialogi, höpömurteella puhuttu englanti, oranssi veri joka tuntuu roiskuvan enemmän tai vähemmän fysiikan lakien vastaisesti sekä tietysti jatkuva seksuaalinen pelleily. Mainitsinko isotissiset naiset? Kuten kaikissa aikansa exploitaatioelokuvissa, myös Ilsassa on olevinaan yhteiskuntakriittinen ote. Alussa on oikein tuottajan muistutus natsien hirveistä rikoksista, jotka elokuva tietysti ilman muuta tuomitsee. Mutta tuskin moisella ketään huijataan. Tämä on puhdasta exploitation sleazea, täynnä huonoa makua ja tahatonta komiikkaa. Jos elokuvan kornius ei tule selväksi nimestä, antanee Ilsan ja kernaalin keskustelu viruksella tartutetusta naisesta (isotissinen, totta kai) jonkinlaisen kuvan:

-So, she vill become… a carrier?

-Within two veeks she vill infect everything and everyone vith vhum she comes in contact with.

-Mein goddamn himmel, you could destroy an army!

  • 40%
    Ilsa, She Wolf of the SS - 40%
40%

Tiedot

Genret: kauhu,sota,toiminta
Kesto: 92 min
Ohjaaja: Don Edmonds
Pääosissa: Dyanne Thorne,Richard Kennedy,Gregory Knoph,Tony Mumolo
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1975

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments