elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Sylvester Stallonen ja Arnold Schwarzeneggerin kanssa kovien toimintaelokuvien tekijäksi ristitty Bruce Willis teki oman uransa kovimmat elokuvat yli 10 vuotta sitten. Willis on myös...

Sylvester Stallonen ja Arnold Schwarzeneggerin kanssa kovien toimintaelokuvien tekijäksi ristitty Bruce Willis teki oman uransa kovimmat elokuvat yli 10 vuotta sitten. Willis on myös porukan ainut, joka jatkaa toiminnallisia roolejaan. Nyt mieheltä on tullut uusi elokuva, The Hostage.

Täytyy sanoa etten odottanut elokuvasta ainakaan trailerin perusteella yhtään sen spesiaalimpaa tapausta kuinv vaikkapa typerästä Mercury Risingistä. Epäilin elokuvan olevan mitään sanomaton, täysin turha elokuva muiden joukossa täysin turhien elokuvien joukossa.

The Hostage kertoo tarinan S.W.A.T.in huippuneuvottelijasta Jeff Talleystä (Willis), joka eräänä päivänä ryssii tilanteen johtaen kolmen ihmisen kuolemaan. Tarina jatkuu vuotta myöhemmin, jolloin Talley johtaa pientä poliisilaitosta. Nuorisokolmikko (äkkipikainen) Dennis (Tucker) sekä hänen veljensä (nössö) Kevin (Allman) ja heidän uusi tuttava (kaista) Marshall (Foster) päättävät käydä varastamassa paikallisen rikkaan miehen Walter Smithin (Pollack) auton. Keikka menee pieleen ja käsissä on kuollut poliisi sekä panttivankitilanne. Smithillä tosin on monta rautaa tulessa ja hänellä on jotain, mitä isot roistot haluavat. Isot roistot kaappaavat Talleyn perheen ja antavat Talleylle käskyt mitä pitää tehdä.

Elokuvassa on mielenkiintoisia asetelmia, kliseitä, huonoja näyttelijöitä. Kuten tosielämässä sekä elokuvassakin oleva Bruce Willisin tytär Rumer on kuin pomppiva pakastekala vailla mitään aivotoimintaa tai eläytymistä rooliinsa.

Elokuvista videopeleihin ja videopeleistä elokuvabisnekseen tulleen Ranskalaisen Florent Emilio Sirin ohjaus vaikuttaa tylsältä ja miljoona kertaa toistetulta. Kuvaaja Giovanni Fiore Coltellacci tekee paikoittain todella hienoa yötä käyttäen esimerkiksi snorrycamia.

Juoni on todella ennalta-arvattava ja kliseinen tuttavuus. Menneisyyden mokat kaivavat Willisin hahmon mieltä ja onnistuminen uudessa tilanteessa tarkoittaa kaikkien pelastamista, jolloin ehkä menneisyyden haamutkin katoavat.

  • 30%
    Panttivanki - 30%
30%

Poiminta

Genret: jännitys,toiminta
Kesto: 113 min
Ohjaaja: Florent Emilio Siri
Pääosissa: Bruce Willis,Kevin Pollak,Jimmy Bennett,Michelle Horn,Ben Foster,Jonathan Tucker,Marshall Allman,Rumer Willis
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Saksa
Valmistusvuosi: 2005

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments