elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Ohjaaja Jim Abrahams on tuttu veljesten David ja Jerry Zuckerin kanssa tekemistään päättömistä komedioista kuten Airplane, Police Squad-sarja, Top Secret! ja Alaston Ase-trilogia. Hollywoodissa...

Ohjaaja Jim Abrahams on tuttu veljesten David ja Jerry Zuckerin kanssa tekemistään päättömistä komedioista kuten Airplane, Police Squad-sarja, Top Secret! ja Alaston Ase-trilogia.

Hollywoodissa osataan (tai osattiin) tehdä kunnon komediaa. Edellämainittujen kaverusten tekemissä elokuvissa pääosassa toimii näyttelijöiden ohella kymmenen sekunnin välein tarjoiltua sanailua ja yleensä melko nasevaa tilannekomediaa sekä umpi sekopäistä menoa. Kuulostaa paperilla erittäin hyvältä ja sitä se itseasiassa onkin.

Hot Shots! jatkaa täysin samalla linjalla kuin miesten edellisetkin elokuvat. Tällä kertaa on parodian aihe on Top Gun sekä Tom Cruise kaikilla mahdollisilla ja mahdottomillakin tavoilla. Mukana on kaveruksia, vihamiehiä ja nainen. Kaikki ovat yhtä tyhmiä. Tyhmyyden huipentuma on tietysti korkea-arvoisin henkilö tällä kertaa elokuvakomedian ehdoton puolijumala Amiraali Benson (Lloyd Bridges)

Elokuvassa vinoillaan melko osuvasti Tom Cruisen elokuville. Top Gun on perusteemana, mutta elokuvasta löytyy viittauksia muihinkin Cruisailuihin kuten Cocktail, Colour Of Money ja naisnäyttelijän Valeria Golinon kautta Rain Man.

Hot Shotsista löytää katselukerta toisensa jälkeen jotain uutta, ihmeellistä ja hauskaa. Harmillisesti elokuvassa on vain muutamia vitsejä, jotka toimivat jokaisella katselukerralla. Lloyd Bridges on yksi näistä aina toimivista elementeistä.

  • 60%
    Hot Shots! - Kaikkien Elokuvien Äiti - 60%
60%

Poiminta

Genret: komedia
Kesto: 84 min
Ohjaaja: Jim Abrahams
Pääosissa: Charlie Sheen,Gary Elwes,Valeria Golino,Lloyd Bridges,Kevin Dunn
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1991

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments