elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Täytyy sanoa, että keskiverto elokuvankatsoja ei tarvitse montaakaan aivosolua tajutakseen millaisesta elokuvakokemuksesta on kyse jos pääosassa häiriköi Martin Lawrence. Mikäli on nähnyt mieheltä yhdenkin...

Täytyy sanoa, että keskiverto elokuvankatsoja ei tarvitse montaakaan aivosolua tajutakseen millaisesta elokuvakokemuksesta on kyse jos pääosassa häiriköi Martin Lawrence. Mikäli on nähnyt mieheltä yhdenkin elokuvan niin mielestäni on nähnyt ne kaikki (Bad Boys, Bad Boys 2, Nothing To Lose, Life, Blue Streak, Big Momma’s House). National Security jatkaa täysin samalla linjalla edellämainittujen pinnallisuuksien kanssa.

Hank Rafferty (Steve Zahn) on poliisi, jonka pari tapetaan elokuvan alussa. Hank jatkaa poliisitöitään murheen murtamana ja törmää Earl Montgomeryyn (Martin Lawrence) hänen yrittäessä päästä omaan autoonsa sisään. Tilanteesta eskaloituu jumalaton väärinkäsitys, jonka seurauksena Hank joutuu vankilaan pahoinpitelystä kuudeksi kuukaudeksi.

Vapauduttuaan hän ei pääse poliisiksi vaan hakeutuu vartijaksi. Ja kuinka ollakkaan vanha tuttu Earl on siellä töissä myös ja heistä tulee työpari yrittäessään ratkaista rikolliskoplan juonia ja saada kiinni Hankin entisen parin murhaaja.

Elokuvahan on toimintakomedia. Toimintaa tai pikemminkin paukuttelua elokuvassa on kyllä riittävästi. Muiden hahmojen kannatellessa muuten löysää elokuvaa sanomatta tai tekemättä mitään hauskaa on kaikki niin sanottu komedia Lawrencen hyppysissä. Suurimmaksi osaksi kiehumispisteeseen asti raivostuttavaa paskaa, välillä siedettävän kuuloista, lävitse mätää sanailua täysin turhista asioista.

Elokuvan ohjaajana toimii Dennis Dugan, joka tunnetaan myös näyttelijänä. Muihin ohjaustöihin kuuluu mm. Happy Gilmore, Big Daddy, Beverly Hills Ninja, Ally McBeal sarjan jaksoja. Eli erittäin kaupallista, Hollywoodissa tuotettua, täysin sisällötöntä aasinpaskaa, mutta en tuomitse ketään sillä katsonhan itsekkin moisIa torvelointeja ihan oman tylsistymiseni takia. Krapulassa lähinnä. Itsetuhoisena.

  • 10%
    Veijareita vai Vartijoita - 10%
10%

Poiminta

Genret: komedia,toiminta
Kesto: 88 min
Ohjaaja: Dennis Dugan
Pääosissa: Martin Lawrence,Steve Zahn,Bill Duke,Eric Roberts,Colm Feore
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
12 years ago

Tajusin vasta elokuvan päätyttyä, että kyseessä on toimintakomedia. Lawrencen vitsit, Zahnin ilmeet… Kaikki oli tässä elokuvassa kuin yhtä suurta aasinpaskaa, jota arvostelussakin on väläytetty. En voisi enempää olla samaa mieltä tästä elokuvasta Matin kanssa. 0.5/5p