elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

1980-luvun elokuvaklassikko joka kertoo timantinryöstäjistä, jotka alkavat lupaavan alun jälkeen puukottaa toisiaan selkään kuka milläkin lailla. Lopputulos on hysterisen hauska komedia. Ohjaus on hupihauskaa...

1980-luvun elokuvaklassikko joka kertoo timantinryöstäjistä, jotka alkavat lupaavan alun jälkeen puukottaa toisiaan selkään kuka milläkin lailla. Lopputulos on hysterisen hauska komedia.

Ohjaus on hupihauskaa ja käsikirjoitus toimivaa ja nokkelaa. Tilannekomiikka on hyvin hallussa. Kaikkien aikojen komedioita listatessa nousee Kala nimeltä Wanda todella korkealle tasolle.

Elokuvan näyttelijöistä sai Kevin Kline suorituksestaan aikoinaan oscarin, joka on vähintäänkin ansaittu. Elokuva on kokonaisuutena laatuteos, jonka jaksaa ongelmitta katsoa alusta loppuun saakka.

Elokuvan komiikasta vielä sen verran, että pieruhuumorin ja muun huonon komiikan ystäville tämä ei tarjoa juuri mitään. Tämän komiikan voima piilee sen sijaan montypython – tyylisessä maailmassa. Tilannekomiikalla on siis suuri osuus ja sen avulla saakin nauraa vatsansa kipeäksi. Myöskin alkuperäiskielisiä sanailuja kannattaa kuunnella oikealla korvalla.

Mikäli haluaa siis verestää 1980-luvun muistoja, nähdä loistosuorituksia näyttelijöiltä komediassa, joka on vertaansa vailla suosittelen lämpimästi. Tämä elokuva on hyvän maun komedian riemuvoitto.

4.5

Poiminta

Genret: komedia,rikos
Kesto: 108 min
Ohjaaja: Charles Crichton
Pääosissa: John Gleese,Jamie Lee Curtis,Kevin Kline,Michael Palin
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1988

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Lyytikäinen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
procal
procal
18 years ago

Viihtyisä leffa 🙂

Kirahvi
Kirahvi
18 years ago

Michael Palin & Kevin Kline pitävät kyllä yllä filmin mainetta. Michael Palin änkyttävänä eläinten ystävänä on hieno suoritus ja Kevin Kline itseään fiksuna pitävänä, väkivaltaisena, filosofiaa harrastavana psykopaattina on herkullinen. Jaksaa kattoa vaikka 10 kertaa. Loistava komedia, jonka jutut naurattaa aina vain uudestaan ja uudestaan. Ei voi kuin suositella. Katsokaa ja katsokaa. DVD:n hintakin on tippunut kukkarolle sopivaksi monissa alan liikkeissä. Elokuvasta vielä, niin John Cleese tarjoilee myös mainiota tulkintaa jäykkänä lakimiehenä, jolla on sydän paikallaan. Elokuvan lopussa voi bongata Stephen Fryn. Mukavaa extraa. Yksi parhaista komedioista.

Black shit
Black shit
18 years ago

Todella mahtava elokuva.Naurattaa alkulämmittelyn jälkeen lähes yhtäjaksoisesti aivan loppuhetkille.Siihen ei moni leffa ole pystynyt-ja tuskin pystyneekään.Some Like It hotin ohella genren parhaimmistoa.

Anonymous
Anonymous
18 years ago

Minusta tämä elokuva ei ihan napakymppi ollut siitäkään huolimatta, että naurettua tuli parillekin kohdalle. 🙂 Tilannekomiikkaa kyllä löytyy vaikka kuinka paljon, mutta silti jotain jää puuttumaan Kevin Klinen ja erityisesti John Gleesen hyvistä rooleista huolimatta. Jamie Lee Curtiskin yllättää ihan mukavasti. 😮 3½/5p

Anonymous
Anonymous
18 years ago

Jatko-osa on myös varsin onnistunut tekele.