elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Hollywood-komedioille on yleensä ollut erittäin tyypillistä se, että se kuvaa yhtä tai kahta tavallista jannua, jotka sitten haluavat toteuttaa unelmansa. Onnen tavoittelu on muutenkin...

Hollywood-komedioille on yleensä ollut erittäin tyypillistä se, että se kuvaa yhtä tai kahta tavallista jannua, jotka sitten haluavat toteuttaa unelmansa. Onnen tavoittelu on muutenkin monen elokuvan teemana, eikä oikeastaan Farrellyn veljesten Stuck on You ole mitenkään poikkeus. Se kertoo tavallisen tarinan veljeksistä, joista toinen on tyytyväinen elämäänsä, mutta toinen ei. Niinpä matka viekin näyttelijäksi Hollywoodiin, jossa mukaan sotketaan niin julkkiksia kuin myös niitä hyväkeuhkoisia naisia. Jutun juju tosin tällä kertaa on, että veljekset, Bob ja Walt, ovat yhteenkasvaneita kaksosia.

Ja siitäkö pitäisi sitten jotenkin huumoria repiä? Hyvin hitaasti käynnistyvä Stuck On You paljastuu loppujen lopuksi melko tavalliseksi Hollywood-elokuvaksi siitäkin huolimatta, että elokuva lämpenee ja paranee loppua kohden merkittävästi. Varsinkin lopun “Bonnie ja Clyde”-musikaali, Greg Kinnearin ja Meryl Streepin toimesta, jää todella lämmittämään sydäntä. Myös toinen pääosan esittäjä Matt Damon onnistuu elokuvassa erittäin hyvin. Hänen näyttelemänsä Bob on kaksosista ujompi ja herkempi kuin veljensä Walt, mutta kuitenkin tarpeeksi rohkea ilmaisemaan itseään. Greg Kinnearin näyttelemä Walt taas on ehkä hieman stereotypisempi hahmo, mutta Kinnear vetää roolin läpi kohtalaisen tyylikkäästi sen kummempia yrittämättä. Samaa ei valitettavasti voi sanoa leffan vosusta, Eva Mendesistä, jonka rooli on alusta loppuun asti kauheaa katseltavaa. Kiitoksia eivät myöskään saa Bobin tyttöystävää näyttelevä Wen Yann Shih tai omana tylsänä itsenään esiintyvä Cher. Muutkin roolit jäävät oikeastaan täysin pääosanesittäjien varjoon; syystäkin.

Stuck on You:n tapaiset komedit ovat aika tusinakauraa nykypäivänä. Harvalla tämän kaltaisella elokuvalla on oikeasti mitään uutta tarjottavaa. Onneksi ne sentään tarjovat yleensä hyvän mielen katsojalle, joka on positiivinen asia: minua ainakin hatuttaisi jos tulisin pahalle tuulelle komediasta. Valitettavasti koko homma sitten jääkin siihen hyvään mieleen. Kyllä komedian genreen täytyisi Hollywoodissa keksiä muutakin kuin tälläinen hyväntahtoinen pehmoilu, jossa joku paha “noita” yrittää silloin tällöin heittää kapuloita rattaisiin. Koska nähdään jotain aidosti uutta ja kiinnostavaa?

  • 60%
    Stuck on you - 60%
60%

Tiedot

Genret: komedia
Kesto: 118 min
Ohjaajat: Bobby Farrelly, Peter Farrelly
Pääosissa: Cher, Eva Mendes, Greg Kinnear, Matt Damon, Wen Yann Shih
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments