elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Olen pelannut molemmat AVP-pelit läpi. Alieneilla tappamisesta on tehty viihdyttävää metsästämistä, Predatorilla ei niinkään nautinnollista johtuen liiallisesta teknopilailusta mutta sitä kompensoi mainiosti kommandoilla pelaaminen,...

Olen pelannut molemmat AVP-pelit läpi. Alieneilla tappamisesta on tehty viihdyttävää metsästämistä, Predatorilla ei niinkään nautinnollista johtuen liiallisesta teknopilailusta mutta sitä kompensoi mainiosti kommandoilla pelaaminen, joka edusti (ainankin ensimmäisessä pelissä) puhdasta kauhua. AvP 2 ei yltänyt lähellekään ensimmäisen pelin rosoista hienoutta, mutta toimi siitä huolimatta vallan mainiosti Alienilla pelattuna. Menestyneet megapelit on luonnollisesti herättäneet Hollywood-koneiston huomion.

Nyt kyseinen ihme on siirtynyt elokuvaksi. Sekä Alieneilla, että Predatoreilla on oma tarinansa ja taustansa. Alieneita on ilmestynyt omana elokuvinaan neljä kappaletta (Alien, Aliens, Alien3 sekä Alien Resurrection) ja Predatoreja on ilmaantunut kaksi (Predator ja Predator 2). Itse henkilökohtaisesti pidän ensimmäisistä kolmesta Alien-elokuvasta sekä ensimmäisestä Predatorista. Ei Alien Resurrection tai Predator 2 ihan täysin toivottomia ole, mutta ei lähelläkään aikaisempien osien asettamasta laatutasosta.

Juoneksi on ympätty seuraavanlainen kyhäelmä. Jäätikön alta löytyy muinainen pyramiidi, jonka oletetaan olevan ensimmäinen koskaan rakennettu pyramidi. Joukko ihmisiä lähtee kaivamaan esiin tätä ihmeellisyyttä. Samaan aikaan ulkoavaruudesta saapuu universumin huvitteliat, Predatorit, jotka ovat jälleen pelituulella. Ihmisten epäonneksi pyramiidissa sijaitsee lukittuna jäätynyt Alien kuningatar, joka heräilee juuri sopivasti samaan aikaan ja alkaa suoltamaan Alienin munia ympäriinsä. Kun kello lyö tasan niin peli alkaa alati muuttuvan pyramidin sokkeloissa. Alienit vastaan Predatorit ja välissä toivottoman säälittävät ihmiset, joilla ei ole kertakaikkiaan mitään jakoa tässä taistelussa.

Elokuvalla on loputtomasti heikkouksia ja ei juuri ollenkaan vahvuuksia. Ne muissa elokuvissa niin pelottavat, vikkelät ja tappavat Alienit ovat tässä elokuvassa kohtuu toivottomia olentoja. Predatorit, maailmankaikkeuden suurimmat soturit, eivät nekään huimaa taidoillaan vaan näyttävät lopulta, jopa välittävän ihmisistä. Lopussa odotin, että Predator alkaisi jyystämään pääosanaikkosta monimutkaisella, mekaanisella ja piipttävällä jättikyrvällään. Voisin sanoa, että ihan päin helvettiä on mennyt tämä elokuva.

Elokuvalla on yksi hyvä hetki. Kun ensimmäinen Alien nappaa Predatoria hännällään torson läpi ja nostaa tämän omalle korkeudelleen ovat molemmat scifi-kauhulegendat kasvokkain. Paha ja Paha. Alien ja Predator. Siinä kaikki mitä tällä elokuvalla on tarjota.

  • 20%
    Alien Vs. Predator - 20%
20%

Tiedot

Genret: kauhu,toiminta,sci-fi
Kesto: 101 min
Ohjaaja: Paul W.S. Anderson
Pääosissa: Sanaa Lathan,Raoul Bova,Lance Henriksen,Ewen Bremner,Colin Salmon
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Iso-Britannia,Saksa,Kanada
Valmistusvuosi: 2004

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments