elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

SubTV tarjosi keskiviikkoillan ratoksi hieman erilaisen romanttisen draamaelokuvan Ranskasta. Kauneushoitola Venus kertoo tarinaa kolmesta salongissa työskentelevästä naisesta ja heidän rakkauselämästään. Samantha(Seigner) ja Marie(Tautou) juoruilevat...

SubTV tarjosi keskiviikkoillan ratoksi hieman erilaisen romanttisen draamaelokuvan Ranskasta. Kauneushoitola Venus kertoo tarinaa kolmesta salongissa työskentelevästä naisesta ja heidän rakkauselämästään. Samantha(Seigner) ja Marie(Tautou) juoruilevat omista miessuhteistaan, nämä hahmot jäävät kuitenkin kolmannen naisen, joukon vanhimman, Angèlen(Baye), varjoon.

Angèle on hieman yli 40-vuotias nainen, tämä onneton nainen on oikea ongelmakasa, sitoutumiskammoinen anorektikko harrastaa kasoittain irtosuhteita, mutta ei uskalla päästää ketään lähelleen. Hän kertoo tuntemattomille miehille salaisuuksiaan, harrastaa heidän kanssaan seksiä ja sen jälkeen laittaa miehen kiertoon. Angèle kammoaa vanhenemista.
Hän tietää kaiken ihon nuorentamisesta ja meikkaamisesta, mutta ei itse käytä mitään kaunenhoitotuotteita yksinkertaisesta syystä, hän ei uskalla katsoa omaa peilikuvaansa. Tästä syystä hän pesee kasvojaan kerrostalonsa käytävällä sijaitsevalla pesualtaalla. Angèlen elämään yrittää päästä sisälle nuori rakastaja, Jaques(Le Bihan), joka seuraa Angèlea kaduilla
tunnustaen rakkauttaan. Kuvassa on mukana myös Jaquesin kihlattu, 20-vuotias epävarma nuori nainen, joka joutuu katselemaan vain avuttomana vierestä Angèlen ja Jaquesin romanssin kehittymistä.

Ohjaaja Marshall hoitaa työnsä hyvin, hän ei oio mutkia ja ottaa rakkauteen
tuoreen lähestymistavan. Tässä elokuvassa rakkaus ei ole yksioikoista, vaan sillä on monia tasoja. Ohjaaja saa näyttelijöistäkin paljon irti. Erityisesti Tautou esiintyy edukseen näennäisen neitseellisenä Mariena, jonka suhde vanhaan leskeen on pohjimmiltaan vain materialististen ja seksuaalisten tarpeiden kohtaaminen.

Kauneushoitola Venus on ilahduttavan erilainen draama, se on täynnä melankoliaa, mutta nostattaa ajoittain myös huulille hymyn. Ranskalainen elokuva ei taaskaan pettänyt, suosittelen erittäin lämpimästi.

3.5

Poiminta

Genret: NULL
Kesto: 96 min
Ohjaaja: Roger Kumble
Pääosissa: Ryan Reynolds,Amy Smart,Anna Faris,Chris Klein,Chris Marquette
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2005

Sending
User Review
0 (0 votes)

Janne Toivanen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
17 years ago

Kyllä: ranskalainen elokuva ei todellakaan taaskaan pettänyt. Mojovaa ihmissuhdedraamaa, mielenkiintoisia hahmoja ja oivan tarinan tarjoava Kauneushoitola on oikeasti mukavaa katsottavaa. Le Bihanin ja Bayenin pelatessa omaa leikkijään, jää mm. Tautoullekin juuri sopivasti tilaa. Oikein onnistunut keskiviikko-illan elokuva ja osuva arvostelu! <3 3.5/5p