elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Ei ole mitenkään eriskummallista, että Abandonin tapaiset tusinatrillerit päätyvät suoraan videolevitykseen. Erikoista on se, että yhden sellaisen takaa löytyy Trafficin alkuperäiskäsikirjoituksesta Oscarin voittanut Stephen...

Ei ole mitenkään eriskummallista, että Abandonin tapaiset tusinatrillerit päätyvät suoraan videolevitykseen. Erikoista on se, että yhden sellaisen takaa löytyy Trafficin alkuperäiskäsikirjoituksesta Oscarin voittanut Stephen Gaghan.

Opiskelujaan viimeistelevän Katien (Katie Holmes) ex-poikaystävän Embry Larkinin (Charlie Hunnam) kaksi vuotta sitten tapahtunut mystinen katoaminen johtaa poliisitutkintaan ja etsivä Wade Handler (Benjamin Bratt) ryhtyy tutkimaan tapausta. Erosta toipuvan ja koulutöiden uuvuttaman Katien mielenterveydelle menneisyyden penkominen on viimeinen pisara ja pian tuhoisa tapahtumaketju saa alkunsa.

Holmesin (Dawson’s Creek, The Gift) viehätysvoima ei kanna ensimmäistä viittä minuuttia pidemmälle. Neidin lahjat ovat teinisarjanäyttelijöiden tasoa, mikä on harmillista sillä Katie on elokuvan keskushenkilö. Benjamin Bratt (Red Planet, The Next Best Thing) ei ole yhtään sen parempi etsivän roolissaan. Hunnam (Cold Mountain) sen sijaan onnistuu erinomaisesti tulkitsemaan ristiriitaista ex-poikaystävää.

Käsikirjoitus on sellaista huttua, että oikein pahaa tekee. Juoni etenee päämäärättömästi ja tasapaksusti ilman huipentumia. Elokuvassa pompitaan Katien ihmissuhteiden ja Katien mielenterveyden välillä, joista kumpikaan ei kiinnosta pätkän vertaa. Mukaan on tietysti sullottu söpöily- ja säikyttelykohtauksia, joiden tarkoitus jää epäselväksi.

Seurattavaksi jää miten Katie Holmesin elokuvaura jatkuu. Nykypäivän Hollywood on pullollaan toinen toistaan lahjakkaampia nuoria näyttelijättäriä.

  • 20%
    Abandon - 20%
20%

Tiedot

Genret: jännitys
Kesto: 99 min
Ohjaaja: Stephen Gaghan
Pääosissa: Katie Holmes,Benjamin Bratt,Charlie Hunnam
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2004

Sending
User Review
0 (0 votes)

Jaakko Honkala

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments