elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Mean Girls kuuluu kategoriaan amerikkalaiset teinikomediat. Se kuvaa erään jenkkilukion lukuvuotta ja sen tärkeimpiä tapahtumia. Kuten kaikissa genren elokuvissa, tässäkin pääaiheena ovat sosiaaliset suhteet...

Mean Girls kuuluu kategoriaan amerikkalaiset teinikomediat. Se kuvaa erään jenkkilukion lukuvuotta ja sen tärkeimpiä tapahtumia. Kuten kaikissa genren elokuvissa, tässäkin pääaiheena ovat sosiaaliset suhteet ja niiden lieveilmiöt.

Elokuvan pääosassa on Lindsay Lohan, joka kohosi elokuvan nähtyäni söpöimmät leffatähdet-listani kärkisijalle heittämällä. Tämä onkin elokuvan ainoa valopilkku, sillä elokuva on mitäänsanomatonta diibadaabaa, joka ei todellakaan erotu kymmenistä vastaavista elokuvista.

Lohanin esittämä Cady muuttaa vanhempiensa kanssa Afrikasta Yhdysvaltoihin ja menee ensimmäistä kertaa ihan oikeaan kouluun vuosien kotiopetuksen jälkeen. Hän ei tiedä mitään tavallisesta koulunkäynnistä ja koulussa olevista sosiaalisista säännöistä. Onnekseen hän ystävystyy paikallisen teinikunigatarjoukkion kanssa ja tämän nelikon keskinäisestä juonittelusta rakentuu koko elokuvan pointti.

Näyttelijäsuoritukset eivät päätä huimaa, mutta toimivat tällaisessa elokuvassa, sillä näyttelijät itsekin ovat erittäin nuoria ja koulumaailma on heillä varmasti hyvin muistissa. Poikkeuksena nuoreen näyttelijäkaartiin tekee lähes 30-vuotias Rachel McAdams, joka näyttelee itseään puolet nuorempaa Regina Georgea.

Ohjaajana toimii Mark S. Waters, joka on aikaisemmin ohjannut muun muassa kohtalaisen Freaky Fridayn, jonka pääosassa on niinikään Lohan. Tässä elokuvassa vain on menty pykälää alemmalle tasolle ja ohjauskin on mitäänsanomatonta rutiinia.

Elokuvassa on kaikki teinikomedian elementit. Kauniita tyttöjä vähissä pukeissa, alapäähuumoria, homoja ja teiniangstia. Näistä aineksista on keitetty soppa, joka saa katsojan nauramisen sijasta lähinnä tuskastumaan. Elokuvaa katsoessa kelloa tuli katsottua useammin, kuin kerran. En suosittele kenellekkään. Kiertäkää kaukaa.

Hyvää:

Lindsay Lohan

Huonoa:

Huumori
Juoni
Mitäänsanomattomuus

1

Poiminta

Genret: komedia,rakkaus
Kesto: 97 min
Ohjaaja: Mark Waters,Mark S. Walters
Pääosissa: Linsay Lohan,Lindsay Lohan,Rachel McAdams,Lacey Chabert,Amanda Seyfried,Tina Fey,Lizzy Caplan
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2004

Sending
User Review
0 (0 votes)

Janne Toivanen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments