Conspiracy.com

Vuonna 2001 tehty Conspiracy.com hiipi ohitseni kuin varkain. Se oli jäänyt ainakin minulta hitusen pimentoon, enkä tiennyt siitä juurikaan mitään, kun otin tämän elokuvan vuokraamon hyllyltä. Takakansi lupaili paljon, mutta tällä kertaa rahoille löytyi kuin löytyikin vastinetta. Kahden euron vuokraus kannatti ja noin parin tunnin katsomisen jälkeen oli helppo todeta Conspiracy.comin olevan kelpo elokuva, jollaista ei ehkä heti olisi uskonut katsovansa.

Conspiracy.com:n juoni on oikeastaan yksinkertainen, mutta sitäkin toimivampi. Se yhdistelee taitavasti perinteistä jännäriä, yhden miehen ristiretkeä "pahoja" vastaan, ja mielenkiintoista tarinankerrontaa yhdistellen juonen kokonaisuuden moniulotteiseksi rakenteeksi, jossa uusia käänteitä tapahtuu aina loppumetreille asti. Katsoja ei todellakaan osaa odottaa kaikkia tapahtumia tapahtuvaksi. Myös ilmiselvät ja tarkoituksenhakuiset yhtymäkohdat jossain määrin todellisuuden kanssa tekevät juonesta vieläkin kiinnostavamman kokonaisuuden.

Itse juoni on lyhykäisyydessään seuraava: Milo Hoffman -niminen nörtti-nuorukainen saa ohjelmisto-jättiläiseltä vastustamattoman tarjouksen viimeistellä yrityksen tuleva, kaikille standarteille ja alustoille sopiva viihdekeskus. Yrityskulttuuriin tottumattomalle Milolle alkaa pikkuhiljaa kuitenkin selvitä työnantajansa ja eritoten pääjohtajan, Gary Winstonin, toimintavat. Työnteko maineikkaassa yrityksessä on vaarallisempaa kuin uskoisi.

Conspiracy.com:n näyttelijät ovat todella hyviä. Pääosissa nähdään lahjakas Ryan Phillippe ja Tim Robbins. Phillippen näyttelemä Milo on elokuvan avainhenkilö ja Phillippe onkin onnistunut luomaan hahmostaan mahdollisimman nörttimäisen kuvan, vaikkakin Phillippen roolihahmolla näyttää olevan myös elämää tietokoneen ulkopuolellakin… Joka tapauksessa tämä nuori näyttelijä sopii rooliinsa kuin nenä päähän ja asiaa on varmasti auttanut miehen "vastapari", Tim Robbins. Robbins on luonut hahmostaan, Gary Winstonista, pelottavan aidontuntuisen. Robbins on roolissaan isä-hahmoinen tyranni, kaksinaamainen Loki, jonka ulkokuori ei anna mitään viitteitä miehen tunteista tai oikeista ajatuksista. Kun vielä naispääosiin on saatu kauniit ja lahjakkaat näyttelijät, Claire Forlani (Rock) ja Rachael Leigh Cook, on mielenkiintoinen, tasapainoinen ja toimiva kokonaisuus kasassa.

Conspiracy.com on -kuten sanottua- aika yksinkertainen elokuva. Se ei tarjoa mitään mullistavaa, eikä ylpeile millään nokkelilla keksinnöillä. Sen sijaan Conspiracy.com on tehty huolellisesti ja asiantuntevasti, eikä mitään ole jätetty sattuman varaan. Tästä hyvä esimerkki on elokuvan hyvä äänimaailma ja kohtauksiin osuvasti sopivat musiikit. Lopputulos onkin katsojaa miellyttävä, ehjä ja jännittävä kokonaisuus, jonka rauhallinen, ajoittain tempova, juonen kuljetus tekee elokuvasta erittäin nautinnollisen ja miellyttävän kokonaisuuden. Ja kun vielä lopussa kiitos seisoo, niin DVD:n voi pysäyttää soittimessa hyvillä mielin: hienoa työtä!

4

Summary

Genret: jännitys
Kesto: 108 min
Ohjaaja: Peter Howitt
Pääosissa: Ryan Phillippe,Rachael Leigh Cook,Claire Forlani,Tim Robbins
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2001

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments