elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Etelä-Korean pojat ovat laittaneet näemmä kaikki peliin. Asian vision -nimikkeen alla vuokrattava DVD-elokuva, Yesterday, oli äärimmäisen turha sci-fi-toiminta. Se ei missään vaiheessa imaissut mukaan,...

Etelä-Korean pojat ovat laittaneet näemmä kaikki peliin. Asian vision -nimikkeen alla vuokrattava DVD-elokuva, Yesterday, oli äärimmäisen turha sci-fi-toiminta. Se ei missään vaiheessa imaissut mukaan, eikä edes yrittänyt korjailla juonessa olevia suuria mustia aukkoja. Tällä kertaa asia on niin, että takakannesta saa enemmän irti kuin elokuvasta.

Koska mainitsin jo, että takakansi kertoo elokuvasta enemmän kuin itse elokuva, niin tässä sen teksti tulee:

Vuosi 1990. Joukko lapsia katoaa yllättäen jäljettömiin ja samanaikaisesti puolustusministeriö kokoaa eliittiryhmän tutkijoita huippusalaista tehtävää varten. Vuosi 2020. Murha-aalto harventaa eläkkeellä olevia tutkijoita ja pelko pääsee valloilleen. Erikoisjoukot ottavat tapauksen selvitettäväkseen, johon murhaaja vastaa jääkylmästi ja salamannopeasti kidnappaamalla tutkimusjohtajan Seokin pojan. Heesu on hyvin taitava kriminaalipsykologi, ja hän lähtee tutkimaan tapausta. Seok huomaa hyvin nopeasti, että hänellä ja Heesulla on yhteinen piirre – toistuva migreeni ja kadonneet lapsuusmuistot. Ratkaiseva johtolanka löytyy kadonneesta menneisyydestä.

AH! Olisipa elokuvan juonessa noin paljon potkua oikeastikin! Yllättäen vuoden 1990 lapsien katoamista ei näytetä mitenkään, vaan siirrytään suoraan Seokin pojan kidnappaajaan, joka tulittaa erikoisjoukkoja rynkyllään pitkin peltoja. Sitten ollaankin pian hämmentävästi jossain aivan muualla ja taas pian toisaalla. Mitään järkeä missään vaiheessa ei tarinaan tule, niin tuntuu, että koko elokuva on kerätty irrallisista kohtauksista kasaan erittäin huonosti. Sujuvaa juonenkulkua saa vain kehitellä omassa päässään, muttei siinäkään helposti onnistu, sillä elokuva onnistuu sekoittamaan pasmat mielettömällä Counter-Striken tapaisella mäiskeellä.

Näyttelijät ovat tällä kertaa suoraan sanoen erittäin kuivia ja mitäänsanomattomia. Sinänsä sääli, sillä idästä tulleilla näyttelijöillä on yleensä potentiaalia vaikka mihin. Ehkä näyttelijöiden yleinen huonous johtuu vuorosanojen puutteesta tai siitä tosiseikasta, ettei tarinaan tule missään vaiheessa päätä eikä häntää.

Yesterday on erittäin turhanpäiväinen leffa, suoraan sanoen aikamoinen pettymys, sillä luulisi Aasiassa osattavan tehdä kunnon toiminta-pläjäyksiä. Jos jotain hyvää täytyy hakea Yesterdaysta, niin siitä tulee jostakin kumman syystä aika rauhallinen tunnelma kaikesta räiskeestä huolimatta. Näyttelijöiden pehmeät äänet tuudittavat mukavasti unten maille ja pyssyn pauke sitten herättää. Suosittelen lämpimästi niille, jotka eivät meinaa millään saada unta.

  • 20%
    Yesterday - 20%
20%

Tiedot

Genret: sci-fi, toiminta
Kesto: 119 min
Ohjaajat: Yun-su Jeon
Pääosissa: Min-su Choi, Seung-woo Kim, Yoon-jin Kim
Valmistusmaa: Etelä-Korea
Valmistusvuosi: 2002

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments