elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Muutaman kerran elämässään ihminen joutuu katselemaan todella vastenmielisen ja kammottavan huonon elokuvan. Allekirjoittaneelle suomalaiskutoinen Young Love todellakin oli juuri tätä. Juuri kun elokuvat kuten...

Muutaman kerran elämässään ihminen joutuu katselemaan todella vastenmielisen ja kammottavan huonon elokuvan. Allekirjoittaneelle suomalaiskutoinen Young Love todellakin oli juuri tätä. Juuri kun elokuvat kuten Bad Luck Love sekä Häjyt ovat palauttaneet uskon suomalaiseen elokuvaan, iskee elämä lusikallisen paskaa suuhun Young Love nimisen tekeleen muodossa.

Itseasiassa tästä tekeleestä puhuttaessa en oikeastaan tiedä onko termi elokuva täysin sopiva. Ajoittain Young Love nimittäin tuntuu lähinnä Aika (entinen Aikakone) yhtyeen musiikin mainostamiseen tarkoitetulta ylipitkältä mainosvideolta. Kyseinen “elokuva” on niin pinnallinen, että sitä voisi lähinnä verratta rasvatyyneen järvenpintaan, jonka pienikin hieman syvällisempää ajattelua vaativa miete rikkoisi aivan täysin.

Young Love kertoo esi-puberteetista kärsivästä Jukka (Joonas Nordman) nimisestä pojasta, joka päättää seurata isänsä jalanjälkiä ja alkaa harrastaa valokuvausta. Eräänä iltana tarkistaessaan kameransa zoomia hän hoksaakin sitten erään tyttösen riisuutumassa ikunan edessä. Jukka havaitsee tilaisuutensa ja päättääkin ottaa muutaman kuvan tästä nuoresta peilin edessä itseään tuijottavasta “kaunokaisesta”. Kesken tirkistelysession neidon ilmeinen isä sitten ryntää tämän huoneeseen, ja pieksee tyttöpoloisen lähes sinipunaiseksi.

Jukka “fiksuna” nuorena “miehenä”, tajuaa sitten olevansa ainoa tyttöä auttamaan kykeneväinen, joten hän soittaa paikalle palokunnan (??). Myöhemmin Jukka sitten levittelee tytöstä (joka sattuu olemaan lähimarketissa kassaneitinä) ottamiaan valokuvia, ja tyttönen saa lopulta itsekin asian laidan selville. Lopulta tämä Johanna niminen mallinalku sitten rynnistääkin Jukan ovelle vaatien tältä tilitystä ja korvausta. Jukka yrittää epätoivosesti selittää miten Johannasta voitaisiin helposti leipoa todellinen supermalli. Jostain käsittämättömästä syystä tämä hieman tyhjäpäinen nainen sitten rupeaa kuin rupeaakin Jukalle malliksi, ja Jukka lopulta julistaakin itsensä tämän manageriksi. Toki jokainen teinielokuviin tutustunut arvaa että Jukan tarkoitusperät eivät tietenkään ole näin yksioikoiset, vaan tämä on oikeasti “tulisesti” rakastunut Johannaan.

Young Loven Jukkaa näyttelevä Joonas Nordman, sekä Johannaa näyttelevä Saija Lehtonen ovat molemmat suorastaan kammottavan heikkoja, eikä edes lukuisten suomalaisten veteraaninäyttelijöiden cameo roolit onnistu pelastamaan tätä pinnallista rahastusta suomalaisen elokuvan valtaisalta ja limaiselta kaatopaikka-osastolta. Elokuvan ainoa valopilkku on Jukan kuvaamataidon opettajaa ja oppi-isää Marttia näyttelevä Pekka Lukka.

Elokuvan juoni on aukkoinen kuin savolaisen maatalon isännän kusenpolttamat pitkät kalsarit. Kuvaus on lähes järkyttävän tavanomaista, ja Young Love muistuttaakin enemmän salattujen elämien pidennettyä jaksoa kuin itsenäistä elokuvaa. Musiikeistakaan ei oikeastaan ole mitään sanottavaa, Aika ja muut kammottavat suomalaiset purkkapopparit ei Metallican ja Kotiteollisuuden polttamiin korviin oikein sovellu, tämä on toki kuitenkin vain mielipidekysymys.

Young Love on todennäköisesti suunnattu ala-aste ikäisille pikkutytöille, mielestäni siinä on kuitenkin jotain liian synkkiä elementtejä näin nuorille katsojille. Esimerkiksi Johannaan kohdistuva perheväkivalta sekä muutama nakuilukohtaus saattaa mennä alle 15 vuotiailta hieman ohi, toisaalta yli 15 vuotialle elokuva on aivan liian pinnallinen ja tyhjänpäiväinen. En oikeastaan näe mitään hyvää syytä suositella tätä elokuvaa kenellekään aivot omaavalle ihmisolennolle, mutta jos pidit elokuvasta Teenage Caveman, saattaa tämä “elokuva” tuottaa sinulle jonkinlaista saastaista mielihyvää.

  • 10%
    Young Love - 10%
10%

Tiedot

Genret: draama
Kesto: 80 min
Ohjaaja: Arto Lehkamo
Pääosissa: Joonas Nordman,Saija Lehtonen,Sari Havas,Pekka Lukka
Valmistusmaa: Suomi
Valmistusvuosi: 2001

Sending
User Review
0 (0 votes)

Ville Tarkiainen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments