Boat Trip

Boat Trip yrittää myydä seksillä. Se on miehille, tai pikemminkin kiimaisille teinipojille suunnattu elokuva. Tavoittessaan Boat Trip ei onnistu. Se on harvoin hauska, eikä se pysty tuomaan mitään uutta, mitään vallankumouksellista rivouksien puolella. Boat Trip on siis ala-arvoinen elokuva halvalla kakka-pissi-pippeli-tissit huumorilla. Elokuva lähes halventaa homoseksuaaleja, naisista puhumattakaan. Todella huonosti toteutettu Piukat Paikat -kopio.

Joku saattaa ihmetellä jo useita vuosikymmeniä vanhan elokuvan mainitsemistani. Piukat Paikat on kuitenkin selvästi ollut Boat Tripin lähtökohtana. Alkuperäinen idea on kadotettu puolialastomien naisten ja perverssien homojen sekamelskaan. Kaikki, mikä teki alkuperäisteoksesta hyvän, on selvästi unohdettu tässä hirvityksessä.

Haukkuminen saanee riittää. Nyt juonesta, joka on säälittävän yksinkertainen. Jerry on menestynyt tummaihoinen mies, jonka tyttöystävä kieltäytyy miehen kosimisesta, ja jättää tämän toisen miehen takia. Jerry vajoaa kauheaan depressioon, eikä hän tee mitään villiä pitkiin aikoihin. Jerryn ystävä Nick saa kuitenkin miehen mukaan risteilylle, missä naisia pitäisi riittää. Kiitos Nickin suuren suun, velikullat joutuvatkin homoristeilylle viikoksi. Katsoja voi vaan kuvitella mitä tästä seuraa: paljon alhaista homohuumoria, kunnes laivalle saapuu haaksirikkoutuneita ruotsalaisia kaunottaria. Nick päättää ainoana heterona Jerryn ohella iskeä nämä kauniit naiset ystävänsä etsiessä todellista rakkauttaan, tanssiopettaja Gabrielaa.
Ei juonesta enempää. Loppua kohden elokuva vajoaa entistä syvemmälle kuluneiden rakkauselokuvien suohon. Katsominen on lähes tuskallista, eikä edes Nick hahmona kiinnosta, kaikki huumori tästä koomisesta sivuhahmosta on imetty kuviin jo elokuvan alussa.

Boat Tripin näyttelijät ovat hieman kaksipiippuinen juttu. Cuba Gooding Jr. osaa näytellä, tämän mies osoitti jo Jerry Maguiressa, mutta jostain syystä näyttelijä on valinnut viimeaikaiset roolinsa surkeasti. Joko klisheistä patrioottista roskaa taikka tällaista rönsyilevää komediaa, joka lähentelee jo arvonimeä oman lajityyppinsä farssi. Ei Gooding erityisen huono ole, mies vetää ihan kelpo shown, vaikka koko ajan sapettaa tällainen pohjanoteeraus miehen uralla.
Elokuvan paras anti on Saturday Night Live. Boat Tripissa toista suurta roolia, Nickiä esittää Horatio Sanz, ylipainoinen veijari, pirun hauska koomikko. Harmillisesti huono rooli pilaa hieman herran suoritusta, mikä olisi ollut kerrassaan mainio, jos itse henkilöhahmo olisi ollut hauskempi. Myös SNL:n suuri poika Will Ferrell tekee hervottoman esiintymisen kollegan Artie Langin kanssa. Kohtaus on ehdottomasti elokuvan parhaita lyhyydestä huolimatta.

Boat Trip on hömppäkomedia. Se on seksistinen ja se käyttää hyväkseen homoja kohtaan vallitsevia ennakkoluuloja. Typerä romantiikka tekee elokuvasta liian siirappisen, kieli poskella -meno olisi voinut vedota hieman paremmin katsojaan, ainakin tietoisuus siitä, ettei Boat Trip ole totinen elokuva olisi ollut positiivista. Boat Trip voi sopia niille, jotka nauttivat esimerkiksi elokuvasta American Pie 2, tai naiskauneutta arvostaville pojille. Pitää kuitenkin muistaa, että mieskauneus on myös elokuvan teema, mikä sitten tuhoaakin koko “kiimainen teinipoika” -genren idean. Ei välttämättä täysin surkea elokuva, muttei aivan keskitasoa, jokainen arvioikoon itse oman elokuvamakunsa, ja sen, sopiiko tällainen elokuva illan ohjelmaan.

  • 40%
    Boat Trip - 40%
40%

Tiedot

Genret: komedia
Kesto: 94 min
Ohjaajat: Mort Nathan
Pääosissa: Cuba Gooding Jr., Horatio Sanz, Roselyn Sanchez, Vivica A. Fox
Valmistusmaa: Saksa, Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments