elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Running Man eli Juokse tai Kuole on seitsemäntoista vuoden takaa, eli Arskan kulta-ajoilta. Terminatorin tuoman huiman suosion myötä Arskaa näkyi erilaisissa toimintaelokuvissa lähes jatkuvasti....

Running Man eli Juokse tai Kuole on seitsemäntoista vuoden takaa, eli Arskan kulta-ajoilta. Terminatorin tuoman huiman suosion myötä Arskaa näkyi erilaisissa toimintaelokuvissa lähes jatkuvasti. Kulta-ajan yritys: Juokse tai kuole ei todellakaan ole edes verrattavissa Terminatorin tai Commandoon, jotka kummatkin ovat Arskan hyviä leffoja. Ohjaajana pätee näyttelijäohjaaja Paul Glaser, jolta ei kyllä nyt löydy mitään varteenotettavaa tuotantoa running manin lisäksi.

Näyttelyosuus keikkuu vain Arskan harteilla ja häntähän ne ihmiset vain katselevatkin. Sivurooleissä nähdään Richard Dawson ja Maria Conchita Alonso jotka kummatkin ovat pelissä mukana. Näyttelijät ovat sitä tasapaksua ja pienti ylilyöntiä on näkyvissä paikkapaikoin muttei se menoa kyllä haitannut.

Kun luiskelin jostain Juokse tai kuole -elokuvan arvosteluja ja siellä sanottiin että juoni olisi vauhdikas, ja sitä se kyllä onkin mutta jotain vain uupuu. Ei elokuva voi perustua pelkän “yhden ison kohtauksen” varaan, vaan siinä pitää olla jotain muuta, mutta tässä sitä ei valitettavasti ole. Eletään hamaa tulevaisuutta, jossa TV on hallitseva osa jokaisen ihmisen elämää. Rikoksista rangaistaan ankarammin, ja pahimmat kriminaalit suljetaan Juokse tai kuole-peliin, jossa heitä jahtaa joukku ylilihaksisia viiksivalluja öristen ja huitoen moottorisahoillaan ympäri ämpäri. Arska on pollari, joka kieltäytyy teurastamasta 1500 ihmistä ja tästä syystä Arska suljetaan peliin, josta kukaan ei ole vielä selvinnyt hengissä. Tähän lisätään vielä nuuskija, Amber joka joutuu hankaluuksien takia peliin mukaan. On aika kostaa…

Lisätään tähän vielä hitusen hastala vistaa ja i’ll be backia sekä ylen määrin lyijyä ja runttautuneita naamoja niin toimintaleffa on valmis. Se ei tarjoa toimintaosaltaan mitään uutta, ja sen takia se ei toimi. En ala elokuvan pisteitä alentamaan sen visuaalisuuden takia, sillä onhan se valmistunut vasta 87, jolloin DD-äänet ja huippuefektit olivat vain toiveunta. Yhden katselukerran se ansaitsee ja senkin vain Arskan takia.

  • 50%
    Juokse tai kuole - 50%
50%

Tiedot

Genret: toiminta
Kesto: 70 min
Ohjaaja: Paul Michael Glaser
Pääosissa: Arnold Schwarzenegger,Maria Conchita Alonso,Richard Dawson,
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1987

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments