elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Kun yö oli jo hämärtynyt, päätin avata DVD-elokuvan kannen. Kannessa luki ‘Aarteen jäljillä’. Olin aivan sekaisin, mikä ihmeen Aarteen jäljillä? En ole tälläisestä kuullutkaan....

Kun yö oli jo hämärtynyt, päätin avata DVD-elokuvan kannen. Kannessa luki ‘Aarteen jäljillä’. Olin aivan sekaisin, mikä ihmeen Aarteen jäljillä? En ole tälläisestä kuullutkaan. Aarteen jäljillä kuuluu sarjaamme loistavat käännökset. Suora käännöshän oli Myrskyn jälkeen, joka olisi paljon hienompi ja parempi nimi. No elokuva voi olla tuntematon, muttei henkilö joka on tarinan kirjoittanut. Aarteen jäljillä on Hemingwayn käsialaa, vaikea sitä on tosin uskoa mutta totta se on. Ohjaaja on yhtä tunnettu kuin Ukrainan jääkiekkojoukkueen valmentaja. Herran nimi on Guy Ferland, ja aikaisempia teoksia on turha mainita, koska en niistä ole koskaan kuullutkaan.

Jos Ferland on valmentaja, niin näyttelijät olisivat varmasti ensimmäinen ketju. Pääosan on napannut Benjamin Bratt, joka esittää elokuvassa köyhää, MUTTA todella lihaksikasta ja charmikasta Arnoa. Jo nimi Arno saa minut nauramaan, sillä se kuulostaa aivan typerältä. Moi olen Arno. No Bratt on nähty muun muassa Trafficissa, mutta ei hänestä sen enempää. Armand Assante esittää kaksinaamaista fransmannia Jean-Pierrea, joka tykkää käydä vieraissa ja kutsuu sitä vielä palveluksi. Tärkeissä rooleissa ovat vielä Mili Avital joka näyttelee viatonta pikkukaupungin tyttöä joka on totaalisesti hurmaantunut Arnoon. Vielä on yksi henkilö jäljellä: Simone-Elise Girard, J-P:n vaimo. Kaksinaamainen hänkin, eikä kumpikaan niistä ole kovinkaan kaunis. Tykkää pelehtiä Arnon kanssa, aika vekkuli.

Juoni on varmaankin suora käännös Hemingwayn teoksesta, en tiedä mutta tässä se tulee. Arno saa tehtäväkseen noutaa eräälle luxusjahdissa asuvalle neidille pakkauksen lääkkeitä, eli heroiiniä. No matkalla takaisin hän törmää korruptoituneeseen vääpeliin, joka tarkoituksella tahtoo lavastaa Arnon syylliseksi saadakseen hänet salakuljetusmatkalleen mukaan. Arno kuitenkin käyttää joka miehen oikeuksia ja lähtee karkuun. Samaan aikaan iskee hirmumyrsky ja aamulla Arnon viedessä lääkkeitä takaisin hän huomaa jahdin uponneen, ja vain hän tietää missä se on. Lastina heillä oli miljoonien dollarin edestä jalokiviä ja kultaa. Arno ei yksin pysty hankkimaan rikkauksia joten hän lyöttäytyy yhteen Conquinan, J-P:n ja Janinen kanssa. Kaikki ovat kaksinaamaisia, mutta kuka vie potin?

En nyt jaksa tässä jaaritella. Elokuva oli aivan suoraan sanoen huono. En tätä olisi telkusta katsonut, mutta nyt kuin olen sen lainannut jostain niin päätin sen myös katsoa. Todellista ajan hukkaa. Olisin keksinyt miljoona muuta tapaa kuluttaa 100 minuuttia. Älä vaivaudu tätä katsomaan, se ei tarjoa yhtään mitään. Mainittakoon että takakannessa mainitaan: 9 pisteen thrilleri, my ass.

  • 20%
    Aarteen jäljillä - 20%
20%

Tiedot

Genret: jännitys,rikos
Kesto: 99 min
Ohjaaja: Guy Ferland
Pääosissa: Benjamin Bratt,Armand Assante,Mili Avital,Simone-Elise Girard
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2001

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments