elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

En oikeasti tiedä, että pitäisikö tässä itkeä vai nauraa, kun katselee Steven Seagalin uusimman elokuvan nimilistaa. Tietenkin voisimme aloittaa päänäyttelijästä ja elokuvan käsikirjoittajasta Seagalista,...

En oikeasti tiedä, että pitäisikö tässä itkeä vai nauraa, kun katselee Steven Seagalin uusimman elokuvan nimilistaa. Tietenkin voisimme aloittaa päänäyttelijästä ja elokuvan käsikirjoittajasta Seagalista, joka tekee taas itsensä näköisen roolin poliisina, joka jahtaa ilkeitä rikollisia. Seagalin “kaksoisrooleja” on nähty ennenkin, mutta jossain vaiheessa elokuvien käsikirjoitus ja näytteleminen on mennyt sellaiseksi, ettei niissä ole mitään järkeä. Born to Raise Hell on tavallaan yksi näistä elokuvista, vaikka suhteellisin kuivin jaloin Seagal itsensä tällä kertaa puskee itsensä läpi.

Periaatteessa elokuvan floppia voidaan hakea jo ohjauksesta, sillä Born to Raise Hell on Lauro Chartrandin esikoiselokuva. Ei siinä ole mitään ihmeellistä, mutta kun tutkii hieman asiaa, niin huomaa Chartrandin olevan stunt-mies, joka on esiintynyt peräti 230 elokuvassa stunttina. Tälläinen kaveri ohjaa nyt elokuvaa, jossa “Seppo” huitoo ja ampuu pahoja ihmisiä keskellä Romaniaa, eikä kukaan liiemmin siitä välitä. Muutenkin elokuvan juoni kertoo todella yksioikoisen tarinan kansainvälisestä poliisiyksiköstä, jossa on tapana ampua ensin ja kysellä sitten. Tällä kertaa Seagal apureineen jäljittää huumekauppiasta ja sekopäätä (Darren Shahlavi), joka huhtoo koko elokuvan läpi samalla ilmeellä.

Muutenkin elokuvasta voi hakea muutamia perusasioita, joita jokaisesta Seagalin tuoreemmasta elokuvasta voi hakea. Ensiksikin Seagal ei taida saada tässäkään elokuvassa yhtään osumaa. Toiseksi Seagalin hahmolla on kaunis ja nuori tyttöystävä, jota Seagal köyrii tässä elokuvassa: on vielä tärkeää, että juonen kannalta tällä ei ole mitään merkitystä. Kolmanneksi Seagal esittelee omia henkilökohtaisiaan filosofioita tavalla tai toisella tässäkin elokuvassa ja neljänneksi ainakin yksi Seagalin sidekick kuolee tässä elokuvassa. Periaatteessa katsojan kannalta on mukavaa nähdä, että mitä Seppo on tekemässä ja mitä odottaa, mutta jossain vaiheessa koko hommaan turtuu: yhtä hyvin elokuva voisi mennä viidessä minuutissa suoraan alusta lopputaisteluun, jotta elokuva olisi katsottu.

Teknisesti elokuvassa ei tällä kertaa ole suurempia vikoja, sillä ainakaan minä en huomannut kohtauksissa esimerkiksi ylimääräisiä kuvausryhmiä. Muuten elokuva on sitä samaa vanhaa paskaa, mitä Seagalilta on totuttu näkemään. Juonessa ei ole juuri mitään järkeä, hahmojen kehitys etenee kuin hidastetussa elokuvassa ja Seagal hakkaa kaikki palasiksi. Jotenkin Born to Raise Hellistä tulee se mieleen, että rajansa kaikella. Vaikka pidänkin siitä, että tiedän katsovani aivan skeidaa Seagalia, niin rajansa kaikella: ei samasta muotista voida tehdä ihan loputtomasti samaa rikkinäistä ja hajonnutta jätettä.

  • 30%
    Born to Raise Hell - 30%
30%

Poiminta

Genret: toiminta,rikos
Kesto: 98 min
Ohjaaja: Lauro Chartrand
Pääosissa: D. Neil Mark,Dan Badarau,Darren Shahlavi,George Remes,Steven Seagal
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2010

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments