elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Lähdin ennakkoluulottomasti katselemaan tätä ranskalaista toiminta-seikkailu-rypistystä. Minulle ei ole koskaan tuottanut vaikeuksia katsoa eurooppailaisia taide-elokuvia tai muita elokuvia ja etenkin muutamasta espanjalaisesta ja ranskalaisesta...

Lähdin ennakkoluulottomasti katselemaan tätä ranskalaista toiminta-seikkailu-rypistystä. Minulle ei ole koskaan tuottanut vaikeuksia katsoa eurooppailaisia taide-elokuvia tai muita elokuvia ja etenkin muutamasta espanjalaisesta ja ranskalaisesta leffasta on jäänyt todella hyvä maku suuhun. Tällä kertaa Susien klaani jätti suuhuni myös hyvän maun, sillä elokuva lyö monet Hollywoodilaiset kilpailijansa tunnelmallaan ja kerronnallaan.

Näyttelijät ovat Susien klaanissa omaa luokkaansa. Pääroolissa oleva Samuel Le Bihan on minulle uusi tuttavuus, mutta miellyttävä sellainen, sillä mies osaa oikeasti näytellä. Mark Dacascos on puolestaan kiinnostava ja salaperäinen intiaani, joka pääsee leffan loppupuolella esittelemään komeita tatuointejaan. Elokuva on myös täynnä hyviä sivurooleja kuten esimerkiksi jumalaisen Monica Belluccin rooli salaperäisenä kurtisaanina on erittäin mainio.

Juoni on Susien klaanissa mainio. Löyhästi tositapahtumiin perustuvan juonen kulku on erittäin juontevasti etenevää ja mukavaa katseltavaa. Sivujuonia viljellään runsaasti ja pääpahista ei oikeasti meinaa keksiä ennen kriittisiä hetkiä. Lisäksi kun juonta kuljettaa mukava, aiheeseen sopiva musiikki ja tunnelmallinen tummuus värittää kuvaa, on lopputulos erittäin miellyttävä.

Susien klaani on aika vaatimattomasti markkinoitu loistoteos niille, jotka tykkäävät seurata draamaa hyvällä toiminnalla maustettuna. Sitten kun vielä soppaan lisätään mystiikkaa ja kauhua, niin ainakin minä olin myyty. Suosittelen.

4.5

Summary

Genret: kauhu,toiminta,seikkailu
Kesto: 152 min
Ohjaaja: Christophe Gans
Pääosissa: Samuel Le Bihan,Mark Dacascos,Vincent Casse,Monica Bellucci
Valmistusmaa: Saksa,Ranska,Italia
Valmistusvuosi: 2001

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments