elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Kävin tässä hetki sitten katsomassa Bad Boys 2-nimisen elokuvan Helsingin tennispalatsissa. Vaikka lähdin elokuvaan siltä pohjalta, että kaverit olivat sanoneet sen olevan “ihan jees”,...

Kävin tässä hetki sitten katsomassa Bad Boys 2-nimisen elokuvan Helsingin tennispalatsissa. Vaikka lähdin elokuvaan siltä pohjalta, että kaverit olivat sanoneet sen olevan “ihan jees”, ajattelin että tämäkin olisi yksi suuri rahastuselokuva. No itseasiassa se ei ollut kovinkaan suuri, mutta rahastuselokuvien harmaaseen taivaaseen se lentää.

Bad Boys 2 on vuonna -95 ilmestyneen Bad Boysin jatko-osa. Ohjaajana toimii sama herra kuin ensimmäisessäkin osassa, eli Michael Bay. Bayn aikasempaan tuotantoon kuuluu Bad Boysin lisäksi muun muassa: The Rock – paluu helvettiin, Armageddon ja Pearl Harbor. Näyttelijätkin ovat suurimmalta osaltaan samoja. Eli, pääosissa ovat edelleenkin tumma kaksikko, Will Smith ja Martin Lawrence. Pahiksen osaa näyttelee sitten vähän tuntematon Jordi Mollà (Blow). Tärkeässä sivuroolissa tapsuttelee Cradle 2 the gravesta “tuttu” Gabrielle Union.

Niille jotka eivät ole aikasempaa Bad Boysia nähneet kerrottakoon hitusen taustaa. Eli, Marcus(Lawrence) ja Mike(Smith) ovat Miamin poliisin etsiviä. Työkuvauksen mukaan he ovat “taktisia” etsiviä, mutta tosielämässä kummatkin pistävät paikkaa remonttiin oikein olan takaa. Johnny Tapia(Mollà) on kuubalainen huumediileri, joka salakuljettaa ja ostaa huumeita eripuolelta maailmaa. Eräänä päivänä Marcus ja Mike saavat vasikalta vihjeen, jossa kerrotaan että suurin Amerikkaan kuljetettu ekstaasisatsi saapuu maihin. Miken ja Marcuksen tehvänä on selvittää, kuka on kuljetuksen takana ja mihin rahat menevät. Tähän lisätään vielä Marcuksen sisko, joka toimii soluttautuneena pollarina ja on samalla salasuhteessa Miken kanssa. Hänen jäätyään nalkkiin Tapialla alkaa suuri pelastusoperaatio, joka on koitua etsivien kuolemaksi.

Mitään uutta ja ei BB2 tarjoa. Se sisältää saman määrän toimintaa kuin mikä tahansa muukin tämän tyylin elokuva. Paikat pistetään remonttiin, kuten tietenkin kuuluukin. Näyttävä takaa-ajokohtaus oli pelkkää silmänruokaa kun 22 autoa ja jopa yksi vene pistetään tuhansiin osiin. Myös hieno kuvaus ja musiikki tehostavat ja antavat lisäpotkua. Myös hyvä läppä ja “ruma” kieli on tällä kertaa positiivista. Ei oikein voi muuta sanoa että Smith ja Lawrence pistävät parastaan tässä pätkässä ja odotan innolla jotain pätkää missä kummatkin ovat, vaikkei sellaista olekkaan tähtäimessä. Elokuva on varmasti nannaa eräälle nimelle mainitsemattomalle henkilölle joka arvostaa elokuvassa hyvää läppää ja sitten jotain, mutta itse päätin antaa vain kolmosen.

  • 60%
    Bad Boys 2 - 60%
60%

Tiedot

Genret: komedia,toiminta
Kesto: 147 min
Ohjaaja: Michael Bay
Pääosissa: Martin Lawrence,Will Smith
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments