Riemuloma Rivieralla

Riemuloma Rivieralla on ranskalaisen Jacques Tatin komedia viidenkymmenen vuoden takaa. Onnekseni pääsin seuraamaan elokuvaa Forumin lähes täyteen saliin. Vaikka elokuvasalissa olemattomine porrastuksineen ei ollut mitään kehumista, niin elokuva vangitsi mukaansa alkuhetkestä lähtien. Tatin Elokuva palkittiin Cannesissa 1953 kriitikkojen toimesta ja oli Oscar-ehdokkaana vuonna 1956.

Riemuloma Rivieralla kertoo lomalaisten kommelluksista Ranskan kauniilla aurinkorannalla. Keskeisin hahmo elokuvassa on hyväntahtoinen, erittäin kohtelias mutta myös saamaton herra Hulot, (Jacques Tati) joka ei taida elokuvan aikana sanoa muuta kuin oman nimensä. Repliikit ovat muutenkin vähissä ja huumori sanatonta, joka saa varmasti katsojan kuin katsojan vähintäänkin hymyilemään.

Riemuloman ajaton ja käsittämättömän kekseliäs huumori iskee samalla tavalla kuin Chaplineissa ja Ohukaisessa ja Paksukaisessa jättäen nykykomediat täysin varjoonsa. Tätä elokuvaa voi varauksetta suositella jokaiselle ikään tai sukupuoleen katsomatta.

  • 98%
    Riemuloma Rivieralla - 98%
98%

Tiedot

Genret: komedia
Kesto: 114 min
Ohjaaja: Jacques Tati
Pääosissa: Jacques Tati,Natalie Pascaud
Valmistusmaa: Ranska
Valmistusvuosi: 1953

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments