elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

John Carpenter on kummallinen ohjaaja, osa hänen elokuvistaan lukeutuu elokuvahistorian ehdottomiin klassikoihin, kun taas jotkin ovat elokuvan nimeä tahraavia hirvityksiä. Carpenterin alkutaipaleen elokuvat (esim....

John Carpenter on kummallinen ohjaaja, osa hänen elokuvistaan lukeutuu elokuvahistorian ehdottomiin klassikoihin, kun taas jotkin ovat elokuvan nimeä tahraavia hirvityksiä. Carpenterin alkutaipaleen elokuvat (esim. Halloween, Escape from New York, Christine sekä The Thing ) ovat kaikki lähes poikkeuksetta erinomaisia, mutta lähiaikoina hänen lähes kaikki yritykset tehdä hyviä elokuvia ovat olleet täysiä katastrofeja. Näistä katastrofeista voi hyvinä esimerkkeinä mainita mm. Vampires sekä Ghosts of Mars. Hulluuden Syövereissä onkin ehkä ainoa 90-luvulla tehdyistä elokuvista joka lukeutuu sarjaan : Erinomainen.

Hulluuden syövereissä kertoo ykstyisetsivä John Trentistä (Sam Neill), joka palkataan etsimään kadonnut kauhukirjailija nimeltä Sutter Cane (Jürgen Prochnow). Sutter Cane on kauhukirjallisuuden uusi tähti, ja hänen kirjansa myyvät jopa Stephen Kingiä paremmin. John luulee aluksi kirjailijan katoamista pelkäksi pr tempuksi, eikä otakaan tehtäväänsä tosissaan. Luettuaan muutaman Canen kirjoista hän kuitenkin huomaa kirjojen kansiin piilotetun kartan Canen kirjoissa mainittuun Hobbs End nimiseen kaupunkiin, ja päättääkin lähteä kyseiseen kaupunkiin.

Visuaalisesti elokuva on huikea, ja kunnioitan Carpenteria siinä, että vaikka elokuva onkin suhteellisen uusi, ei hän kuitenkaan ole sortunut käyttämään tietokone-efektejä, vaan kaikki on toteutetty maskeerauksella ja nukeilla. Itse ainakin arvostan moista “Old School” tyyliä enemmän kuin tietokone-efektejä, joilla ei mielestäni vieläkään ole Jurassic Parkin T-rexin jälkeen aikaiseksi yhtäkään oikeasti elävän näköistä hahmoa. Elokuvan juoni ei oikeastaan jätä mitään toivomisen varaan, ja elokuvan loppukin on saatu toimivaksi (harvinaista kauhuelokuvissa).

Kaikin puolin siis loistava elokuva, joskin ehkä hieman epätyyppillinen Carpenterin filmiksi.

  • 80%
    Hulluuden Syövereissä - 80%
80%

Tiedot

Genret: kauhu
Kesto: 95 min
Ohjaaja: John Carpenter
Pääosissa: Sam Neill,Jürgen Prochnow,Julie Carmen
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1995

Sending
User Review
0 (0 votes)

Ville Tarkiainen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments