Thursday

Thursday oli elokuva mikä kiinnitti välittömän huomioni vain pääosanäyttelijänsä, Thomas Janen, takia. Jane vakuutti huikealla roolisuorituksellaan Todd Parkerina elokuvassa Boogie Nights. Jäin odottamaan tämän hahmon ja tuon psykedelisen suorituksen reinkarnaatiota Janen tulevissa hahmoissa.

Ensireaktioni Thursday-elokuvasta oli miltei samanlainen kuin Reservoir Dogsista aikanaan ja ensireaktion väitetään olevan se ainut oikea. Oliko se?

Thursday kertoo entisestä Los Angelesin huumekauppiaasta, Caseysta (Thomas Jane), jonka silloinen pari ja hyvä ystävä Nick (Aaron Eckhart) päättää piipahtaa Caseyn muuttuneeseen ja hillittyyn avioelämään. Nick tuo mukanaan laukullisen heroiinia ja näin alkaa Caseyn vastentahtoinen katsaus hänen menneeseen elämään, josta hän on onnistuneesti päästänyt irti. Tämän yhden torstaipäivän aikana Casey joutuu tekemisiin murhanhimoisen räppärin (Glenn Plummer), omituisen adoptiotohtorin (Michael Jeter), punaiseen kumiasuun pukeutuvan nymfomaaniakan (Paulina Porizkova), ihmisiä harrastuksena paloittelevan ja siitä taidelajin tehneen hämärämiehen (James LeGros) sekä korruptoituneen poliisin (Mickey Rourke) kanssa.

Ensimmäisellä katselukerralla Thursday vakuutti, lumosi ja retuutti pikkunäppärällä dialogillaan, päteväntuntuisilla hahmoillaan, rennolla kerrontatyylillään sekä klassisella kamerankäytöllään. Varsinkin aloituskohtaus, jossa Eckhart, Porizkova ja LeGros kinastelevat intialaisen pikkumarketin naismyyjän kanssa ison kahvin hinnasta, mausta sekä siihen mainoksen mukaan kuuluvan pikkuhemun kuuluvuudesta. Alkusysäys toimi pätevästi, mutta se jätti auttamatta sellaisen olon että tämä on nähty aikaisemminkin.

Myönnettäköön että Thursdaylla on momenttinsa, joskin melko pienet, mutta silti katsomisen arvoiset. Ohjaaja Skip Woods on ohjannut epätasaisen elokuvan ja ensimmäisellä, kenties väsyneellä, katsomiskerralla mieleen jäänyt kokonaisvaltaisesti loistava tunnelma olikin vain nerokkaiden hetkien jälkipolttoa, hetkellistä nerouden tulvaa jollaista olisi toivonut koko elokuvan ajaksi.

  • 50%
    Thursday - 50%
50%

Poiminta

Genret: komedia,toiminta
Kesto: 85 min
Ohjaaja: Skip Woods
Pääosissa: Thomas Jane,Aaron Eckhart,Paulina Porizkova,James LeGros,Mickey Rourke
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1998

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments