elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Aluksi täytyy todeta, että näin tämän kyseisen elokuvan ennen alkuperäistä. Syndrooma, joka on varmasti monelle minun ikäluokkaa edustavalle jässikälle ominainen. Tämä tapahtui joskus vuonna...

Aluksi täytyy todeta, että näin tämän kyseisen elokuvan ennen alkuperäistä. Syndrooma, joka on varmasti monelle minun ikäluokkaa edustavalle jässikälle ominainen. Tämä tapahtui joskus vuonna savi ja kura (1994). Suureksi onnekseni näin alkuperäisen Terminator -elokuvan miltei välittömästi paljon hehkutetun jatko-osan jälkeen. Kuulun myös siihen lafkaan joka pitää Terminatorin jatko-osaa ensimmäistä osaa parempana.

Nyttemmin T2:sesta on julkaistu jos jonkinmoisia leikattuja ja leikkaamattomia, pidennettyjä sekä lisäpidennettyjä versioita. Mainitsemisen arvoinen tapaus on USAssa julkaistu Ultimate Edition DVD, joka sisältää 3 eri versiota elokuvasta, joista pisin on 154 minuuttia pitkä. Elokuva saa aivan uudenlaisia ulottuvuuksia näillä lisäminuuteilla.

Elokuvan juoni lienee jokaiselle tuttu. Terminaattori (Arnold Schwarzenegger) on lähetetty ajassa taaksepäin suojelemaan tulevaisuuden vapaustaistelijaa John Connoria (Edward Furlong). Toinen terminaattori T-1000 (Robert Patrick) yrittää löytää John Connorin ja tappaa tämän, ettei tulevaisuudessa kapinallisarmeijalla olisi pätevää johtajaa. Soosiin isketään vielä Johnin äiti Sarah (Linda Hamilton), sairaalaan sujautettu näennäinen sekopää, joka puhuu tuomionpäivästä sekä terninaattoreista.

Terminaattori-elokuvan kansakunnat villitsevään jatko-osaan käytettiin galaktinen määrä rahaa. Kun James Cameron tekee elokuvan, on tuotantoyhtiöillä kova homma pitää budjetti kurissa. Kaikki kiinteä, nestemmäinen, kaasu ja vaahto laitetaan armotta särki, mutta sehän tässä on tarkoituskin.

Lopputulos on raivokas. Nostalgisia aaltoja kerta toisensa jälkeen nostattava legendaarisuus toimii edelleen loistavasti ja alentaa katsojansa innokkaan kymmenvuotiaan tasolle. Elokuva kertoen terminaattoreista ja muista scifikiihokkeista ei voi olla täydellinen, mutta melkein virheettömän katselukokemuksen sillä voi saada aikaan. Efektit eivät ole enään niin silmänruokaa kuin aikanaan, koska kyseessä on kuitenkin yli 15 vuotta vanha tekele. Kaikesta huolimatta elokuvan tekniset ansiot raivasivat tilaa muille efektiorgioille kuten Jurassic Park, joten T2 on syystäkin ansainnut paikkansa elokuvahistoriassa. Jos ei tarinalla niin ainakin teknisillä ansioillaan, jotka on mittavat.

Elokuvasta on vaikea löytää mitään järkeä, mutta se ei ole pääasia. Näyttelijäsuoritukset haparoivat malttamattomasti. Uskonnollisia mittasuhteita hapuileva Sarah Connorin kertojaääni aiheuttaa melko tahattomia naurahduksia ja Edward Furlongin ääni murtuu ja vinkuu melko pahasti murrosiän kourissa. Tämä elokuva onkin juuri murrosikään ehtineille pojille sopivaa katseltavaa ja silloin parhaiten uppoavaa scifitoimintaviihdettä taattuun James Cameron -tyyliin.

  • 70%
    Terminator 2: Tuomion Päivä - 70%
70%

Poiminta

Genret: toiminta,sci-fi
Kesto: 154 min
Ohjaaja: James Cameron
Pääosissa: Arnold Schwarzenegger,Linda Hamilton,Robert Patrick,Edward Furlong,Joe Morton
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1991

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments