elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Antoine Fuqua oli hetken aikaa yksi Hollywoodin lupaavimmista ohjaajakyvyistä. Harmillisesti mies ei tuntunut missään vaiheessa ottavan tarvittavaa askelta uskottavuuden suuntaan vaan jatkoi liian viihteellisellä...

Antoine Fuqua oli hetken aikaa yksi Hollywoodin lupaavimmista ohjaajakyvyistä. Harmillisesti mies ei tuntunut missään vaiheessa ottavan tarvittavaa askelta uskottavuuden suuntaan vaan jatkoi liian viihteellisellä linjalla. Viihteellinen on sana, joka sopii Fuquan debyyttielokuvan Replacement Killersin pääadjektiiviksi.

Rreplacement Killers alkaa hipoen täydellisyyttä. Chow Yun-Fat saapuu pahisten täyttämälle klubille erittäin John Woo -henkisen tunnelman vallitessa. Crystal Methodin Keep Hope Alive jytää ääniraidalla kun Yun-Fat alkaa taatusti tuttuun tyyliin mättämään pahiksia Beretoilla pitkin kubin seiniä. Woo-leffojen Yi käsitteestä ja uskonnollisesta tematiikasta ei ole tietoakaan. Tämän on tarkoitus olla hienoa ja siinä se.

Varsin komean alun jälkeen alkaa se pakollinen juoni kehittyä. Se valitettavasti tiputtaa elokuvan todella alas odotetuista alkuasetelmistaan. Kaiken liian monimutkaisen keskelle on yritetty luoda jotain syvällisempää, mutta siinä ollaan epäonnistuttu melko kamalasti.

John Lee (Chow Yun-Fat) on ammattitappaja, jonka pitäisi tappaa poliisin nimeltä Stan ‘Zeedo’ Zedkovin (Michael Rooker) poika. Lee ei pysty tappamaan poikaa ja joutuu täten omiensa jahtaamaksi ja paikalle kutsutaan elokuvan nimen mukaiset “korviketappajat” hoitamaan homma loppuun. Lee koettaa saada itselleen väärennetyn passin taitavalta väärentäjältä Meg Coburnilta (Mira Sorvino) ja lähteä maasta vähin äänin, muttei se yllättäen tule onnistumaan.

Siedettäviä roolisuorituksia ei nähdä montaakaan. Luonnollisesti etupäässä Chow Yun-Fat vaikkakin hahmo on kirjoitettu John Woon honkkarit mielessä, eikä miehen motiiveista saa juuri mitään tolkkua. Hän on Kiinalainen ja siispä pitää näyttää kuinka hän polttelee suitsukkeita luostarissa. Siinä Yun-Fatin hahmolle kehitetty syvällisyys. Danny Trejon vähäeleisesti esittämä pahis toimii sillä Trejo on kuin puusta veistettyä puhdasta pahaa ja toimii siten korvaamattomasti.

Mira Sorvino pökeltää roolinsa läpi huolestuneesti ja saa toki esitellä sääriään minkä kerkeää. Michael Rookerin kähinää ei jaksa katsella juuri mitenkään. Miehelle toivookin hieman luotia päähän vanhaan kunnon Woo-tyyliin. Myös Jürgen “Jurkku” Prochnow kammostuttaa pinnallisen ylipahana miehenä vailla mitään oikean ihmisen piirteitä. Miehen näyttelijänlahjat taisivat upota mestarillisen Das Bootin mukana Atlantin valtameren pohjalle.

Replacement Killers on melko turha elokuva. Kuvaus on mukavan energistä ja otteessaan pitävää kuten myös soundtrackin helpon tyylikkäät musiikkivalinnat. Jos katsoja on yhtään perillä John Woon hienoista HongKong-ajoista tuntuu Replacement Killers todella väkinäiseltä rujautukselta hieman siihen suuntaan. John Woo toimii elokuvan vastaavana tuottajana ja lienee ollut se joka on saanut juuri hovitähtensä Chow Yun-Fatin ja Kenneth Tsangin mukaan Fuquan debyyttinä toimimaan pinnalliseen hylsyoopperaan.

  • 40%
    Replacement Killers - 40%
40%

Poiminta

Genret: toiminta
Kesto: 87 min
Ohjaaja: Antoine Fuqua
Pääosissa: Chow Yun Fat,Mira Sorvino,Kenneth Tsang,Michael Rooker,Jürgen Prochnow,Til Schweiger,Danny Trejo
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1998

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments