Sniper 2

Sniperille suoraa jatkoa oleva Sniper 2 (yllätys nimestä lienee giganttinen) on yllättävän hyvää paukuttelua trilogian ensimmäiseen osaan verrattuna. Tällä kertaa yli 20 vuotta armeijassa ollut Thomas Beckett (Tom Berenger) raahataan mukaan eläkkeeltä epäviralliseen operaatioon tappamaan paha mies Balkanilla. Mukaan värvätään itsemurhalta vaikuttavaan tehtävään vielä kuolemansellistä Cole (Bokeem Woodbine), joka liittyy tämän 9-sormisen tarkka-ampujan tähystäjäksi.

Ensimmäiseen Sniperiin verrattuna Sniper 2 on aikamoista nannaa. Siinä missä Berengerin ja Billy Zanen pelleilyä ei jaksanut kovinkaan kauaa katsella, niin tällä kertaa tilanne on toinen. Berenger jopa saa hahmoonsa, elämään kyllästyneeseen, alati seikkailuja hapuavaan tarkka-ampujaan, jonkinlaista sisältöä: mies näyttelee ala-kuloista, entistä “super-miestä”, jonka kunto alkaa selvästi olemaan huonommalla tolalla. Silti mukana seuraava Woodbine on Zanen tapaan Berengerille vain painolastia: katsojallekin on täysin selvää, kenen elokuvaa nyt ollaan katsomassa, kun Berenger ja Woodbine ammuskelevat kasvottomia vihollisia välillä kuin savikiekkoja ja poliisien farmari-ladat ovat ilmeisesti lastattu c4:llä, joka räjähtää ensimmäisestä kosketuksesta.

Toimintaelokuviin vihkiytyneelle Sniper 2 ei tuo mitään uutta. Tosin mitään uutta on hyvin vaikea löytää muutenkaan tässä hyvin suoraviivaisessa elokuvassa, jossa sivuraiteille ei vahingossakaan poiketa. Välttämättömät tappelut tietenkin käydään, mutta onneksi Berengeristä ja Woodbinestä ei ihan Terminatoreita luoda. Sniper 2 on kuitenkin edeltäjäänsä huomattavasti parempi elokuva: näyttelijät yrittävät jo ihan oikeasti tehdä muutakin kuin ampua, vaikkei sitä aina välillä huomaakaan. Varsinkin Berenger ylisuorittaa ykkösosaan nähden huomattavasti, mikä ei tietenkään ole mikään huono asia. Rentoa illanviettoa haluavalle Sniper 2 on loppujen lopuksi oiva valinta siitäkin huolimatta, että tämäkin elokuva on mennyt suoraan DVD:lle.

2

Summary

Genret: toiminta
Kesto: 91 min
Ohjaaja: Craig R. Baxley
Pääosissa: Tom Berenger,Bokeem Woodbine,Erika Marozsán,Tamás Puskás
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2002

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
LOEL
LOEL
17 years ago

Juups kyllähän tämä on ihan hyvä muta sniper 1 on paljon parempi