elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Nuorella Shakespearella on lemmentuskia ja tekstiä pitäisi syntyä, mutta yllätys yllätys…runosuoni ei pulppua. Lisäksi Shakespeare on pikku-huijari, joka myy tekemätöntä näytelmäänsä kahdelle eri teatterin...

Nuorella Shakespearella on lemmentuskia ja tekstiä pitäisi syntyä, mutta yllätys yllätys…runosuoni ei pulppua. Lisäksi Shakespeare on pikku-huijari, joka myy tekemätöntä näytelmäänsä kahdelle eri teatterin omistajalle. Suunnilleen tältä pohjalta lähtee liikkeelle romanttinen ja hauska Rakastunut Shakespeare. Se on ihan katseltava elokuva, joten älkää pelästykö…. Päärooleissa touhuavat Will Shakespearena Joseph Fiennes, joka on ainakin minulle uusi tuttavuus, mutta onnistuu roolissaan vähintäänkin tyydyttävästi. Vastanäyttelijänä on Shakespearen suuri rakkaus Lady Viola, Gwyneth Paltrow, jonka väittäisin nousseen hollywoodin tähtinäyttelijäkaartiin pysyvästi. Hän nimittäin onnistuu roolissaan todella hyvin. Muissa rooleissa nähdään Wessexin lordina Colin Firth, joka ei mielestäni kyllä oikein onnistu roolissaan. Mutta mitä vielä! Eniten näyttelijöistä jäi mieleen Ruuvit löysällä sarjoissa hurvitelleet näyttelijät, joita vilahteli pitkin elokuvaa. Parhaiten jäi mieleen änkyttävä räätäli. Lisäksi elokuvan eräässä merkittävässä sivuroolissa näyttelee Huonosti käyttäytyvistä miehistä tuttu pääosan esittäjä. (Pahus, en muista hänen nimeään…) Hänkin tekee vakuuttavan roolin. Ai niin…se juoni. Juonihan lähtee siitä liikkeelle, kun Shakespearella on ns. luomisen tuska. Psykiatrikaan ei auta ja maailma näyttää murenevan Nuoren Shakespearen niskaan. Kunnes hän tapaa sattumalta nuoren Lady Violan ja yllätys…sehän on rakkautta ensisilmäyksellä. Nuoria rakastavaisia estää kuitenkin paha ongelma. Lady Viola on menossa naimisiin Wessexin lordin kanssa…Jokatapauksessa Lady Viola saa Shakespearen runosuonen sykkimään ja näin alkaa syntyä kuuluisa näytelmä: Romeo ja Julia, johon Shakespeare soveltaa omia kokemuksiaan Lady Violan kanssa. Tuloksena on loistava näytelmä ja melkein onnellinen loppu. Ei siis onnellinen vaan melkein onnellinen…okei, menkää siitä nauramaan ja ehkäpä vähän nyyhkimään tuonne teatteriin! Sen verran voisin sanoa, että koko juoni ei suinkaan ollut tässä. Väliin mahtuu vaikka mitä.

4

Summary

Genret: draama,komedia,rakkaus
Kesto: 122 min
Ohjaaja: John Madden
Pääosissa: Rubert Everett,Ben Affeck,Gwyneth Paltrow,Colin Firth,Joseph Fiennes
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Iso-Britannia
Valmistusvuosi: 1998

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
cycle
cycle
14 years ago

Kumpi on romanttisempaa: Leipoa kumppanilleen pellillinen pipareita vai kymmenen pellillistä?Tämä leffa tarjosi jälkimmäisen.