elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Beautiful Creatures on elokuva, joka ei tuntunut mielestäni millään tavalla houkuttelevalta. DVDn kannessa paistattelee mielestäni harvinaisen hyviä roolisuorituksia tehnyt Rachel Weisz, joka riitti suostuttelemaan...

Beautiful Creatures on elokuva, joka ei tuntunut mielestäni millään tavalla houkuttelevalta. DVDn kannessa paistattelee mielestäni harvinaisen hyviä roolisuorituksia tehnyt Rachel Weisz, joka riitti suostuttelemaan minut laittamaan lätyn sisään ja aloittamaan elokuvan katselun.

Juoni on joksenkin tutunoloinen. Dorothy (Susan Lynch) yrittää päästä poikaystävästään Tonystä (Iain Glen) eroon ja suuttuu hänelle, joka johtaa siihen, että Tony hieman remontoi kämppää ja maalaa koiran punaiseksi. Dorothy päättää häipyä muualle ja aloittaa uuden elämän. Ennen kuin pääsee mihinkään hän huomaa tuntemattoman miehen hakkaavan naista kujalla. Dorothy päättää auttaa ja kohta käsissä onkin ruumis. Nainen, jonka Dorothy pelasti, Petula (Rachel Weisz), ensin järkyttyy pahasti, mutta lopuksi he päättävätkin kiristää rahaa ruumiin isältä ja aloittaa sitten uuden elämän. Mutta kuten aina, kaikki menee pieleen.

Elokuvan juoni on puistattavan perinteistä englantilaista höttöä. Sateinen asfaltti, kylmät värit, hirveä aksentti, kamalat autot ja muutenkin aivan käsittämättömän halpaa ja päätöntä touhottamista.

Elokuvassa ei ole periaatteessa mitään kelpoa. Tuon sanottuani täytyy mainita, ettei mitään ylitsepääsemättömän huonoakaan. Beautiful Creatures ei vaan jaksa kiinnostaa millään mahdollisella tasolla, koska on niin tylsä vaikka yrittääkin juoneltaan olla poikkeuksellisen nerokas. Onneksi elokuvasta pääsee eroon alle puolessatoista tunnissa.

Elokuvan pitäminen vaatii erittäin yksinkertaisen katsojan. Musiikki, ohjaus, kuvauspaikat ovat niin puhuttelemattomia, ettei elokuvasta voi kertakaikkiaan nauttia. En suosittele. Katsokaa mielummin joku toinen, jo kerran tai neljä kertaa aikaisemmin nähty elokuva. Tämä ei toimi.

  • 20%
    Beautiful Creatures - 20%
20%

Tiedot

Genret: jännitys
Kesto: 86 min
Ohjaaja: Bill Eagles
Pääosissa: Rachel Weisz,Susan Lynch,Alex Norton,Iain Glen,Maurice Roeves
Valmistusmaa: Iso-Britannia
Valmistusvuosi: 2000

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments