elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Englanninkielisiin elokuviin ohjaajaksi siirtynyt Gonzalo Lopez-Gallego ohjasi markkinoille hieman erikoisemman kauhupätkän, joka sijoittui kuvitteelliseen Apollo 18 matkaan (oikeasti Apollo 18 peruutettiin Apollo 19 ja... Apollo 18

Englanninkielisiin elokuviin ohjaajaksi siirtynyt Gonzalo Lopez-Gallego ohjasi markkinoille hieman erikoisemman kauhupätkän, joka sijoittui kuvitteelliseen Apollo 18 matkaan (oikeasti Apollo 18 peruutettiin Apollo 19 ja Apollo 20:n ohella) kuuhun tutkimaan… no, kuuta. Elokuva käyttää hyväkseen “Blair Witch Project”-markkinointia väittäen tietenkin kuvitteellisesti aineistoa jostain salaperäisestä paikasta saaduksi, mutta varmastikin jokainen elokuvan katsoja ymmärtää elokuvan olevan täyttä fiktiota. Ja miksipä ei ymmärtäisi, kun kolmen amerikkalaisen astronautin matka vie kuuhun tekemään suurelta yleisöltä salattuja asioita Yhdysvaltain puolustusministeriön tukemana. Enempää elokuvan juonesta on turha kertoa, jotta en vie katsojalta edes sitä jotain pientä elämystä, minkä tästä elokuvasta saattaa saada. Onhan kauhu kuun pinnalla kuitenkin jotain uutta ja ihmeellistä.

Elokuvan näyttelijät eivät tietenkään ole elokuvassa mitään Hollywoodin A-listaa, tuskin edes B-listaa. Pääosin he ovat sivuosien näyttelijöitä, joita kukaan ei oikeastaan muista mistään. Toisaalta Apollo 18 ei tuo tähän tosiasiaan mitään muutosta, sillä Lopez-Gallego keskittyy enemmän tarinan rakentamiseen kuin näyttelijöiden paapomiseen. Ja mikseipä hän ei niin tekisi, sillä kun elokuvan näyttelijät on puettu avaruuspukuihin vähintään puolet elokuvan kestosta, niin kypärän sisältä on vaikea tehdä mitään ylimaallisia näyttelijäsuorituksia.

Tekniseltä tasoltaan ja erityisesti tarinan synopsikseltaan Apollo 18 on kuitenkin suhteellisen kovaa kamaa. Katsoja ujutetaan sisään kuulentojen maailmaan tällä kertaa ilman Bruce Willistä tai Tom Hanksia ja tietynlainen uuden erämaan kutsu siintää maisemissa. Samalla kun elokuvan ohjaaja ja kuvaaja maalaavat televisioruutuun sekoitusta Pitch Blackista ja Blair Witch Projectista, alkaa pientä tunnelman poikastakin löytymään. Kokonaisuus jää kuitenkin aavistuksen pliisuksi, sillä täysin autioon ja eristettyyn paikkaan liittyvää kauhua on vaikea pitää kasassa lähes puoltatoista tuntia. Yrityksenä Apollo 18 kyllä ansaitsee maininnan kestäen jopa yhden kerran katsomisen.

  • 50%
    Apollo 18 - 50%
50%

Poiminta

Genret: kauhu,sci-fi
Kesto: 86 min
Ohjaaja: Gonzalo López-Gallego
Pääosissa: Lloyd Owen,Ryan Robbins,Warren Christie
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Kanada
Valmistusvuosi: 2011

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments