elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Night Visions 2010 Night Visions 2010
Vuoden 2010 Night Visionsia juhlittiin tänäkin vuonna Helsingissä elokuvateatteri Maximissa. Paikka oli luonnollisesti sama kuin viime vuonna ja tälläkin kertaa elokuvajuhlille oli löytänyt sekä... Night Visions 2010

Vuoden 2010 Night Visionsia juhlittiin tänäkin vuonna Helsingissä elokuvateatteri Maximissa. Paikka oli luonnollisesti sama kuin viime vuonna ja tälläkin kertaa elokuvajuhlille oli löytänyt sekä paljon yleisöä, että paljon mielenkiintoisia elokuvia. Valitettavasti omaksi osaksi jäi (tälläkin kertaa) elokuvien todellinen maraton-yö, jonka seurauksena katsoin elokuvat Red, Viimeinen manaus (The Last Exorcism), sekä ehkä kaikkein odotetuimman elokuvan Macheten.

Viime vuonna Night Visionsin odotetuimmiksi elokuviksi nousivat Richard Kellyn The Box, sekä John Hillcoatin lohduton The Road. Tänä vuonna ainoaksi (?) loppuunmyydyksi elokuvaksi päätyi miltei ansaitusti Robert Rodriguezin Machete, joka osoittautui hypestä huolimatta melko onnistuneeksi filmiksi. Tunnelma muuten Maximissa oli tänäkin vuonna innostunut ja leppoisa, vaikka viime vuoden tungos oli vaihtunut hieman vähäisempään yleisömäärään. Lieneekö syy maraton-yön elokuvissa vai missä, mutta minusta yleisöä oli paikalla aavistuksen vähemmän. Joka tapauksessa olen täysin väärä ihminen kertomaan edes jonkinlaista festivaali-raporttia, vaan keskityn luonnollisesti niihin kolmeen elokuvaan, jotka festivaaleilla näin.

Red

Red on Flightplanin ohjanneen Robert Schwentken toimintakomedia eläkkeelle jääneistä CIA-agenteista, jotka syystä tai toisesta löytävät itsensä CIA:n tappolistalta. Kun tähän lasketaan mukaan tylsästä toimistotyöstä kärsivä Sarah, joutuvat Bruce Willis, Morgan Freeman, Helen Mirren ja John Malkovich kovan paikan eteen, kun Karl Urbanin näyttelemä  CIA:n portailla ylöspäin pyrkivä agentti William Cooper yrittää nitistää heidät. Tuloksena on katsojan antama “litti-peukku”, joka huipentuu muutamaan hauskaan kohtaukseen, jossa kokenut kaarti irroittelee tutussa ympäristössä. Kaiken kaikkiaan Schwentken Red on tuttu ja turvallinen toimintakomedia, jonka ongelma-alueet ovat PG13-toiminnassa ja liian turvallisessa toteutuksessa.

3/5

Viimeinen manaus (The Last Exorcism)

Hollywoodin mittakaavassa pienellä budjetilla tehty (2 milj. dollaria) kauhuelokuva, Viimeinen manaus (The Last Exorcism) on menestynyt ainakin jenkkien lippuluukuilla erittäin hyvin. Joko tämä kertoo puskaradion tehottomuudesta tai jostain muusta, sillä todella kiinnostavasta trailerista puhjenneet ennakko-odotukset eivät täyty katsoja paran mielessä. Elokuvan päätyttyä huumaava muisto 11 vuoden takaisesta Blair Witch Projectista on tosiasia, eikä asiaa paranna edes se, että elokuva on harvinaisen hyvin rakennettu ja näytelty. Silti Viimeisestä manauksesta ei ole uudeksi Manaajaksi, sillä elokuva aliarvioi ainakin ne katsojat, jotka ovat oman Blair Witchissä teatterin huumassa nähneet.

2/5
 Machete

Robert Rodriguez on tehnyt sen taas. Huimaavan Planet Terrorin jäljiltä syntynyt Machete on jotain, mitä on kauan odotettu, eikä aivan suotta. Periaatteessa Machete lunastaa kaikki odotukset siitä, mitä viihteellinen toimintapläjäys nykypäivänä tarkoittaa: K18-väkivaltaa, tissejä, huumoria, sarkasmia ja hassuja tilanteita. Kun toimintakohtaukset vedetään Rodriguezin liekassa sopivasti överiksi, jää elokuvan mahtipontiselle näyttelijäkaartille juuri sopivasti tilaa. Lyhyesti sanottuna Danny Trejo on uskottavampi ja hauskempi versio Expendablesin Stallonesta ja henkeä nostattavat niin Steven Seagal, Jessica Alba kuin Lindsay Lohankin. Seurauksena on hauskoja onlinereita, toimiva tarina ja viihdyttävä elokuva, joka on tavallaan astetta parempi versio Stallonen Expendablesista.

4/5
Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments