elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Todd Phillipsin (Road Trip, Starsky & Hutch) ohjaama amerikkalainen komedia, Kauhea kankkunen (Hangover), osuu jossain määrin normaalin heteromiehen naurusarkaan. Se ei tarjoa älykästä ja...

Todd Phillipsin (Road Trip, Starsky & Hutch) ohjaama amerikkalainen komedia, Kauhea kankkunen (Hangover), osuu jossain määrin normaalin heteromiehen naurusarkaan. Se ei tarjoa älykästä ja nokkelaa keskustelua, vaan pikemminkin päätöntä ja irrationaalista kohellusta, jossa tuikitavalliseksi leimattu keski-ikäisten miesten kolmikko yrittää selvittää edellisen illan tapahtumia. Hangover on aikakauteensa sopiva, varsin tyypillinen komedia, jossa huumoria revitään hyvän maun vastaisista toimista. Näissä toimissa katsoja ikäänkuin vapautetaan irti muotistaan katselemaan kenties omia salaisia haaveitaan, kuinka biletyksestä ja siitä toipumisesta voidaan tehdä tarinoita, joista on kerrottavaa jälkipolville. Toisille katsojille tämänkaltainen rajojen rikkominen sopii, kun taas toisille sama asia tarkoittaa elokuvan alennustilaa. Välttämättä kysymys ei ole kummastakaan, sillä on selvää, ettei tämänkaltaisia elokuvia kannata ottaa vakavasti: Hangover on vain aikakautensa tuote, aivan kuten Alastomat aseet ja vaikka Airplane! oli.

Phillips on aina osannut tehdä näyttelijöidensä kanssa melko tasaista, joskus jopa hyvääkin, jälkeä. Hangover ei ole tästä mikään poikkeus. Las Vegasiin rymyämään lähtevän nelikon heikoin lenkkin on ehdottomasti juonen käänteistä johtuen vähiten ruutuaikaa saava Justin Bartha, jonka kohtalo on jäädä vain muiden näyttelijöiden roolihahmojen dialogissa vilahtavaksi nimeksi. Osuvampaa puolta elokuvassa edustavat muun muassa tv-sarja Aliaksessa ja kehnohkossa Yes Manissa esiintynyt Bradley Cooper, sekä Jenkkien Officessa esiintyvä Ed Helms, joiden toilailut jäävät varmasti katsojan mieleen. Todellisen shown kuitenkin vetää sotkuisen partansa kanssa heiluva Zach Galifianakis, joka tulee varmasti saamaan lisää rooleja samantyylisissä elokuvissa. Galifianakisiksesta onkin tehty Hangoverin kantava tukipilari ja outolintu, jollaisia löytyy jokaisesta komediasta vähintäänkin yksi kappale.

Hangover on mukava ja rento elokuva sellaiselle katsojalle, joka ei halua ottaa elokuvia liian vakavasti. Se on samalla myös sopiva elokuva kaveriporukalle taustaviihteeksi tai vaikkapa tylsistyneelle komedioiden sekakäyttäjälle, joka haluaa iltaansa vain pientä viihdykettä. Tuloksena on mukava pieni komedia, jota ei omalla tavallaan voi väittää edes “kreisi-komediaksi”, vaan pikemminkin rajoja koettelevaksi tapaukseksi, jossa lähestulkoon mikään ei ole pyhää. Ja mikäpä siinä sitten, kun itse Mike Tyson on elokuvaan itsensä saanut tyrkätyksi; tuloksena on katsojaa ehkä hieman kutkuttava, mutta samalla jollain tavalla ahdistava sarja kohtauksia, jossa elokuvan muuten hieno dynamiikka uhkaa omalla tavalla hajota. Muutakin valitettavaa elokuvasta löytyy vitsien huonouden ja sterotypisten piirteiden vuoksi, mutta toisaalta Hangoveria voi kiitellä siitä, ettei Phillipsin elokuva valahda sentään ihan täysin kertakäyttöiseksi tusinakamaksi. Kyllä tämän elokuvan voisi siis jossain mielentilassa jopa uudestaankin katsoa.

  • 70%
    Kauhea kankkunen - 70%
70%

Poiminta

Genret: komedia
Kesto: 108 min
Ohjaaja: Todd Phillips
Pääosissa: Ed Helms,Bradley Cooper,Heather Graham,Justin Bartha,Zach Galifianakis
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2009

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments