elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Japanilaiset ovat välillä aivan sekaisin. Vähänkin internettiä kolunnut surffailija on törmännyt kummallisiin japanilaisiin tv-ohjelmiin ja aina pirteisiin japanilaisiin, jotka vetävät vähän vapaa-aikansa täysin överiksi....

Japanilaiset ovat välillä aivan sekaisin. Vähänkin internettiä kolunnut surffailija on törmännyt kummallisiin japanilaisiin tv-ohjelmiin ja aina pirteisiin japanilaisiin, jotka vetävät vähän vapaa-aikansa täysin överiksi. Samaa luokkaa on 2008 valmistunut, Yoshihiro Nishimuran ohjaama, elokuva, Tokyo Gore Police (Tôkyô zankoku keisatsu), jossa vedetään jokainen asia vähintääkin yli ja ympäri kulkematta lähtöpisteen kautta. Tokyo Gore Police kun on häpeilemätön yhdistelmä satiiria, gorea, toimintaa, kauhua ja sellaista verikekkeriä, että oksat pois. Elokuva on kuin sekopäinen tilaustyö, jota kantavat lähestulkoon hullut ajatukset ja ideat, joille voi jopa oikealla mielentilalla nauraa.

Tokyo Gore Police sijoittuu jonnekin lähitulevaisuuteen, jossa Tokion poliisivoimat on yksityistetty. Yksityistämisen tuloksena poliisivoimista on tullut epämääräinen, vanhoihin samurai-asuihin pukeutunut joukkio, joka teloittaa rikollisia miekkojensa ja tuliaseiden voimalla. Oikeuden puolesta tietenkin. Tähän joukkioon kuuluu myös nuori Ruka (Eihi Shiina), jonka erikoisosaamiseen kuuluu tietynlaisten “rakentajien” tappaminen. Rakentajat, jotka ovat yksi elokuvan sekavinta osastoa, osaavat kasvattaa esimerkiksi menetetyn käden tilalle moottorisahan. Miten? En osaa sanoa, mutta se ei ole elokuvan hektisessä ja sekavassa menossa tärkeää.

Tärkeää elokuvassa on se, kuinka 110 minuuttiin on pystytty mätkimään peräkkäin erikoisten leikkausten ja hahmojen kautta kymmeniä sekavia kohtauksia. Katsoja-paralle ei edes anneta mahdollisuutta ottaa elokuvan juonesta selvää, mutta samalla ruudulla irrotellaan oikein huolella. Välillä meno on villiä ja veristä, mutta välillä Nishimura taikoo väliin nerokkaita kohtauksia, kuten metrossa ahdistelleen miehen kohtalon. Ruka raahaa miehen kadulle, katkoo ranteet, avaan sateenvarjon ja kävelee draamanpunaisessa verisuihkussa pois haikean musiikin saattelemana. Hauskoina ajatuksina voidaan pitää muun muassa aseeksi muuttunutta miehen sukupuolielintä ja muita kuriositeettejä, joista moni on valitettavasti jo aivan liian mauton tai groteski. Oikealle splatter- ja gore-elokuvan ystävälle Tokyo Gore Police saattaa olla jonkinlainen elämys, mutta totuuden nimissä täytyy sanoa, että kyllä Nishimuran elokuvan on jo tavalliselle perusjantterille aivan liikaa.

  • 30%
    Tokyo Gore Police - 30%
30%

Poiminta

Genret: kauhu,toiminta,sci-fi
Kesto: 110 min
Ohjaaja: Yoshihiro Nishimura
Pääosissa: Eihi Shiina,Itsuji Itao,Yukihide Benny
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Japani
Valmistusvuosi: 2008

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments