elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Ronald Emmerich on tuonut valkokankaalle suuren budjetin silmänkarkki-elokuvia, kuten Independence Day, Godzilla ja viimeisimpänä The Day After Tomorrow. Stargate kuuluu myös tähän kategoriaan, mutta...

Ronald Emmerich on tuonut valkokankaalle suuren budjetin silmänkarkki-elokuvia, kuten Independence Day, Godzilla ja viimeisimpänä The Day After Tomorrow. Stargate kuuluu myös tähän kategoriaan, mutta se erottuu mainituista elokuvista edukseen tarinansa ja visuaalisuutensa ansiosta.

Stargate kertoo tarinan, joka pistää egyptin historian kerralla uusiksi. 1920-luvulla löydetään egyptistä iso metallinen rinkula, joka on täynnä ihmeellisiä merkkejä. Löydös ajautuu Yhdysvaltojen armeijan käsiin ja huomataan, että tämä rinkula onkin laite, jolla voi matkata tähtiin.

Toiselle planeetalle matkaa joukko sotilaita ja yksi tiedemies nimeltänsä Daniel Jackson (Spader). Joukon johtajana toimii eversti Jack O’Neill (Russel). Russel on kylmän ja kyynisen everstin roolissa uskottava, mutta paras roolisuoritus oli mielestäni Spaderilla, joka oli todella hyvä boheemin ja huolettoman tiedemiehen roolissa.

Stargate on visuaalisesti hieno. Ei niin upea, kuin nykypäivänä tehtävät suuren budjetin elokuvat, mutta aikansa teokseksi se on kaunis. Erityisesti vieraan planeetan kuvaus on mielestäni onnistunutta ja hienoa.

Stargate on poikinut kaksi televisiosarjaa. Stargate SG-1 on jatkunut jo kahdeksan tuotantokauden ajan ja juuri on alkanut uusi sarja, Stargate: Atlantis. Näistä ensin mainittu on loistavaa scifi-viihdettä ja mielestäni yksi parhaista scifi-sarjoista koskaan.

Kokonaisuutena stargate on hyvä scifi-paketti. Tuntuisi että elokuva on tehty hieman kieli poskella, joka tekee elokuvasta helposti lähestyttävän myös niille, jotka eivät niinkään scifiä katso. Näihin ihmisiin luen myös itseni, mutta silti olen katsonut elokuvan muutamaan kertaan ja seuraan aktiivisesti televisiosarjaa. Ehkä osa viehätyksestä on siinä, että stargate on jopa hieman uskottava. Niin, kukapa tietää, ehkä Yhdysvalloilla on oma tähtienvälinen ohjelmansa. Ajatusleikki on mukavaa.

4

Poiminta

Genret: sci-fi
Kesto: 121 min
Ohjaaja: Ronald Emmerich
Pääosissa: Kurt Russell,James Spader,Viveca Lindfors,Alexis Cruz,Mili Avital,Leon Rippy
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1994

Sending
User Review
0 (0 votes)

Janne Toivanen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
16 years ago

Kamala elokuva.

redeob
redeob
15 years ago

6386 on paras sarja ikinä, kannattaa alkaa katsomaan, älkää kuunnelko tota mayhemMMMiä tai mikä se sit onkaa 🙂