elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Palmalle Mission: Impossiblessa tutuksi tullut salaliittokonsepti toistuu tämän jälkeen tulleessa Snake Eyesissä. M:I:n suuremmasta kaavasta on siirytty sisätiloihin ja yhteen iltaan . Toimivan alun...

Palmalle Mission: Impossiblessa tutuksi tullut salaliittokonsepti toistuu tämän jälkeen tulleessa Snake Eyesissä. M:I:n suuremmasta kaavasta on siirytty sisätiloihin ja yhteen iltaan . Toimivan alun jälkeen elokuva valitettavasti tippuu sen tavallisen massarainan tasolle, missä pökkelö tarinankuljetus tapaa taas aivan älyttömiä motiiveja.

Rick Santoro (Nicolas Cage) on katsomassa 14000 muun ihmisen kanssa Atlantic Cityssä paikkansa ottavaa nyrkkeilyn raskaansarjan mestaruusottelua. Vanhan koulukaverinsa ja hyvän ystävänsä Kevin Dunnen (Gary Sinise) – joka on hoitanut ottelun turvallisuusjärjestelyt USA:n puolustusministerin ollessa paikalla – kanssa hän istuutuu katselemaan ottelua. Kaoottisen tapahtumasarjan jälkeen puolustuministeri makaa lattiassa, raatona tietysti. Santoro alkaa tutkimaan tapahtunutta Dunnen kanssa ja mikäs sieltä pinnan alta löytyisikään kun salaliitto. Soppaan vielä mystinen henkilö, tässä tapauksessa nainen Carla Guginon näytttelemänä.

Kuten sanottu, alku on mainio. Kamerankäyttö on nättiä ja toimivaa kauttaaltaan kaoottisen tunnelman keskellä; ihan kuin olisi juuri alkavan nyrkkeilyottelun alkumainingeissa. The Rock:n nörtti ja Face/Off:n poliisi väärillä kasvoilla on vaihtunut turpa auki rallattavaan kovaan jannuun, joka pitää nyrkkeilystä ja itsensä esillä pitämisestä. Cagen rooli ampuu tutuilla ilmeillä hieman ylinäyttelyn puolelle: ei tuhoavasti, mutta häiritsevästi. Gary Sinisen kohdalla mennään siihen performanssiin, mikä on nähty piljuuna kertaa samoilla ilmeillä. Tässä tapauksessa: toimivaa (kuten aina), mutta yllätyksetöntä ja jo-nähtyä perusrutiinia. Sääli, että Palma tyytyi näin latteisiin suorituksiin näinkin hyviltä näyttelijöiltä. Ei kukaan tässä (minä en ainakaan) esim. Siniseltä halua Forrest Gumpin kaltaista supertyötä, mutta parempaa kylläkin.

Hyvänä arki-illan viihteenä Snake Eyes ehdottomasti menee. Vaativamman katsojan aliarvioiva rakenne tuhlaa koko potentiaalin aina näyttelijöitä myöten hyvää alkua ja kauttaaltaan hienoa kamerankäyttöä lukuunottamatta. Tyydy parempaan toiminta/thrilleri Palmaan, valitse Mission: Impossible.

2.5

Poiminta

Genret: jännitys
Kesto: 98 min
Ohjaaja: Brian De Palma
Pääosissa: Nicolas Cage,Gary Sinise
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1998

Sending
User Review
0 (0 votes)

Jori Jäntti

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
18 years ago

Melkolailla samaa mieltä. Ei sentään aivan avuton elokuva.

Anonymous
Anonymous
18 years ago

Ihan toimiva ja hyvänoloinen elokuva ensimmäiset 30 minuuttia, jonka jälkeen lässähtää juuri sellaiseksi kuin Jori sen arvostelussaan kuvasi. Perusroinaa, vaikka Cage ja Sinise olivatkin ihan mukavasti menossa mukana.2.5p