elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Nancy Meyers, ihmeellinen nainen, jos katsoo hänen elokuvia hänen silmistään. Meyersin on ohjaajana “naisellinen” eli aseita, lyijyä, räjähtäviä takseja tai Seagalia on turha hänen...

Nancy Meyers, ihmeellinen nainen, jos katsoo hänen elokuvia hänen silmistään. Meyersin on ohjaajana “naisellinen” eli aseita, lyijyä, räjähtäviä takseja tai Seagalia on turha hänen elokuvistaan etsiä, mutta mukavaa huumoria ja komediaa kylläkin. Vuonna 2000 ilmestynyt Mitä nainen haluaa poksautti sitten korkin oikein kunnolla ja se saikin osakseen hyvää palautetta, varsinkin kauniimmalta sukupuolelta. Pienen tauon jälkeen Meyers on ohjannut uuden elokuvan Jotain annettavaa (Something’s gotta give), joka on juuri tulossa Suomeen, sopivasti vuoden myöhässä.

Näyttelijöistä sen verran että koko shown varastaa monen taidon mies eli Mel Gibson, ei millään aivan ilmiömäisellä työllä mutta mukiinmenevellä rutiinilla. Mel Gibson esittää machoilevaa poikamiesta Nickia, joka on mainossuunnittelija ja naisten keskuudessa sovinistisika (naiset!). Mel Gibsonin vastanäyttelijänä toimii Helen Hunt joka tuntuu ajautuvan roolissaan menestyvänä mainossuunnitteljana hitusen ohi törmäten rengasvalliin ja ollen tämän elokuvan heikoin lenkki. Sivurooleissa nähdäänkin sellasia henkilöitä joita tietää nähneensä aikaisemmin, mutta nimeä ei vain voi muistaa, joten ei heistä sen enempää.

Mitä nainen haluaa on juoneltaan aivan mahtava ja myös hitusen omaperäinenkin, mutta ajautuu pikkusen ohi ja tekee tarinasta liian tavanomaisen vaikka siitä olisi saanut vaikka mitä. Nick Marshall (Mel Gibson) on mainossuunnittelija, macho-, ja naistenmies jolla olisi potentiaa vaikka mihin roolissaan mutta ajautuu siihen samaan pyykkilauta-valkohammas -rooliin mitä romanttisissa komedioissa nyt aina nähdään. Joka tapauksessa Nick on hakemassa ylennystä firmassaan, mutta jääkin taka-alalle kun firmaan palkataan kokeneempi mainossuunnittelija Darcy McGuire (Helen Hunt), joka vie duunin suoraan Nickin nenän edestä. Nick ottaa herneen nenään, mutta kun eräänä iltana hän päättää kokeilla töistä saamiaan naisten hepineitä hän vahingossa liukastuu, kaatuu kylpyammeeseen ja saa hiustenkuivaajalta vissiinkin suhteellisen kovan sähköiskun, koska seuraavana päivänä hän alkaa kuulla naisten ajatuksia. Aluksi Nick luulee, että hän olisi tullut hulluksi mutta tajuaa myöhemmin että nyt, hän on Jumala naisten keskuudessa ja alkaa käyttämään uutta taitoaan hyväkseen saadakseen haluamansa työpaikan itselleen. Mutta kun hän sukeltaa Darcyn ajatuksiin hän tajuaa jotain toista.

Kuten sanoin, että Mitä nainen haluaa -elokuvalla olisi ollut potentiaa vaikka mihin, mutta sortuu siihen liian tavanomaiselle polulle. Näyttelijät olisivat varmasti voineet tehdä parempaa jälkeä, mutta mitä tässä nyt turhaan valitella. Täytyy vain sanoa että toisella katselukerralla hohto oli jo tilkan kateissa, mutta en kadu menettämiäni kahta tuntia. Komedia joka kannattaa katsastaa.

  • 60%
    Mitä nainen haluaa - 60%
60%

Tiedot

Genret: komedia,rakkaus
Kesto: 127 min
Ohjaaja: Nancy Meyers
Pääosissa: Mel Gibson,Helen Hunt,Marisa Tomei,Mark Feuerstein,Alan Alda,Lauren Holly,Bette Midler,Meg Ryan
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2000

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments