elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Keveään kevät-päivään mukavasti sopiva Peyton Reedin ohjaama rakkauskomedia, Vähät rakkaudesta, on kevyttä, mutta mukavaa katseltavaa. Elokuva ei missään vaiheessa edes yritä olla vakavasti otettava,...

Keveään kevät-päivään mukavasti sopiva Peyton Reedin ohjaama rakkauskomedia, Vähät rakkaudesta, on kevyttä, mutta mukavaa katseltavaa. Elokuva ei missään vaiheessa edes yritä olla vakavasti otettava, eikä se edes tarjoa tämänkaltaisille elokuville tyypillisiä opetuksia, vaan se keskittyy puhtaasti vain viihdyttämään katsojaa. Siinä se onnistuukin hyvin ja kaikki 101 minuuttia elokuvasta on huoletonta hassuttelua. Positiivisuus ja energisyys ovat päivän sanat.

Pääosissa heiluvat tutut nimet: naispääosaa esittää Renee Zellweger ja miespääosaa Ewan McGregor. Zellweger tekee oikeastaan taas samankaltaisen roolin kuin Bridget Jonesissa. Niinpä kun rooli on tuttu, on myös jälki sen mukaista: taidokasta. Aavistuksen bimbomaista naisenergiaa räiskyvä Zellweger näyttelee taidokaasti Feministi-kirjailia Barbara Novakia, joka on kieltänyt itseltään rakkauden. Haasteen ottaa vastaan ärsytetty naistenmies, Catcher Block, jota näyttelee Ewan McGregor. McGregor tuo rooliinsa hitusen Bondimaista karismaa ja viettelee naisen kuin naisen. Zellwegerin näyttelemän Novakin “kiinnisaanti” osoittautuukin kuitenkin todelliseksi haasteeksi ja näytellyt tunteet alkavat pikkuhiljaa muuttua todellisiksi. McGregor on säilyttänyt jälleen kerran positiivisen olemuksensa ja valloittavan hymynsä. Toisin sanoen mies on roolissaan kuin kotonaan.

Myös sivurooleissa on mielenkiintoisia näyttelijöitä. Minulle tuntematon Sarah Paulson venyy ihan mukiinmenevään naissivuosaan, mutta show:n oikeastaan varastaa avid Hyde Pierce, joka oikeastaan näyttelee Frasierista tutun roolin hieman arkana Peter MacMannusina.

Vähät rakkaudesta -elokuvan juoni on oikeastaan aika simppeli rakkaustarina, johon on isketty komediaa sekaan. Se ei oikeastaan missään vaiheessa yllätä, mutta osaa silti naurattaa oikeissa kohdissa. Elokuva on tehty hyvällä maulla ja hyvällä mielellä: veikkaanpa, että koko kuvausryhmällä ja näyttelijöillä on ollut hauskaa tätä elokuvaa tehtäessä. Elokuva on myös mukavan viimeistellyn oloinen ja pirteä poikkeus videovuokraamon tarjonnassa. Koko ajan aurinkoinen elokuva ei sorru pahempiin kliseisiin. Elokuvaa onkin mukava katsoa, eikä kelloon tule vilkuiltua: viihtyvyys onkin taattu ja elokuvaa voikin sen takia suositella vaikkapa pareille.

  • 70%
    Vähät rakkaudesta - 70%
70%

Poiminta

Genret: komedia,rakkaus
Kesto: 101 min
Ohjaaja: Peyton Reed
Pääosissa: Renée Zellweger,Ewan McGregor,Sarah Paulson,David Hyde Pierce
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Saksa
Valmistusvuosi: 2003

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments