elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Tuomas Linna (Ville Haapasalo) kirjoittaa väitöskirjaansa aiheenaan maahanmuuttajien kohtelu Suomessa. Tuomas ottaa tuttunsa, inguusialaisen Omar Ghaalan henkilöllisyyden ja tutustuu maahanmuuttajille suomea opettavaan Hanneen (Irina...

Tuomas Linna (Ville Haapasalo) kirjoittaa väitöskirjaansa aiheenaan maahanmuuttajien kohtelu Suomessa. Tuomas ottaa tuttunsa, inguusialaisen Omar Ghaalan henkilöllisyyden ja tutustuu maahanmuuttajille suomea opettavaan Hanneen (Irina Björklund). Hanne rakastuu Omariin mutta päätyy vihaamaan Tuomasta parin väärinkäsityksen takia. Ennen kuin Tuomas pääsee kertomaan Hannelle valehenkilöllisyydestään, palaa oikean Omarin menneisyys kummittelemaan.

Ville Haapasalo suoriutuu mainiosti kaksoisroolistaan. Muuntautuminen Tuomaksesta Omariin onnistuu sekä ulkoisesti että sisäisesti. Kirkkain tähti on ammattitaitoinen Irina Björklund, joka tulkitsee antaumuksellisesti hyväntahtoista Hannea, jonka kutsumus on vähäosaisten auttaminen. Ilahduttavia olivat myös Tuomaksen maahanmuuttajaystävien pienet sivuroolit sekä valkokankaan veteraanien Kari Väänäsen ja Vesa Vierikon esiintymiset.

Vieraalla maalla onnistuu käsittelemään rasismia ja kulttuurieroja leppoisalla tavalla eikä ryhdy pahemmin moralisoimaan. Vitsit ovat oikeasti hauskoja ja sen verran kilttejä, että antirasistitkin voivat poistua elokuvasalista hymyssä suin. Musiikeista vastaavat mm. venäläinen tyttöduo T.a.t.u ja Tiktak. Jos nyt jotain negatiivista pitää keksiä niin loppuratkaisu oli toki kekseliäs mutta hieman naiivi ja epäuskottava. Vieraalla maalla on Nousukauden ohella parhaita kuluvan vuosituhannen suomalaisia komedioita ja onnistuu viihdyttämään koko puolitoistatuntisensa ajan.

  • 70%
    Vieraalla maalla - 70%
70%

Tiedot

Genret: komedia
Kesto: 90 min
Ohjaaja: Ilkka Vanne
Pääosissa: Ville Haapasalo,Irina Björklund,Piero Steiner
Valmistusmaa: Suomi
Valmistusvuosi: 2004

Sending
User Review
0 (0 votes)

Jaakko Honkala

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments