elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Arvasin, että Matrix Reloaded on huono, mutta näin huonoksi en olisi koskaan arvannut. Ensimmäinen Matrix tarjosi jotain uutta ja ennennäkemätöntä. Elokuvassa viehätti se, että...

Arvasin, että Matrix Reloaded on huono, mutta näin huonoksi en olisi koskaan arvannut. Ensimmäinen Matrix tarjosi jotain uutta ja ennennäkemätöntä. Elokuvassa viehätti se, että Neo sekä katsojat olivat täysin tietämättömiä mistään “valittu”-filosofiasta ja hyvin pohjustettu asia paljastetaan elokuvan lopussa hienosti. Nyt Neo on jo valittu ja ensimmäisen osan viehättävä tämänkaltainen tietämättömyys loistaa poissaolollaan.

Nyt uuteen Matrixiin on lisätty volyymiä. Heikosti sanoisin. Taistelut eivät tarjoa mitään uutta. Ylipitkitettyä ja tylsää pauketta joka ei yllätä millään osa-alueella. Neo huitoo minkä kerkiää eikä kukaan kuole tai edes vahingoitu vaan jokainen lentelee typerästi pitkin seiniä kohtauksesta toiseen.

Entäpä se kohuttu Zion? Eipä ollut mitä odotin. Maanalainen sakkaviemäri suoraansanoen. Siellä Neon niskaan takertuu aivan käsittämättömän ärsyttävä ja turha “poika”. Zionissa koko juoni vajoaa uudenlaiseen kakkaan. Ihme fantasia-Taru Sormusten Herrasta-tyylisiä kohtauksia, puheita, vaikutteita ja eleitä. Jotain mitä haluaa viimeiseksi nähdä Matrix-elokuvassa. Sitten onkin aika siirtyä pilailun makuiseen perhedraamaan. “Ei älä mene enään pois…..tiedät että minun on pakko.” Tätäkin joutuu sietämään vaikka kuinka pitkään. Näitä kohtauksia seuratessa, jopa ne kammottavat taistelukohtaukset olisivat puhdasta juhlaa.

Morpheus pitää puheen koko Zionin väen kuullen. Aivan käsittämätöntä soopaa. “Veljeä ei jätetä, voimme voittaa, jaksakaa uskoa…” Ja sitten menee vielä alemmas. Kaikki alkaa tanssia ihme alkuasukasmusiikin tahdissa.

Kun lopulta kaikki tylsä fantasiointi ja epämääräinen ja huonosti perusteltu paska loppuu niin nähdään kohtaus jossa Neo taistelee noin sataa Agent Smithiä vastaan. Aluksi näytti ihan hyvältä, mutta kun samaa kohtausta joutuu katselemaan yli 10 minuuttia alkaa paraskin mättö pitkästyttämään ja lopulta vituttamaan.

Sitten tämä kaveri, joka puhuu ranskaa koska ei tykkää muista kielistä (ja kuitenkin puhuu englantia ranskalaisella aksentilla), jonka kohtalo jää oudosti avoimeksi on peräti idioottimainen ja täysin turha ja tasainen hahmo.

Elokuvan kenties odotetuin kohtaus, suuri takaa-ajo moottoritiellä, sanelee epärealistisuuden uuden sääntökirjan typerillä erheillään. Siinä nähdään huikeita eroja moottoripyörän ja autojen suorituskykyjen välillä.

Lopussa katsoja esitellään pitkästyttävään ja täysin turhaan ja selittämättömään Arkkitehti-ukkoon, joka on muka niin viisas, fiksu ja filmaattinen. Hänkin vain hukkuu omaan näppäryyteensä kuten elokuvan ohjaaja/käsikirjoittaja kaksikkokin.

Loppu on tylsää ja epäjännittävää paatosta, ennalta-arvattava paskaa, joka jää todella tyhmästi auki. Alkuperäiseen Matrixiin verrattuna todella köykäinen pökäle elokuvaa. Hyh.

  • 20%
    Matrix Reloaded - 20%
20%

Poiminta

Genret: toiminta,sci-fi
Kesto: 138 min
Ohjaaja: Andy Wachowski,Larry Wachowski
Pääosissa: Keanu Reeves,Carrie-Anne Moss,Laurence Fishburne,Hugo Weaving,Jada Pinkett Smith,Harold Perrineau,Jr,Monica Bellucci
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments