elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Jerry Maguire on elokuva miehestä joka on ammatiltaan urheiluagentti. Eräänä kauniina, tai tämän mielestä varmasti vähemmän kauniina päivänä tämä kokee ilmestyksen, ymmärtää alansa ahneeuden...

Jerry Maguire on elokuva miehestä joka on ammatiltaan urheiluagentti. Eräänä kauniina, tai tämän mielestä varmasti vähemmän kauniina päivänä tämä kokee ilmestyksen, ymmärtää alansa ahneeuden ja liiallisen opportunismin; lisää rahaa millä keinoja kaihtamatta. Maguiren ymmärrettyä elämänsä olevan viallinen, laatii hän muistion jossa hän kehottaa asiakkaiden vähentämistä, sekä paljon parempaa palvelua. Tästä yhtiön johtahat eivät pitäneet, ja Jerry sai kenkää. Tässä kohtaa on ehdottomasti elokuvan pars kohtaus. Tom Cruise, eli Jerry Maguire on rappiolla, voitettu, hävinnyt ja hän silti pitää puheen, vaikkakin melko säälittävän, jossa tämä pyytää kollegojansa seuraamaan häntä ja perustamaan oman, itsenäisen firman. Tämä osoittaa Cruisen näyttelijänlahjat mainiosti, sillä ehkäpä ensimmäistä kertaa hän todella vakuuttaa minut, katsoja todella tuntee vahvaa sympatiaa tätä surkeaa reppanaa kohtaan. Enempää en Jerry Maguiren juonesta paljasta, mutta sen sanon että tie pinnallisesta jupista tunnolliseen ja rakastaiseen isäpuoleen ja ystävälliseen ja välittävään persoonaan ei käy kädenkäänteessä, eikä varmasti ilman suuria ponnisteluja.

Elokuvan on ohjannut, kirjoittanut sekä vielä kaiken lisäksi tuottanut monilahjakkuus, Cameron Crowe. Jerry Maguire oli tämän ensimmäinen kunnon elokuva, tai vähintään ensimmäinen suuri menestys, sillä tämän elokuvan ansiosta Crowe nousi huipulle. Jerry Maguirea tähdittää siis aiemmin hyvin yksipuoliseksi todettu Tom Cruise itse nimikkohahmon roolissa, ja jälki on todella nautinnollista, mutta myös sivuosat ovat todella mainiosti valittu, ja tämä elokuva ponnisti myös Crowen ohella muitakin lahjakkuuksia pinnalle. Egoistisen ja koppavan jalkapallotähden roolissa esittäytyy Cuba Gooding Junior, joka voitti oscar-palkinnon suorituksestaan. Tämä hahmo tuo hyvin hieman väriä elokuvaan, Gooding todella onnistuu olemaan maailman ärsyttävin tyyppi, mutta silti uskollinen ja hyvä. Renée Zellweger esittää yksinhuoltajaäitiä joka rakastuu Maguireen, ja seuraa tätä hänen saadessaan potkut. Tämä viehkeä nuori nainen myös sai arvoisensa arvostuksen Jerry Maguiren jälkeen, ja on todella viihtynyt huipulla.

Jerry Maguire – Elämä on peliä on mainio elokuva siitä kuinka ihminen voi todella muuttua, mutta elokuva myös kuvaa mainiosti muun muassa urheilualan ongelmia managerien epäinhimillisyydestä urheilijoihin kohdistuviin paineisiin. Jerry Maguire on viihdyttävä ja koskettava elokuva, todella suositeltavissa kaikille jotka ovat elokuvista kiinnostuneita. Loppujen lopuksi elokuva ei erityisesti itse näyttelijöiden ja juonen ohella säväytä, syytä tähän en osaa sanoa, mutta jokin asia, mikä olisi tehnyt tästä viiden tähden elokuvan puuttuu. Ehkä se johtuu elokuvan ennalta-arvattavuudesta, tai siitä ettei elokuva loista omaperäisyydellään, tähän en osaa todellakaan mitään tiettyä syytä sanoa, mutta neljä tähteä annan loistavalle elokuvalle, josta silti puuttuu se Jokin.

Loppuarvio:
Elokuvasta todella jää paitsi jotain, mikä olisi täydellistänyt sen, koska se puuttuu, en osaa sanoa mikä tämä jokin olisi ollut, mutta kaiken kaikkiaan Jerry maguire todella on katsomisen, myöskin ja kehujen arvoinen elokuva.

  • 80%
    Jerry Maguire - Elämä on peliä - 80%
80%

Tiedot

Genret: draama
Kesto: 133 min
Ohjaaja: Cameron Crowe
Pääosissa: Tom Cruise,Cuba Gooding Jr.,Renée Zellweger
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1996

Sending
User Review
0 (0 votes)

Heikki Kettunen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
18 years ago

Jerry McGuire on loppujen lopuksi yksi Cruisen parhaimmista nallukka-pallukka rooleistaan. Elokuva on sellaista kivaa hempeilyä, josta jää hyväkin maku suuhun. Läpän ja rakkauden voimalla saa paljon näköjään aikaan. 4/5p