elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Ei näin; ainakaan enää. Tämän sain karvaasti todeta katsellessani Cube-trilogian päättävää elokuvaa, Cube Zeroa, joka periaatteessa -ja ihan käytännön tasollakin- toistaa edeltäjiensä oivallukset ja...

Ei näin; ainakaan enää. Tämän sain karvaasti todeta katsellessani Cube-trilogian päättävää elokuvaa, Cube Zeroa, joka periaatteessa -ja ihan käytännön tasollakin- toistaa edeltäjiensä oivallukset ja tarinan. Olen vakaasti sitä mieltä, että vaikka Cube Zero tuo koko Cube-mysteerin taustoihin selvennyksiä, niin tämä edellisiä elokuvia toistava Zero olisi voitu jättää hyvästä syystä tekemättä. Nyt hommassa maistuu lähinnä rahastuksen maku, kun ryhmä toisilleen tuntemattomia ihmisiä joutuu jälleen kerran tuohon pirullisesti ansoitetun kuution sisään. Muutenkin rahastuksen makua (ja sitä kautta hälläväli-meininkiä) kuvastaa se, että rainan ohjaajana nähdään Ernie Barbarash esikoisohjauksessaan. Kokemusta silti miehellä on kuutioista, sillä hän hääri edellisen osan tuottajana ja käsikirjoittajana.

Jo ensimmäisessä Cube:ssa näyttelijät olivat periaatteessa yhdentekeviä pelinappuloita, sillä heitä ei tarvittu oikeastaan muuhun kuin kuolemiseen ja mainion tarinan piti huolehtia lopusta Vincenzo Natalin kanssa, jonka vastuulle jäi tunnelman luominen. Samaa taikaa yrittää Barbarashinkin Cube Zerokin käyttää: näyttelijät ovat oikeastaan pelkkiä koristeita tarinan kertoessa hieman näiden mystisten kuutioiden taustasta. Jopa pääroolissa oleva tuntematon, mutta kokenut, Zachary Bennett näyttää kyntensä lähinnä paperitiikerinä, eikä naispääroolissa olevan Stephanie Mooren “teräsnaisen” rooli vakuuta millään tämän todellisuuden tasolla. Sivurooleissakin on oikeastaan pelkkiä ohilaukauksia minulle tuntemattomien Michael Rileyn, Martin Roachin ja David Hubandin toimesta. Eikä siinä vielä kaikki: loputkin näyttelijät vaikuttavat juuri niin aneemisilta kuutio-kuolevaisilta, ettei heidän kohtalonsa voisi katsojaa oikeastaan vähempää kiinnostaa.

Muutenkin Cube Zero vaikuttaa väsyneeltä ja lähes täysin teränsä menettäneeltä trilogian päätökseltä, joka tehtiin vain sen takia, että maineikas elokuva jatko-osineen saisi kunniakkaan ja selkeän päätöksen, mikä on ideana tietenkin ihan ok. Sen sijaan sitten Zerosta tehtiinkin edellisten osien remake ja turruttava puolitoistatuntinen, jonka aikana tekee mieli vaihtaa monta kertaa kanavaa siitäkin huolimatta, että elokuvaa katsoo vuokratulta DVD:ltä. Senpä takia on aiheellista varoittaa kaikkia siitä, ettei Cube Zero tarjoa mitään uutta ja mullistavaa ainakaan sellaisille ihmisille, jotka ovat jo edelliset Cubet nähneet. Allekirjoittaneenkin onkin vain pakko todeta, ettei Kanadan oma ihme kestänyt kolmea elokuvaa, oikeastaan vain yhden ja puoli.

Huomautus: Mikäli Cube-trilogia kiinnostaa, niin ainakin Anttilassa myydään sellaista boksia näin joulun alla. Boksiin ( Cube Trilogy Box) kuuluivat seuraavat elokuvat:
– Cube
– Cube 2: Hypercube
– Cube Zero (tämä arvostelu)
– Bonus DVD

1.5

Summary

Genret: jännitys,kauhu,sci-fi
Kesto: 97 min
Ohjaaja: Ernie Barbarash
Pääosissa: Zachary Bennett,Stephanie Moore,Michael Riley,Martin Roach,David Huband
Valmistusmaa: Kanada
Valmistusvuosi: 2004

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments